Суперкупа на Германия: Поредната битка между Байерн и Борусия


Н. Гавазов

Суперкупа на Германия: Поредната битка между Байерн и Борусия

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 27.07.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Йохен Дреес

Два месеца след "Уембли", флагманите на немския футбол отново ще се изправят един срещу друг - какво по-добро начало за старта на новия сезон в Бундеслигата! Двубоят за Суперкупата на Германия ще се състои за четиринадесети път, като от 2010 година насам мачът се провежда ежегодно. През миналата година този трофей бе оспорван от същите два отбора, но на "Алианц Арена". Тогава Байерн се оказа по-силен, побеждавайки съперника си с 2:1, но на "Сигнал Идуна Парк" всичко може да се окаже много по-различно, още повече, че този път мотивацията на възпитаниците на Юрген Клоп е много по-голяма.

Байерн Мюнхен пристига за срещата с един спечелен турнир през лятото и поредица убедителни победи, последната от които е срещу Барселона тази седмица. Двубоят ще бъде запомнен с това, че Пеп Гуардиола се изправи срещу бившия си отбор, а също така и с факта, че за първи път от пет години каталунците владееха по-малко топката от своя съперник.

Резултатите на Борусия са значително по-скромни, като тук няма да вземем под внимание контролите със спаринг-съперниците. Вицешампионът отстъпи с минимален резултат на Борусия Мьонхенгладбах и победи също минимално Хамбургер. И в двата мача "жълто-черните" не впечатлиха с играта си и не показаха нещо ново, но Юрген Клоп продължи да се усмихва и да уверява, че всичко върви по план.

Сезонът все още не е започнал, а двата отбора вече имат своите кадрови загуби. За Борусия Дортмунд няма да играе новото попълнение Хенрих Мхитарян, който се контузи нелепо, при празнуване на гол. Според последните информации, арменският национал ще се завърне в строя едва през октомври. Лукаш Пишчек също няма да може да помогне на своите. Под съмнение остава участието в мача на Якуб Блашчиковски и на другото попълнение Обамеянг, които наскоро се възстановиха от хранително отравяне. Предполага се, че повече яснота по този въпрос ще бъде даден в утрешния ден.

Проблемите в Байерн също са сериозни. Днес стана ясно, че Франк Рибери и Мануел няма да играят, защото са получили леки травми в мача срещу Барселона. Участието на Бастиан Швайнщайгер е под въпрос. "Бастиан ще пътува с нас, но все още не знаем дали ще може да играе в двубоя. Той има само няколко тренировки", коментира Гуардиола. Марио Гьотце, който премина в Байерн от Борусия, също ще пропусне мача, тъй като се възстановява от мускулна травма.

Какво да очакваме от срещата? Битка. И един въпрос: Ще съумее ли Борусия да спре баварската машина? Трудно е да бъдем категорични в каквото и да е, а на по-мнителните ще отговорим с друг въпрос: Кой друг освен Борусия може да го направи?

Прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

08 юли Магдебург - Борусия Дортмунд 0:3 (Приятелска среща)
10 юли Базел - Борусия Дортмунд 1:3 (Приятелска среща)
13 юли Борусия Дортмунд - Бурсаспор 4:1 (Приятелска среща)
16 юли Люцерн - Борусия Дортмунд 1:4 (Приятелска среща)
20 юли Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд 1:0 (Приятелска среща)

Байерн Мюнхен:

13 юли Зоненхоф Гросашпах - Байерн Мюнхен 0:6 (Приятелска среща)
14 юли Ханза - Байерн Мюнхен 0:4 (Приятелска среща)
20 юли Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:4 (Приятелска среща)
21 юли Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 1:5 (Приятелска среща)
24 юли Байерн Мюнхен - Барселона 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

97 срещи 26 победи за Борусия Дортмунд 29 равенства 42 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 177:126 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 4.20
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.80

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 3.75
Равен - 3.60
Байерн Мюнхен - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350