Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - Нюрнберг
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 08.03.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Гюнтер Перл

Резултат от първата част на сезона 0:0

Аугсбург се представя традиционно силно през втората част на сезона и това го доказва и тази година. Баварците са само с една загуба след подновяването на шампиона след зимната пауза, а последните им две поредни победи, включително и тази във Бремен ги изтласкаха от дъното и сега те са 16-ти на пет точки от предпоследното място и на шест пункта от 15-тия Волфсбург.

Нюрнберг е непобеден в последните си пет мача, но вече в четири поредни мача отбора завършва наравно, като тук ще включим двубоите във Франкфурт и този срещу намиращия се във възходяща форма Фрайбург.

Домакините са без наказания Байер и контузените Манингер и Филип, идентични са проблемите за гостите - Полтер изтърпява дисквалификация, а Гебхарт и Антонио лекуват травми.

Очертава се оспорван и напрегнат мач. И двата тима са в добра форма, с висок морал и очакванията са, че трудно някой от тях ще доминира в мача. Вероятно ще станем свидетели на по-затворен футбол, с малко голове. Лек фаворит за победа е Аугсбург, но и равенството няма да бъде изненадващо.

Прогноза за: Аугсбург - Нюрнберг 1:0


Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 2.10
Равен - 3.30
Нюрнберг - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 2.10
Равен - 3.15
Нюрнберг - 3.60

 

Гройтер Фюрт - Хофенхайм
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 09.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Резултат от първата част на сезона 3:3 (Щибер, Приб, Собиех, Фирмино, Хоселу -2)

Това ще е дербито на изпадащите. Последният срещу предпоследния. Загубилият почти сигурно няма да може да се измъкне от опасната зона, особено при победа на Аугсбург в петък вечер. Гройтер Фюрт се наложи над Шалке 04 като гост, но след това спечели само две точки от четири мача. Хофенхайм също победи в началото на февруари, но след това записа четири поредни поражения.

Кадровите проблеми при съперниците като брой отсъстващи играчи са едни и същи, но по-важните фигури, които са извън строя са тези на Хофенхайм. Домакините са без контузените Хефеле, Приб, Щибер, Фал и Ндой. За гостите пък няма да играят Салихович, Крис, Руди, Вукчевич Грифо, които са в лазарета.

Няма съмнения, че мачът ще е оспорван. Двата тима няма какво да крият и ще влязат в люта битка от първия съдийски сигнал. Любопитна подробност е, че Гройтер все още нямат победа у дома си! Ще успеят ли фюртци при своя 13-ти опит?

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Хофенхайм 1:0


Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 2.50
Равен - 3.30
Хофенхайм - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 2.55
Равен - 3.15
Хофенхайм - 2.70

 

 

Майнц 05 - Байер Леверкузен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 09.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Резултат от първата част на сезона 2:2 (Слай, Рийзе; Кислинг, Кастро)

Мачовете между Майнц 05 и Байер винаги обещават зашеметяващи игри - двубоите между двата съперника никога не завършват с нулево равенство и очакванията са да станем свидетели на повторение на есенния сблъсък помежду им! „Карнавалите" се намират в лоша серия от пет мача, в които бяха спечелени само четири точки и тези лоши показатели изпратиха тима извън топ 6. Сега Майнц 05 се намира на осмо място, на четири точки от четвъртия Айнтрахт.

Байер от своя страна стабилизира изявите си след домакинското поражение против Борусия Дортмунд и хората на Хюпия са в четири поредни мача без поражение, но ако трябва да бъдем справедливи, „аспирините" не показват тази игра, която се очаква от тях. Победите срещу Щутгарт и Аугсбург дойдоха много трудно, а гостуването на Гройтер Фюрт се превърна във фиаско. Така или иначе Байер е трети, на точка след шампиона.

Срещата в събота ще е между два „ранени" отбора. На Майнц няма да могат да помогнат контузените Бунгерт, Диас, Кирхоф, Рукавица и Сото, а също и натрупалият картони Забавник. Няма да говорим за това, че преди месец в Хофенхайм премина един от лидерите на полския национален отбор Ойген Полански. В Байер положението е не по-малко зле. От строя излязоха централните защитници на тима Омер Топрак лекува болното си коляно, а Филип Волшайд изтърпява наказание. Добрата новина е завръщането на Кадлец.

