Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Волфсбург - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 15.03.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Резултат от първата част на сезона 4:1 (Дост 2, Олич, Диего; Лангенеке)

Волфсбург се възстанови от домакинската загуба от Шалке 04 с хубава победа като гост на Фрайбург (5:2), което изненада специалистите, имайки предвид добрата форма на „соколите". Фортуна от своя страна се намира в лоша серия от три поредни мача без победа, но и в трите двубоя дюселдорфци показаха много мъжество и характер, включително и в мача против Байер, в който хората на Майер водеха до 71-та минута.

Кадровите проблеми при домакините са по-големи, тъй като освен контузените Налдо, Кирякос и Перишич, няма да играе и Диего, който изтърпява наказание. Пилар вероятно ще се завърне следващата седмица, но тази вечер той няма да играе.

Гостите ще трябва да се справят без Воронин, Финк, Алмер и Хуанан, които се борят с травми, така че Теше и Боджек може би ще започнат в опорната зона. Боли е в конкуренция с Лсьо за място зад нападателя, като Крузе ще застане на десния фланг на атаката.

Двата отбора са съседи в таблицата - Волфсбург е 12-ти с 30 точки, а Фортуна заема 15-та позиция и има 28 пункта. Представянето на съперниците също е идентично, кадровото състояние почти е еднакво, така че вероятно и мачът ще бъде равностоен, независимо от резултата през есента. Не е изключено мачът да завърши и наравно.

Прогноза за: Волфсбург - Фортуна 1:0

 

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.80
Равен - 3.50
Фортуна Дюселдорф - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 1.75
Равен - 3.60
Фортуна Дюселдорф - 4.33

 

Хамбургер - Аугсбург
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 16.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Резултат през първата част на сезона 2:0 (Сон, Рудневс)

Хамбургер постигна малко изненадваща победа над Щутгарт миналия уикенд, с което до известна степен заличи фиаското в Хановер. Благодарение на трите точки „динозаврите" не само се включиха в борбата за място в евротурнирите, но са и на само един пункт от четвъртия Шалке 04!

Аугсбург постигна две впечатляващи победи над Хофенхайм и над Вердер в Бремен, но баварците загубиха изненадващо у дома срещу Нюрнберг миналата седмица, с което не само разочароваха феновете си, но и силно намалиха шансовете си да се измъкнат от опасната зона. Засега тимът остава в зоната на плайофите, но само на две точки от Хофенхайм.

Двамата треньори нямат особени проблеми със съставите си, тъй като отсъстващите футболисти са с дълговременни контузии. За домакините това са Личевич и Лам, а за гостите Лам и Манингер.

Очертава се изключително оспорван мач. Логиката сочи, че трябва да се доверим на Хамбургер, но смее ли някой през този сезон да се доверява спокойно на „динозаврите"?! Още повече, че те ще имат за съперник изключително мотивиран съперник, който не се предава до последно. В този мач няма да е изненадващо, ако станем свидетели на едно резултатно равенство.

Прогноза за: Хамбургер - Аугсбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.83
Равен - 3.50
Аугсбург - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 1.85
Равен - 3.40
Аугсбург - 4.00

 

Нюрнберг - Шалке 04
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 16.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Резултат от първата част на сезона 0:1 (Фарфан)

Нюрнберг е в серия от шест мача без загуба, което е много добро постижение за новия старши-треньор Вайсингер и неговите възпитаници. Миналата седмица Нюрнберг се наложи като гост на Аугсбург, което според специалистите е една от изненадите на кръга, а собрите резултати изкачиха тима на 11-то място в таблицата за класиране на десет точки от опасната зона.

Шалке 04 най-после започна да намира своята игра. Все още не е ясно дали това се дължи на Келер, защото отборът си е почти същия, но така или иначе новият наставник се справя с работата си. Доказателство за това са трите поредни победи в Бундеслигата, включително над Борусия Дортмунд, като поражението от Галатасарай в средата на седмица не може да заличи добрите впечатления от играта на „миньорите", които са четвърти в класирането, с еднакъв брой точки с Айнтрахт и в пряка конкуренция с още четири отбора - разликата от деветия Борусия М'ладбах например е само четири пункта.

