Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд: Шоуто е гарантирано


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд: Шоуто е гарантирано

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 27.02.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Кнут Кирхер

Преди 89 дни, на 1 декември 2012 година тези два съперника се срещнаха на „Алианц Арена" и разиграха пред нас главния мач от първата част на сезона. Три месеца по-късно, на 27 февруари, в рамките на четвъртфиналите от Купата на Германия техните пътища отново ще се пресекат. За нас остава само да предвкусване и наблюдаваме какво ще се случи на терена по време на немското „Ел Класико".

От август до сега това ще бъде третата среща между съперниците, като за трети път тя ще се състои в Мюнхен. През лятото Суперкупата остана за Байерн (победа с 2:1), а в мач от Бундеслигата беше записано равенство 1:1. Преди тези двубои обаче „жълто-черните" постигнаха пет поредни победи над мюнхенци - 2:0 и 3:1 през сезон 2010/11 и 1:0, 1:0 и 5:2 (във финала за Купата) през сезон 2011/12.

За Байерн двубоят тази вечер ще е първото сериозно изпитание през тази година и е очевидно, че ако баварците успеят да преодолеят Борусия, едва ли някой може да се противопостави и да попречи на колектива на Юп Хайнкес да спечели Купата. Отборът играе у дома си, а още едно преимущество са отбелязаните 63 гола в Бундеслигата и допуснатите само осем. Байерн е главен претендент за победа в Купата на Германия, а след фиаското на Барселона в Милано и фаворит за успех в Шампионска лига.

В същото време шансовете на гостите са твърде малко, още повече, че дортмундчани спечелиха само един мач от последните си четири във всички турнири. Отдавна отборът не беше изпадал в такава печална серия. Но шампионите имат своите козове и това се вижда от двубоите в най-силния клубен турнир на Стария континент, в които хората на Клоп показаха, че в най-сериозните мачове могат да се мобилизират, включително срещу своите конкуренти за място в тройката на Бундеслигата и разбира се срещу Байерн Мюнхен.

Червеният картон, който получи Франк Рибери в 1/8-финала срещу Аугсбург открива пътя в състава за Ариен Робен. Леката травма на Хави Мартинес едва ли ще му попречи да играе, Бадщубер е дългосрочен отсъстващ.

За Борусия добрата новина е участието на Левандовски, който изтърпява наказание в Бундеслигата, но тук ще играе. Снощи се разбра, че неделната травма на Хумелс не е сериозна, което означава, че стълбът в отбраната на шампионата е готов да участва в мача.

„Победата е напълно достижима. Ние вярваме в успеха", заяви Хайнкес вчера.

„Ако играем с 98% от капацитета си, няма да победим, но със 100% е възможно да се случи всичко. Това го знае и нашият противник", каза от своя страна Клоп.

И така, 71 000 зрители на „Алианц Арена" и още няколко милиона на телевизионните екрани ще приветстват играчите на двата флагмана на немския футбол в 94-я сблъсък помежду им. Какво може да очакваме от битката? На този въпрос може да се дадат няколко отговора, но в случая той е един: зрелищна игра, независима от резултата или от историята на предишните битки. Победителят? Едва ли някой може да каже кой ще бъде той. Но със сигурност ще стане известен тази вечер. Дали след 90 или 120 минути - шоуто в немското „Ел Класико" е гарантирано.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

02 февруари Майнц 05 - Байерн Мюнхен 0:3 (Бундеслига)
09 февруари Байерн Мюнхен - Шалке 04 4:0 (Бундеслига)
15 февруари Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
19 февруари Арсенал - Байерн Мюнхен 1:3 (Шампионска лига)
23 февруари Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 6:1 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

03 февруари Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:3 (Бундеслига)
09 февруари Борусия Дортмунд - Хамбургер 1:4 (Бундеслига)
13 февруари Шахтьор Донецк - Борусия Дортмунд 2:2 (Шампионска лига)
16 февруари Борусия Дортмунд - Айнтрахт 3:0 (Бундеслига)
24 февруари Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд

94 срещи
40 победи за Байерн Мюнхен
28 равенства
26 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 173:124 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.72
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.72
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178