Гуардиола: Поражение от Дортмунд ще е неприемливо


Н. Гавазов

Гуардиола: Поражение от Дортмунд ще е неприемливо

Мениджърът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че няма да има никакви оправдания, ако неговият отбор не успее да победи Борусия Дортмунд за Суперкупата на Германия този уикенд. Бившият наставник на Барселона пое немския гранд през това лято и е в очакване на първия си трофей с баварския тим.

"За първи път ще водя отбор на "Сигнал Идуна Парк". Казвали са ми, че това място е специално, а изживяването ще е още по-специално, тъй като ще играем за Суперкупата. Това е важен трофей и за мен ще бъде чест да спечеля първата си титла начело на Байерн Мюнхен. В отбора няма да имаме оправдание при една евентуална загуба и поражението ще е неприемливо", заяви Гуардиола.

"Клоп е направил страхотни неща с Борусия Дортмунд. Успял е да спечели на два пъти Бундеслигата и за мен ще е огромен опит да се изправя в директен сблъсък с него. Впечатлен съм от противниковия вратар, защитниците Съботич и Хумелс, за които съм сигурен, че ще се представят отлично, а Ройс показва, че сред най-добрите футболисти в Германия. Много са опасни по фланговете и в нападение притежават уникален голмайстор като Левандовски. Разбира се, ние не им отстъпваме. За съжаление Нойер и Рибери са контузени, така че няма да могат да играят. За Швайнщайгер също е почти сигурно, че няма да вземе участие в мача. Ще ни липсват също така Гьотце и Бадщубер", допълни специалистът.

 

  Сподели
101