Анонс на 34 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 34 кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

На този етап от сезона двата отбора изпълниха отчасти задачите си. Борусия Дортмунд завърши на второ място в Бундеслигата, така че за "жълто-черните" предстоящият двубой ще е с формален характер. Истинското изпитание обаче е следващата седмица на "Уембли", когато Борусия ще се изправи срещу Байерн Мюнхен във финален мач от Шампионска лига.

Относно Хофенхайм, "селяните преди началото на този сезон бяха заявили гръмко, че искат да участват в евротурнирите. Постепенно тази цел отпадна от дневния ред, а от началото на годината пред Хофенхайм стои една-единствена задача и тя е, как отборът да запази елитния си статут. Вероятно шансовете щяха да са по-големи, ако миналата седмица синьо-белите" бяха успели да победят Хамбургер у дома си. Това не се случи и сега Хофенхайм е предпоследен на две точки от спасителния бряг. Ако конкурентите Фортуна и Аугсбург завършат наравно в своите мачове, дори победата над Борусия с по-малко от седем голя няма да свърши работа.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 2:0

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.44
Равен - 5.00
Хофенхайм - 5.75

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.45
Равен - 4.33
Хофенхайм - 5.00

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Това е мач без никакво значение, освен за хората, които се занимават със статистика. Борусия М'гладбах се намира на 4 точки от зоната даваща право на участие в евротуририте и в същото време "кончетата" не само, че са далеч от опасната зона, но и на пет точки пред съседа в класирането Хановер 96.

Байерн Мюнхен е шампион на Бундеслигата, но за баварците остават два важни мача до края. Най-напред предстои сблъсък с Борусия Дортмунд, в който ще стане ясен новият властелин на Европа, а на 1 юни Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Щутгарт във финален мач от Купата на Германия.

От двубоя едва ли може да очакваме много. Вероятно домакините ще се опитат да зарадват своята публика, а гостите ще пестят силите си и ще внимават някой да не получи контузия, която може да го извади от мача на "Уембли" следващата седмица. В тази връзка Хайнкес може да пусне в игра и някои футболисти, които не записаха много минути през сезона. Така или иначе Байерн я има класата и дори резервите едва ли ще допуснат да бъдат победени от Борусия

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 5.50
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 4.33
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.62


Щутгарт - Майнц 05
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Щутгарт постигна сензационна победа в миналия кръг над Шалке 04 в Гилзенкирхен, което гарантира на "швабите" място в горната част на втората половина на таблицата за класиране. Майнц 05 от своя страна се намира в ужасяваща серия от осем мача без победа, но заради натрупания актив от първата част на сезона "петиците" не можаха да се замесят в битката за оцеляване. Ако Майнц 05 завърши сезона с победа, той ще изпревари Щутгарт в класирането.

Това е мач между два отбора, които са известни с непостоянството си и в това отношение може би отстъпват единствено на Хамбургер. Поради това и в утрешния мач няма нищо сигурно. Кой е очаквал в миналия кръг победа на Щутгарт над Шалке 04, след като опреди това "швабите" загубиха у дома си от изпадналия Гройтер Фюрт?!

Прогноза за: Щутгарт - Майнц 05 1:0

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.00
Равен - 3.60
Майнц 05 - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 2.10
Равен - 3.40
Майнц 05 - 2.88


Хановер 96 - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Само една победа в шест мача - това е активът на Хановер 96 през април и май. Още по-неприятното е, че саксонците, които играят традиционно силно у дома си пропуснаха да победят Щутгарт и Майнц 05. Така отборът загуби всякакви шансове да се пребори за място в евротурнирите и мачът утре вечер е без никакво значение за колектива на Мирко Сломка.

Една победа в 13 срещи - това пък само успя да постигне Фортуна Дюселдорф, като в последните четири двубоя от тази лоша серия дюселдорфци имат четири загуби. Така отборът, който в началото на сезона се подвизаваше в топ 6, сега се бори за оцеляването си. Ако утре Фортуна загуби, а Аугсбург спечели най-малко една точка, колективът на Норберт Майер ще играе плейофи за оставане в елита.

Двубой от изключително важно значение за гостуващия тим, който ще излезе по-мотивиран от съперника си, но със сигурност и скован от напрежението. Това може както да помогне, така и да попречи на Фортуна. Не ясно с какъв състав ще излязат домакините, които обаче все пак ще се опитат да спечелят последния си мач от сезона,

Прогноза за: Хановер 96 - Фортуна Дюселдорф 2:1

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.70
Равен - 3.60
Фортуна Дюселдорф - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.70
Равен - 3.30
Фортуна Дюселдорф - 2.20

Фрайбург - Шалке 04
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Колкото и чудно да изглежда, но срещата Фрайбург - Шалке 04 се оказа, че е централният мач на 34-ти кръг на Бундеслигата. Победителят от този двубой ще спечели визи за квалификационният кръг в Шампионска лига. Ако двубоят завърши наравно, четвърти може да стане Айнтрахт, който трябва да победи Волфсбург с пет гола разлика. До тази ситуация се стигна най-изненадващо - при домакинството си на аутсайдера Щутгарт, Шалке 04 претърпя неочаквано поражение, което обърна с главата нагоре букмейкърските кантори. Фрайбург от своя страна не допусна изненада и победи Гройтер Фюрт като гост.

