Мхитарян подписа тригодишен договор с Борусия?


Н. Гавазов

Мхитарян подписа тригодишен договор с Борусия?

Полузащитникът на Шахтьор Донецк и националния отбор на Армения Хенрих Мхитарян подписа тригодишен договор, с възможност да го продължи за още един сезон, с Борусия Дортмунд, съобщи източник на FUTBOL TV, като тази новина все още не е официално потвърдена от страните. Според информацията, вицешампионът на Германия е заплатил за 24-годишния футболист 27.5 милиона евро.

Съобщава се, че председателят на Борда на директорите на Борусия Ханс-Йоаким Вацке и спортният директор на клуба днес са пътували до Донецк, където са завършили сделката по преминаването на Мхитарян в немския клуб.

Както е известно, от услугите на арменския национал се интересуваше и Ливърпул, като англичаните бяха много близо до осъществяване на сделката, но в последния момент преговорите бяха прекратени, а Хенрих отказа да пътува до Острова, където се очакваше да премине медицински прегледи. И до този момент не става ясно каква е причината всичко това да се случи, но се предполага, че то е следствие на задкулисни действия от страна на агента на играча Мино Райола.

Ако посочената информация за трансфера на Мхитарян в Борусия Дортмунд се окаже вярна, тя ще бъде официално обявена утре или най-късно в понеделник.

 

  Сподели
274