Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Хофенхайм
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 30.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Резултат от първата част на сезона 2:3 (Нойштедтер, Учида; Фоланд, Фирмини, Шиплок)

Шалке 04 дойде на себе си, стабилизира играта си и записа три поредни победи, в които отбеляза осем гола... и в последните си два мача претърпя загуби - у дома срещу Галатасарай и веднага след в Нюрнберг (0:3). Поради това най-обсъжданата тема в момента в Германия е тази около бъдещия треньор на "кобалтовите". Иначе "миньорите" отстъпиха четвъртото място на Айнтрахт само по голова разлика, но на една точка зад тях са цели три отбора, така че едва ли някой може да каже какво ще е подреждането в Бундеслигата след последния кръг.

Хофенхайм също показа признаци на съживяване и след четирите си поредни загуби "селяните" спечелиха четири точки от последните си два мача - във Фюрт постигнаха победа с 3:0, а у дома си завършиха наравно 0:0 срещу Майнц. Отборът обаче остава на предпоследното място, на четири точки от зоната на плейофите и говорейки за несигурност в горната половина на таблицата за класиране, същото бихме казали и за тази част - битката за оцеляване ще е до последно.

Контузени от домакините са Унерштал, Пападопулос, Афелай и Хунтелаар, а при гостите това са Крис, Салихович и Вукчевич. Вийзе все още е наказан от клуба и няма да може да играе за Хофи, така че Мюлер има своите сериозни кадрови проблеми.

Очаква се гостите да играят по-затворено, докато домакините повече ще владеят топката и ще атакуват повече по крилата, така че основната тежест в отбраната на Хофенхайм ще бъде изнесена от Бек и Джонсън. Колебливата защита на Шалке 04 предполага, че "миньорите" ще допуснат един гол и ако допуснем, че като фаворити в мача те отбележат два гола, за да победят, вероятно ще видим поне три попадения в този мач.

Прогноза за: Шалке 04 - Хофенхайм 2:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.57
Равен - 4.10
Хофенхайм - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.57
Равен - 4.00
Хофенхайм - 5.25

 

 

Аугсбург - Хановер 96
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 30.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Резултат от първата част на сезона 0:2 (Диуф, Шпиндл)

Аугсбург се намираше в зоната на изпадащите, но с три победи в последните си пет мача баварците се намърдаха в зоната на плейофите, откъде спасителния бряг се вижда по-близо - само пет точки дели Аугсбург от 15-я Фортуна. Впечатляващи са успехите в Северна Германия - в Бремен и Хамбургер, но не по-малко изненадваща е домакинската загуба срещу Нюрнберг.

Хановер 96 загуби два от последните си три мача и в момента саксонците се намират на четири точки от шестото място. Характерното за хората на Сломка е, че това е най-домакиснкият отбор в Бундеслигата - задължителните победи у дома се редуват с невзрачни гостувания от максимата "какво се случи навън". Тук обаче ще отворим една скоба, за да припомним загубата с 4:5 в Гилзенкирхен на 18.01 или 2:2 в Нюрнберг, което говори за лека промяна в поведението на Хановер 96. Дали отборът не е решил да финишира в топ 6?

Домакините са без наказания Вернер и контузения Манингер. Лазаретът бе напуснат от Филп и Птржела, но двамата се намират във фитнесзалата. Гостите са с по-сериозни проблеми в кадрово отношение. Андреасен, Щиндл, Егиман, Франка и Хусти са контузени, а Диуф и Пинто са наказани.

Единственото, което може да кажем за този мач е, че той ще бъде много оспорван. Това е битка между два равностойни съперника, еднакво мотивирани и съвсем леко предимство може да отдадем на домакините, заради многото кадрови проблеми в състава на гостите.

Прогноза за: Аугсбург - Хановер 96 2:1


Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 2.00
Равен - 3.40
Хановер 96 - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 2.10
Равен - 3.20
Хановер 96 - 3.50

 

Фрайбург - Борусия М'гладбах
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 30.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Резултат от първата част от сезона 1:1 (Калиджури; Де Камарго)

Фрайбург е без победа в последните си четири мача, като лошата серия завърши с две тежки загуби - у дома с 2:5 от Волфсбург и в Дортмунд с 1:5. Слабата форма и резултати на "соколите" ги изпрати на девето място в класирането, на две точки от шестото място, но ако нещата продължават в тази посока, със сигурност Фрайбург ще отпадне от борбата за Европа.

Борусия Мьонхенгладбах спечели последните си два мача и е без загуба в четири. "Кончетата" са в много добра позиция да се борят за място в топ 6 и ако постигнат положителен резултат срещу Фрайбург, а Майнц 05 претърпи поражение, Борусия ще се изкачи на шеста позиция.

Фрейс и Макиади са контузени от домакините, но Муждза се завърна и много е вероятно да започне като десен бек. Щранцл счупи нос през седмицата, но най-вероятно ще започне мача.

Това ще е много равностоен двубой и вероятно ще станем свидетели на здрава битка. Домакините трябва да бъдат много внимателни по отношение на контраатаките на гостите, които ако успеят да вкарат гол са в състояние да затворят играта и да спечелят мача - нещо, от което си изпати Айнтрахт преди месец.

Прогноза за: Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.00
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 2.00
Равен - 3.30
Борусия М'гладбах - 3.60

 


Майнц 05 - Вердер Бремен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 30.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Резултат от първата част от сезона 1:2 (Салай; Хънт 2)

Майнц 05 ще се опита да продължи добрата си серия от шест мача без загуба и по такъв начин да запази мястото си в топ 6. Вердер е в много лоша форма. "Музикантите" не са печелили последните си пет мача и са само на шест точки пред 16-я Аугсбург.