Добрите новини от лагера на домакините са, че Стефан и Хлусек напуснаха лазарета, а лошите, че там остават Антонио, Гебхарт и Нганкам. При гостите преобладават лошите вести - Хунтелаар продължава борбата с контузията си, поради същата причина Келер няма да може да разчита на Папдопулос, Афелай, Марика и Унерстал.

Очакванията са Шалке 04 да доминира от самото начало на мача. Фаворит за спечелването на двубоя са гилзенкирхенци, като единствената причина, която би могла да попречи на отбора да победи, това е тежкият двубой с Галатасарай.

Прогноза за: Нюрнберг - Шалке 04 2:3

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 3.10
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 3.05
Равен - 3.35
Шалке 04 - 2.20

 

Хофенхайм - Майнц 05
Стадион: "Райн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 16.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Резултат от първата част на сезона 0:3 (Салай -3)


След четири поредни загуби, Хофенхайм спечели последния си мач от Бундеслигата като гост срещу прекия конкурент Гройтер Фюрт, което доближи „селяните" на две точки от зоната на плейофите. Майнц 05 от своя страна сложи край на серията си от пет мача без победа с успех над Байер Леверкузен. Това на практика върна „петиците" в борбата за евротурнирите и не само това - Майнц 05 се намира само на две точки от четвъртото място!

Домакините са без контузените Вукчевич, Крис, Грифо и Салихович. Все още се изяснява състоянието на Руди и Вийзе. Гостите пристигат без намиращите се в лазарета Рукавица, Кирхоф, Бунгерт, Диас и Сото.

Зинсхайм е любимото място на Майнц 05. Единственото поражение тук е на ниво Втора Бундеслига. Освен това Тухел не е побеждавал никого толкова често, както Хофенхайм - пет пъти оъ седем срещи.

Прогноза за: Хофенхайм - Майнц 1:2

Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.50
Равен - 3.30
Майнц 05 - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм - 2.45
Равен - 3.25
Майнц 05 - 2.75

 

 

Вердер Бремен - Гройтер Фюрт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 16.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт

Резултат от първата част на сезона 1:1 (Петерсен; Еду)

За последните четири кръга Вердер спечели само една точка и нито един отбор няма по-лоши показатели от тези на „музикантите". Освен това бременци играят слабо у дома си (пет загуби). Гройтер вече шест пъти успява да спечели точка навън, а изненадващото е, че играчите от Фюрт за първи път в историята на Бундеслигата след 25 кръга имат само 14 точки. Новият наставник Франк Крамер подписа договор до юни 2015 и обеща да запази елитния статут на тима - не е ясно как ще стане това, след като разликата от 16-я е седем точки.

За домакините се завърнаха от наказания Сократис и Прьодл. Извън строя остават контузените Фриц, Фюлкруг, Акпала и Волф. Вероятно Юнузович и Трибул ще бъдат в опорната зона, а Де Брюйне ще застане зад Петерсен, а Елия, Икици и Арнаутович ще започнат мача от пейката.

Проблемите за новия наставник на Гройтер започнаха - контузен е Щибер, под въпрос е участието на Хесл, Верга и Приба. С дългосрочни травми се борят Ндой, Хефеле, Файс и Тирала.

Предполага се, че Вердер ще доминира от самото начало на срещата, но мачът ще бъде равностоен. Ако погледнем формата на двата отбора, това ще е равностоен двубой, но качеството на бременци е по-голямо, което предполага, че те ще победят. В същото време заради статистиката не е изключено гостите да откраднат нещо. Остава само да видим какво ще се случи утре, но за търсачите на силни усещания и любителите на рискове двубоят е този, в който може да бъде потърсен и „хиксът".

Прогноза за: Вердер - Гройтер Фюрт 2:1

Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 1.50
Равен - 4.33
Гройтер Фюрт - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 1.45
Равен - 4.33
Гройтер Фюрт - 6.25

 

 

Борусия Дортмунд - Фрайбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 16.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Суботич, Гьотце)

Играчите на Борусия Дортмунд ще започнат мача пределно мотивирани. Първо, борбата за второто място в класирането все още не е спечелена, второ, ще се търси начин за реабилитация от поражението в рурското дерби. Впрочем, за Фрайбург важи абсолютно същото: отборът загуби неочаквано на свой терен от Волфсбург с 2:5 и това беше най-голямото поражение на „соколите" от началото на сезона. По-неприятното е, че колективът на Щрайх напусна зоната на евротурнирите и в момента се намира на осмо място в класирането, но нищо не е загубено, защото плътността в Бундеслигата е много висока - пет точки делят четвъртия от десетия.

