Гуардиола: Винаги съм знаел, че Байерн е един от най-силните отбори в света


Н. Гавазов

Гуардиола: Винаги съм знаел, че Байерн е един от най-силните отбори в света

Новият старши-треньор на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола разказа за своите планове на новото си работно място. Както е известно, вчера испанският специалист бе представен пред медиите и даде първата си пресконференция като наставник на баварците, а утре за първи път ще изведе играчите на Байерн за тренировка.

- Защо решихте да оглавите Байерн?

- За мен това е забележителен отбор, това е история и аз се радвам да стана част от нея. Винаги съм бил убеден, че Байерн е един от най-силните отбори в света и Европа. Клубът разполага с интелигентни запалянковци, те са толкова много, освен това Байерн е най-популярният немски клуб. Ето заради това.

Работата в такъв отбор винаги е свързана с огромно напрежение. Напълно осъзнавам това, вече съм усещал подобно нещо. Ще има много проблеми и трябва д аги преодоляваме. Понякога ще ми се струва, че всичко е на ръба - отборът играе лошо и нещата се изплъзват от ръцете ми. Така беше с мен по време на първата ми година в Барселона. Не ми стигаше опита и много се вълнувах. Ще се опитам да направя така, че проблемите в Байерн да бъдат по-малко.

Отборът спечели три титли, трябва бързо да се бори за нови трофеи. Суперкупата на Германия, Световното клубно първенство... Ако работиш като старши-треньор на Байерн, ти трябва винаги да се бориш само за най-високите места и да показваш във всеки мач само добър футбол - коментира Гуардиола.

 

  Сподели
125