Гуардиола: Нивото в Бундеслигата е като в ШЛ


Н. Гавазов

Гуардиола: Нивото в Бундеслигата е като в ШЛ

Новият старши-треньор на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели мнението си за нивото на шампионата в Германия. Както е известно, днес испанецът официално бе представен като наставник на баварците и даде специална пресконференция в качеството си на такъв.

След края на общуването си с журналистите, Гуардиола продължи да отговаря на въпроси на представители от различни медии, с което FUTBOL TV, благодарение на своите немски приятели, запознава читателите си.

- Какво мислите за шампионата на Бундеслигата?

- Имам нужда от повече време, за да си изясня това. Но Бундеслигата е едно от най-добрите първенства в Европа, нивото тук е много високо. Има много срещи, които приковават вниманието на целия континент. Мисля, че да се играе в Бундеслигата в сравнение с Шампионска лига няма да е по-леко. Все още не мога да говоря за тактиката на отборите, но нашата цел е победа във всеки мач.

- Казахте, че за Байерн е специална мисията да бъде запазена титлата в Шампионска лига.

- Разбира се, победата в този турнир е от особено значение. Малко са отборите, които са печелили няколко пъти и Байерн е в това число. Аз съм тук, за да печеля нови трофеи и да впиша името си в историята на клуба. Все още съм нервен и не крия това. Това е Байерн, специален отбор. Всеки трофей, спечелен през миналия сезон е предизвикателство за мен. Впрочем, нормално е Байерн да иска да побеждава, не по-различно стояха нещата и в Барселона.

 

 

  Сподели
89