Друго интересно преди утрешния сблъсък е това, че защитата на „вълците" е по-стабилна от тази на шампиона! Фрайбург е допуснал 28 гола от началото на сезона, докато Борусия 30. За сметка на това дортмундчани си имат Роберт Левандовски, който е лидер сред голмайсторите в Бундеслигата със 17 точни попадения. Полякът вкара гол във всеки един от последните седем мача, а Фрайбург е любимият тим на нападателя, който огорчи „соколите" цели шест пъти.

Хумелс, Кел и Бендер са в лазарета на Борусия, така че Сантана ще замени Матс в центъра на отбраната. Гостите са без контузените Фрейс, Цук и Макиади.

В последно време Фрайбург играе неуспешно срещу Борусия. „Соколите" отстъпиха на „жълто-черните" в пет поредни срещи и записаха общ резултат 2:15. Освен това, за последните 13 срещи между тези два тима Борусия има само една загуба. Вероятно утре ще станем свидетели на по-активна игра на домакините, докато гостите ще разчитат повече на контраатаки. Може само да гадаем кой ще успее в намеренията си, но отчитайки класата на двата тима, домакините са близо до това да осъществят плановете си.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Фрайбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.36
Равен - 4.75
Фрайбург - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.38
Равен - 4.75
Фрайбург - 7.00

 

 

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 16.03.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман

 

Резултат от първата част на сезона 2:1 (Кислинг, Сам; Манджукич)

Това ще е дербито на кръга. По-горе припомняме какво се случи през есента. Тогава „аспирините" постигнаха неочаквана победа, а поражението си остава единствено за баварците от началото на сезона. Символично, но преди утрешния мач Байерн претърпя загуба срещу Арсенал в осминафиналите на Шампионска лига. Мюнхенци все пак се класираха за следващия етап и дори получиха за съперник Ювентус, но така или иначе хората на Хайнкес бяха пред това да сътворят истинска сензация, което щеше да постави черно петно върху великолепния сезон, който провеждат баварците.

Що се отнася до Байер, отборът в момента се е съсредоточил изцяло върху представянето си в Бундеслигата, след като отпадна от Бенфика в Лига Европа, а още по-рано от Волфсбург в Купата на Германия. Това обаче изглежда не помага на „аспирините", които в миналия кръг загубиха гостуването си на Майнц 05, след като преди това бяха записали две равенства и две победи. Леверкузенци обаче остават в битката за второто място, като трябва да поглеждат и назад, защото Шалке 04 е само на шест точки от тях.

Белараби няма да играе за домакините, въпреки че атакуващият полузащитник напусна лазарета. Волшайд се завръща от наказание, но днес Омер Топрак се почувства зле и не е ясно ще попадне ли в групата за мача. От гостите Бадщубер със сигурност пропуска мача, а кои играчи ще получат почивка - това знае само Хайнкес. Остава открит въпроса с Франк Рибери.

Любопитното е, че през миналия сезон Байер победи Байерн с 2:0 и по такъв начин „аспирините" имат два поредни успеха срещу баварците. Историята обаче не познава три поредни победи. Другото е, че Байерн утре може да стане шампион на Германия - никога на този етап подобно нещо не се е случвали в Бундеслигата. Също така, ако Байерн победи Байер, това ще е 12-ти пореден успех на мюнхенци като гост - също рекорд. Последното е, че Ларс Бендер от Байер дебютира в Бундеслигата под ръководството на Юп Хайнкес.

Предположенията са, че Байерн повече ще контролира топката, ще доминира от първите минути и ще търси ранен гол. Със сигурност домакините ще загубят, ако започнат да се надиграват, така че вероятно Байер ще чака шанса си на контраатака. Победителят в мача зависи от състава на гостите, умората им от двубоя с Арсенал, настроението след поражението в сряда, както разбира се и от играта на домакините. И двата отбора имат своите шансове за трите точки, но въпреки това Байерн си остава фаворит в сблъсъка.

Прогноза за: Байер - Байерн 1:1

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 5.00
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 4.20
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173