Хьонес: Само няколко футболисти на Барса и Реал стават за Байерн


Н. Гавазов

Хьонес: Само няколко футболисти на Барса и Реал стават за Байерн

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес разказа някои подробности около подписването на договора с Пеп Гуардиола, който след края на сезона ще заеме поста старши-треньор на баварския клуб.

„Аз лично се срещнах с Гуардиола в Ню Йорк на 18 декември. Отидох направо в дома му и след половин минута вече общувахме като близки роднини. Аз носех контракта със себе си и след няколко часов разговор, той ме попита: „Сега ли трябва да го подпиша?". Отговорих, че това е забележителна идея. И той подписа", сподели Хьонес.

„Гуардиола е много открит човек и той няма да има никакви проблеми с мен или с Румениге. Аз гарантирам, че в никакъв случай няма да му се месим в работата. Пеп ще спечели много пари в Мюнхен, но в Англия би взел повече. Но него го привлече Байерн, защото клубната философия е същата като в Барселона.", продължи босът.

„Какви испански играчи бих закупил? Иниеста, Алба... Но ние имаме отлични футболисти. Мисля, че само няколко човека от Барса и Реал могат да попаднат в стартовия състав на Байерн", завърши Хьонес.

 

  Сподели
174