Борусия Дортмунд следи двама за мястото на Левандовски


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд следи двама за мястото на Левандовски

Ръководството на Борусия Дортмунд продължава да търси заместник на нападателя Роберт Левандовски, твърди днешната немска преса. Както е известно, полският национал отказа да поднови изтичащия през 2014 година свой договор и най-вероятно ще бъде продаден през лятото, което налага и търсенето на други нападатели.

Според част от медиите в Германия, единият фаворит е Един Джеко. Националът на Босна и Херцеговина е готов да напусне Манчестър Сити, за да се завърне в Бундеслигата и дори се твърди, че нападателят е готов да намали финансовите си претенции.

Освен Джеко, в полезрението на шампиона попаднаха и играчите на Хановер 96 Маме Бирам Диуф и Мохамед Абделауе. По-рано Юрген Клоп призна, че следи изявите на двамата футболисти, което само наля вода в мелницата от слухове.

Диуф и Абделауе са в идентична ситуация като Левандовски, защото контрактите им изтичат след сезон и половина и това ги прави инересни. Освен това атаката на Хановер 96 е трета по резултатност в Бундеслигата след тези на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, което също не остава незабелязано от грандовете.

 

  Сподели
121