- Шалке 04 е любимият гост на Фрайбург. "Орлите" са побеждавали "миньорите" у дома си 11 пъти. При това вратата на Шалке 04 е поразявана най-много от всички други отбори.

- Фрайбург спечели последните си три домакински мача от шампионата. За последно това се случи през есента на 2010 година.

- Шалке 04 е вкарал 38 от своите 56 гола през този сезон след почивката (68%).

- В строя се завърна надеждата на Шалке 04 Юлиан Дракслер, който изтърпя наказанието си. В последните си девет мача той вкара седем гола.

- Лидерът на Фрайбург Даниел Калиджури ще пропусне срещата заради натрупани картони.

Това ще е много оспорван двубой между два силно мотивирани съперника. Не може да говорим, че Шалке 04 се намира в лоша форма. Вероятно този път "миньорите" ще излязат мобилизирани, осъзнавайки сериозността на срещата. Не по-различни са нещата при Фрайбург, но в състава на "соколите" има по-малко класа и много е вероятно те да не успеят да победят съперника си, за който този мач ще е на живот и смърт.


Прогноза за: Фрайбург - Шалке 04 2:2

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.75
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 2.65
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.20

Айнтрахт - Волфсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Айнтрахт и Волфсбург ще премерят сили в двубой от последния кръг на Бундеслигата, който е без значение за гостите, но от изключителна важност за "орлите", които след този мач могат да получат визи за Шампионска лига, но също така и да не участват в евротурнирите. Айнтрахт е на две точки след четвъртия Шалке 04 и на пункт от Фрайбург. Отзад обаче настъпва Хамбургер, който е на две точки. Франкфуртци се намират в добра форма и са без загуба в последните си четири срещи, включително и победа над Шалке 04.

Волфсбург също се намира в добра форма. "Вълците" са без загуба в девет поредни мача, в които записаха три победи. Равенствата на пръв поглед са много, но едното е у дома срещу Борусия Дортмунд, а другото е в Леверкузен. Тези резултати осигуриха десето място на Волфсбург - далече от опасната зона и зоната на евротурнирите.

Много е вероятно мачът да завърши наравно. Но не бива да се изключва и победа на Айнтрахт, чиито футболисти ще дадат всичко от себе си срещу съперник, който вече планира лятната си почивка.

Прогноза за: Айнтрахт - Волфсбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.85
Равен - 3.50
Волфсбург - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.75
Равен - 3.40
Волфсбург - 4.00

 


Нюрнберг - Вердер Бремен
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

13-ят Нюрнберг посреща своя съсед в класирането Вердер и при победа има шанс да се озове в топ 10. "Клубът" миналата седмица най-после сложи точка на лошата си серия от четири поредни поражения, надделявайки над аутсайдера Фортуна в Дюселдорф и сега колективът на Вайсингер има възможността да завърши сезона с победа.

Вердер може да е съсед на Нюрнберг, но се намира на цели седем точки от съперника си. Бременци попаднаха в ужасяваща серия от 12 мача без успех и за този период от време единственият тим, който се представя по-лошо това е Фортуна. "Музикантите" само могат да се радват, че нямат повече в Бундеслигата, в противен случай биха могли да се замесят в битката за оцеляване.

Повечето специалисти предричат оспорван мач и не е изключено да се получи такъв. Поглеждайки обаче резултатите на двата отбора, както и играта, по-вероятно е домакините да постигнат победа.

Прогноза за: Нюрнберг - Вердер 1:0

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 2.30
Равен - 3.75
Вердер Бремен - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 2.45
Равен - 3.40
Вердер Бремен - 2.40

 

Аугсбург - Гройтер Фюрт
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Аугсбург посреща изпадналия Гройтер Фюрт и ще търси победата, която би могла да го изпрати пред 15-я в класирането Фортуна, който в този кръг гостува на Хановер 96. Всъщност, баварците са с равен брой точки с дюселдорфци, на които отстъпват само по голова разлика, така че просто в последния кръг Аугсбург трябва да спечели повече точки от конкурента си. Три победи и пет загуби, това са последните резултати на колектива от "СГЛ Арена", който обаче имаше тежка програма - двубои срещу Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Фрайбург и Борусия М'гладбах.

Гройтер Фюрт отдавна изпадна, но отборът няма да бъде запомнен със слабите си резултати и с най-малко отбелязаните си голове, а с това, че всичките четири победи дойдоха при гостувания. Разсъждавайки в тази посока, нека имаме едно наум относно изхода на мача - в Майнц, Гилзенкирхен, Нюрнберг и Щутгарт също никой не вярваше, че ще бъде победен от Гройтер.

Прогноза за: Аугсбург - Гройтер Фюрт 2:0

 

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 1.44
Равен - 4.75
Гройтер Фюрт - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 1.35
Равен - 4.00
Гройтер Фюрт - 7.75

 

Хамбургер - Байер Леверкузен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 18.05.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 3.20
Равен - 4.00
Байер Леверкузен - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.80
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 2.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
317