За домакините няма да играят контузените Рукавиця, Кирхоф и Диас, Бунгерт се пребори с травмата си, но ще прекара известно време във фитнес центъра. Гостите са с по-големи проблеми. Фриац, Фюлкирк, Акпала, Волф, Игнжовски и Юнузович са контузени. Ето защо най-вероятно Павлович и Лукимия ще започнат в центъра на отбраната, а Сократис да отиде в халфовата линия.

Предполага се, че Майнц ще се опита да установи превъзходство от самото начало. Лошата форма на гостите предполага, че домакините са фаворит да спечелят мача. Всеки друг резултат различен от победа на Майнц 05 ще се смята за голяма изненада.

Прогноза за: Майнц 05 - Вердер Бремен 2:1


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.05
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.15
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 3.05

 

Щутгарт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 30.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


В среща от 27 - ият кръг на Бундеслигата отборите на Щутгарт и Борусия Дортмунд се изправят един срещу в друг. Домакините се намират на 12 - ата позиция с 32 точки, докато шампионите са на второто място с 49 пункта, на 20 зад лидерът Байерн Мюнхен. Със сигурност ни предстои един много интересен сблъсък, който си заслужава гледането.

За "Фау Еф Бе" с наказание за този мач за Квист и Молинаро, който най - вероятно ще бъде заменен от Артур Бока на левия бек. Мамаду Ба също ще пропусне мача, заради травма. Рафаел Холцхойзер, Шинджи Оказаки и Тамаш Хайнал пък ще се борят за две места зад централният нападател Ибишевич.

Единственият с травма в тима на Юрген Клоп това е Матс Хумелс, който ще бъде заместен от Фелипе Сантана в сърцето на отбраната на "жълто - черните". Свен Бендер пък може да получи шанс да си партнира с Нури Шахин за сметка на Гюндоган. Без съмнение в предни позиции ще са Левандовски, Ройс и Блашчиковски. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Борусия от началото на сезона е слаб гост, но в този кръг трите точки са задължителни. От своя страна домакините пък ще искат да продължат победната си серия.

Прогноза за: Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:3


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 3.80
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 3.60
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.90

 

 


Байерн Мюнхен - Хамбургер
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 30.03.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Гуидо Винкман

Резултат от първата част от сезона 3:0 (Швайнщайгер, Мюлер, Кроос)

Поражението от Арсенал в Шампионска лига развали добрата статистика на Байерн Мюнхен и мюнхенци бяха изправени пред фиаско, но баварците могат да си позволят подобно разхлабване в Бундеслигата, където разликата от Борусия Дортмунд е огромна и тази седмица хората на Юп Хайнкес могат да триумфират с титлата.

Хамбургер продължава с противоречивото си представяне. "Динозаврите" победиха Борусия М'гладбах у дома си и Щутгарт като гост, а претърпяха катастрофа в Хановер и загубиха домакинството си на Аугсбург. Освен това Хамбургер не успя да се наложи над Гройтер - изобщо, феновете на отбора не мога да се оплачат, че не им весело, а на всичкото отгоре северняците са на точка от четвъртото място!

Бадщубер няма да може да помогне на своите, а Тони Кроос е под съмнение. Ван Буйтен и Боатенг се конкурират за място в центъра на защитата, а Шакири ще замени Кроос.

Хамбургер пристига с повече кадрови проблеми. Личевич, Лам и Берг са контузени, а Янсен и Бейстер изтърпяват наказания. Мансиен ще се завърне в строя следващата седмица.

Предполага се, че домакините ще доминират в мача. Главен мотив в действията на хората на Хайнкес може би ще бъде фактът, че в случай на победа над Хамбургер Байерн може да стане шампион на Германия. В същото време в средата на другата седмица Байерн ще се изправи срещу Ювентус и не е изключено мислите на мюнхенци да са заети с този двубой, така че гостите имат шанс да измъкнат нещо в срещата. И все пак здравата логика показва, че Байерн би трябвало да победи.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Хамбургер 1:0


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.30
Равен - 5.50
Хамбургер - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.32
Равен - 5.00
Хамбургер - 8.00

 

Волфсбург - Нюрнберг
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 31.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Резултат от първата част на сезона: 0:1 (Гебхарт)

Волфсбург се намира в смесена форма. "Вълците" са без загуба в последните си два мача, но в предишния кръг не успяха да победят Фортуна у дома си и не убедиха, че заслужават точката. Хората на Хекинг са 13-ти, на седем точки от 16-я Аугсбург и ако не подобрят резултатите си ще се замесят в битката за оцеляване.

Нюрнберг от два месеца е последователен в представянето си - отборът е без загуба в седем поредни мача, като в последните два бяха постигнати победи. Така отборът се придвижи към 11-то място и има нелоши перспективи да влезе в топ 8.

Приятната новина за почитателите на Волфсбург е възстановяването на Налдо. Лошата е отсъствието на Пиларж и Перишич. Гостите са без Антонио, Гебхарт и Нганкам.

Нюрнберг игра открито и атакуващо при гостуванията си на Щутгарт и Аугсбург и няма причина да не го направи и утре. Интересното е да видим по какъв начин ще отговори Волфсбург, но общо взето очакванията са за оспорван и равностоен мач.

Прогноза за: Волфсбург - Нюрнберг 1:1


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.00
Равен - 3.50
Нюрнберг - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.10
Равен - 3.20
Нюрнберг - 3.40

 

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256