Очертава се любопитен мач. Домакините са с много кадрови проблеми и в лоша форма. Техният съперник пък е с по-класен състав, но без двамата си централни защитници, което поражда съмнения за стабилността на отбраната на „аспирините", а това предполага, че гостите ще допуснат поне един гол в мача. А и статистиката в началото...

Прогноза за: Майнц 05 - Байер 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 3.10
Равен - 3.30
Байер Леверкузен - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.95
Равен - 3.40
Байер Леверкузен - 2.25

 

Фрайбург - Волфсбург
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 09.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Калиджури, Шустер)

Тежък мач предстои в събота на възпитаниците на Дитер Хекинг. Не само заради добрата форма на съперника, който е без загуба в четири поредни двубоя и е пети, на две точки от четвъртия Айнтрахт, но и заради статистиката - Волфсбург заедно с Фюрт и Аугсбург (които имат само по един мач във Фрайбург) е единственият отбор в Бундеслигата, който е без победа при гостуванията си на „соколите". Прибавяйки и лошата форма на „вълците", които имат само една точка в последните си три мача, пътуването на юг няма да е особено приятно.

Фрейс, Цук и Езекиел от домакините са контузени, а за гостите няма да играят Налдо, който лекува травма и наказания Мадлунг. Пилар излекува травмата си, но не е включен в групата за мача.

Фрайбург ще се опита да установи надмощие от самото начало и да вкара гол на нерешителния Волфсбург, след което вероятно мачът ще премине в по-спокойно русло. Гостите ще чакат своя шанс, но фаворит за спечелване на двубоя са „соколите".

Прогноза: Фрайбург - Волфсбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 1.85
Равен - 3.50
Волфсбург - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 1.85
Равен - 3.40
Волфсбург - 4.20

 

Байерн Мюнхен - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 09.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Резултат от първата част на сезона 5:0 (Манджукич, Густаво, Мюлер -2, Рафиня)

Независимо, че в сряда следващата седмица Байерн предстои да се изправи срещу Арсенал в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига, нищо добро не очаква Фортуна в този мач. Мюнхенци, които за шестстотен път ще приемат съперник като лидер в класирането са безусловния фаворит в мача. Напоследък баварците играят еднакво успешно както с основния си състав, така и с резервния, макар че това е относително, тъй като Байерн няма твърд стартов състав.

Мюнхенци са без загуба в 22 мача от Бундеслигата, като последните десет мача бяха спечелени. Като цяло, от началото на сезона хората на Хайнкес постигнаха 30 победи в 36 мача и имат най-добрата голова разлика.

Фортуна в последните си осем гостувания спечелиха само една точка. Освен това, дюселдорфци загубиха последните си три мача срещу Байерн с общ резултат 0:12, а последната победа на Фортуна е през 1991 година, която е единствена от 1986 година насам.

Една любопитна подробност преди утрешния мач е, че с Хави Мартинес в състава си Байерн няма загуба в 21 мача и е допуснал само два гола. Именно испанеца ще започне в средата на терена утре, където ще бъде и Швайнщайгер. За домакините няма да играе контузения Бадшубер, така че в центъра на защитата ще са Ван Буйтен и Данте.

Гостите на всичкото отгоре имат и кадрови проблеми - в лазарета са Алмер, Рейсингер, Хуанан и Воронин. Соарес напусна лазарета, но ще продължи възстановяването си.

Трудно е да си представим, че Байерн няма да победи. Предполага се, че домакините ще вкарат ранен гол, след който ще решат дали да продължат вихреното си темпо и да зарадват „Алианц Арена" с още попадения или да пожалят съперника.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Фортуна 3:0

 

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.10
Равен - 9.00
Фортуна Дюселдорф - 21.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.11
Равен - 7.50
Фортуна Дюселдорф - 21.00

 

Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 09.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Резултат от първата част на сезона 2:1 (Афелай, Хегер; Левандовски)

Това ще е главният сблъсък не само на кръга, но и на останалата част от сезона. Съдбата на първото място вече е решена и в условията на тези ценности „Майката на всички немски дербита" отново нараства. Още повече, че двата отбора набират отличен ход. Шалке 04 беше изпаднал в огромна криза от ноември. Ръководството на клуба уволни старши-треньора, заменяйки го със Стивънс Келер, който в началото търпеше провал след провал. „Миньорите" обаче завършиха два мача наравно, а след това постигнаха две победи, което накара Феликс Магат да заяви, че фаворит за успех в днешния мач е Шалке 04.

Относно Борусия Дортмунд, там нещата са добри. Загубата от Байерн Мюнхен в Купата на Германия се намести малко неуютно между победите над Айнтрахт, Хановер 96 и равенството в М'гладбах, но поражението в столицата на Бавария е факт, а и Клоп беше казал, че Байерн може да бъде победен само, ако играчите се мобилизират на 100 %, а шампиона се опита да го направи с едва 50. Победата над Шахтьор и класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига бяха очаквани и в средата на седмицата само трябваше да се узакони превъзходството на „жълто-черните" в противопоставянето.

Добрата новина от лагера на Шалке 04 е, че Хунтелаар вече може да бъде използван. Лошите са, че Унерстал, Пападопоулос, Афелай и Марика продължават да се борят със своите травми, а Джоунс е контузен.

Относно Борусия, там Бендтнер, Овомийела и Кел са извън строя, но пък какво по-хубаво от това, че Левандовски се намира в добра форма, след като изтърпя наказанието си? Полякът се намира на гребена на успеха и играе много силно, така че той ще е основната заплаха за „миньорите", но кой ли няма да бъде заплаха за домакините - Ройс, Гьотце и Блажиковски, това са все имена, които респектират.

Борусия спечели последните си две гостувания в Гилзенкирхен и ако хората на Клоп успеят да победят утре, те ще повторят собствения си рекорд от 60-те години на миналия век. Друга любопитна подробност е , че миналата година Борусия спечели и двата мача срещу Шалке 04, което се случва за първи път през последните 15 години. Също така за 81 мача между тези съперници са назначени 19 дузпи: 14 за Борусия и 5 за Шалке 04. От началото на година дортмундчани са вкарали 19 гола, като 11 от тях са реализирани в първите 20 минути, така че „миньорите" са изправени пред истински начален щурм, на който трябва да устоят. Тук ще допълним, че домакините имат мач следващата седмица срещу Галатасарай в Шампионска лига, така че наистина ще е интересно да видим с какви аргументи ще излязат гилзенкирхенци срещу своя исторически съперник.

Прогноза за: Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:2

 

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 3.50
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 3.40
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.95

 

Борусия М'гладбах - Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 09.03.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк


Резултат от първата част на сезона 0:4 (Петерсен, Арнаутович, Фулкург, Юнузович).

Последните три мача между тези съперници завършиха с резултати 4:0, 2:2, 5:0, така че само може да очакваме отново да станем свидетели на двубой, който няма да има нищо общо със скуката.

Борусия е отбор, който постоянно изненадва през този сезон. Например, след загубата от аутсайдера Нюрнберг, последва равенство срещу шампиона, а в миналия кръг и победа като гост на четвъртия Айнтрахт, като успехът беше едва втори за последните осем двубоя.

Какво да кажем за Вердер! Ако загубата с 1:6 от Байерн не е толкова изненадваща, то как може да определим поражението с 0:1 от Аугсбург в миналия кръг? При това на собствен терен? Това се оказа трето поредно поражение за бременци, което сложи кръст на успешното представяне на тима в началото на февруари.

Статистиката е печална за Вердер в двубоите срещу Борусия. На всичкото отгоре извън строя са Волф, Предл, Баргфреде и Фулкруг, а централният защитник Сократис е наказан. Домакините са без Маркс и вероятно това е една от причините да се доверим на Борусия в този мач. Добрата форма на „кончетата" е допълнително основание да смятаме, че домакините ще победят.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Вердер 3:1


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 2.20
Равен - 3.40
Вердер Бремен - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 2.20
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 2.95

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154