Анонс на 18 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 18 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Хановер 96
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.01.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Шалке 04 се намираше в много лоша форма преди зимната пауза - „миньорите" в последните си шест мача спечелиха само две точки и закономерно бяха изместени от топ 4. Това доведе до уволнението на Хуб Стивънс и сега отборът ще бъде воден от временния старши-треньор Йенс Келер.

Хановер 96 проведе един противоречив полусезон, през който от 17 мача спечели 7 и загуби 8. Саксонците разчитаха да трупат точки основно на домашната си сцена, но любителите на немския футбол ще запомнят конфузната загуба от Фрайбург на „АВД Арена" и изненадващата победа като гост на Щутгарт. Хората на Мирко Сломка заемат 11-то място и имат в актива си 23 точки - с две по-малко от утрешния си съперник и с 11 повече от опасната зона.

За Шалке 04 няма да играят контузените Мориц, Пападопулос и Афелай, а Хумтелаар и Джоунс са наказани. Дрекслер и Барнета се конкурират за левия фланг, а новото попълнение Рафаел ще започне от пейката.

Гостите са без контузените Фелипе, Андреасен, Щиндл, Шулц и Черундоло, но това няма да се отрази на постройката на тима, тъй като петимата лекуват дълговременни травми. По-сериозна е загубата на Конан, който излетя за Купата на Африка.

На пръв поглед домакините са фаворити за спечелване на срещата, но нека бъдем по-внимателни в прогнозите си. Ако Шалке 04 не е излязъл от дупката, в която бе изпаднал в края на миналата година, „кобалтовите" трудно ще се преборят за трите точки. Още повече, че отсъствието на Хунтелаар, Афелай и Джунс си е сериозна загуба в кадрово отношение.

Прогноза за: Шалке 04 - Хановер 96 1:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.70
Равен - 3.75
Хановер 96 - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.72
Равен - 3.60
Хановер 96 - 4.60

 

Майнц 05 - Фрайбург
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 19.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

И двата отбора завършиха годината с добър финален щурм. Майнц 05 постигна три победи в последните си пет мача, като в миналия кръг победи с 3:1 Щутгарт, а Фрайбург освен трите си успеха, постигна и равенство в Аугсбург, като в последния си мач за годината „соколите" се наложиха с 3:1 като гост на Шалке 04. Така утрешните съперници се изравниха по точки (26) и заемат 5-то и 6-то място в класирането, разделяни помежду си от по-добрата голова разлика на Фрайбург.

Томас Тухел има за какво да се безпокои. Наказание изтърпява Кирхоф, а контузени са Бунгерт и Чупо-Мотинг. Не е ясно състоянието на Забавник и Сото. Не е лишен от проблеми и Фрайбург. Дисквалифициран е Розентал, за Африка замина Макиади, а Фрайс бе опериран. На терена няма да видим и възстановяващите се Сантини и Гитнер.

Крайно любопитен мач. През първата част на сезона двата тима завършиха 1:1 на терена на Фрайбург, но оттогава насам изминаха повече от четири месеца, а „соколите" се преобразиха и станаха един опасен отбор, който може да затрудни дори и лидерите. Винаги в първите мачове след подобна пауза би трябвало да не се изненадваме от неочаквани резултати, а специално този двубой предразполага към всякакви резултати, от които е най-вероятен равния.

Прогноза за: Майнц 05 - Фрайбург 1:1


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.15
Равен - 3.30
Фрайбург - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.10
Равен - 3.25
Фрайбург - 3.40

 

Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 19.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Волфсбург се намира на 15-то място в таблицата за класиране, но амбициите на отбора бяха класиране за европейските турнири - така беше преди началото на сезона, а същите цели останаха и след уволнението на Магат.

Относно Щутгарт, отборът има по-голям потенциал от деветото място, което заема в таблицата за класиране. Основната причина за непоследователната игра на „швабите" са контузиите и ако тимът от „Мерцедес-Бенц-Арена" успее да преодолее този проблем, Щутгарт спокойно може да финишира сред челниците в първенството.

Дитер Хекинг реши да върне Ивица Олич в центъра на нападението, което повече се отдава на хърватина. В утрешният мач няма да играят Налдо и Жосуе, които изтърпяват наказания, а също така и Хелмес и Пиларж, чието завръщане се очаква през февруари. Очаква се Иван Перишич да направи дебют за новия си клуб.

Сериозни проблеми изпитва състава на Бруно Лабадия, който се лиши от трима крайни защитника - Хоогланд е контузен, Сакаи наказан, а Бока замина за Африка. Освен това Квист има лека травма и отпада за мача, а Ибишевич натрупа картони.

Очакванията са за равностоен двубой, в който фаворит би трябвало да бъдат домакините - заради кадровите проблеми в отбора на Щутгарт и заради подкрепата на собствените трибуни.

Прогноза за: Волфсбург - Щутгарт 2:1


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.10
Равен - 3.50
Щутгарт - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.15
Равен - 3.35
Щутгарт - 3.25

 

Байер Леверкузен - Айнтрахт
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 19.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Байер Леверкузен преживява добър сезон до този момент и със спечелените 33 точки заема второ място в класирането. Трудно е да си представим, че „аспирините" биха могли да се конкурират с Байерн Мюнхен относно титлата, но Байер може да бъде достоен съперник на Борусия Дортмунд за второто място.

Айнтрахт също направи добра първа половина на сезона. След спечелената промоция през миналия сезон, франкфуртци заемат четвърто място в първенството и опровергаха всички специалисти, че няма да издържат след първите си 10-12 мача.

Левандовски и Хюпия няма да могат да разчитат на Даниел Швааб и Карим Белараби, докато Сидни Сам според последни сведения се готви за битка, както впрочем и 18-годишният нов член на „аспирините" Аркадиуш Милик.

„Орлите" пристигат в по-добро кадрово състояние - контузеният Андерсън ще бъде заменен от новото попълнение Марко Рус. Вероятно Роде ще играе в опорната зона, а за място в линията на нападението ще се конкурират Океан и Матмур.

Очертава се един от най-интересните и равностойни двубои на кръга, разбира се, с известни условности, тъй като много често ставаме свидетели на големи изненади в първите срещи след зимната пауза. Но, ако търсим логиката в мача, тя ни подсказва, че победител би трябвало да бъде Байер.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Айнтрахт 2:1


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.61
Равен - 4.00
Айнтрахт - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.62
Равен - 3.75
Айнтрахт - 5.25

 

Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 19.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

В този мач ще си дадат среща първият и последният в класирането, т.е. фаворитът е ясен. Байерн Мюнхен се откъсна на девет точки от най-близкия си преследвач, а от Гройтер Фюрт на 37. Много експерти вече определиха баварците като бъдещия шампион на Германия, но точно сега всички привърженици на Байерн Мюнхен се вълнуват от съвсем друго нещо. Както е известно, в средата на седмицата мюнхенци разкриха, че са постигнали договореност с Пеп Гуардиола да оглави отбора. Дали испанеца ще прави „новата Барса", как ще си взаимодейства с триумвирата в клуба, ще успее ли да научи немски или английски - това не е тема на нашата прогноза.

До този момент двата отбора се представят пасивно на трансферния пазар. Домакините нямат проблеми със състава (като изключим травмата на Бадщубер), докато Фюрт има нужда от подсилване, но пък няма пари за нови играчи. Аутсайдерът привлече все пак нови имена, които обаче не ни говорят нищо, а едното от тях - Никола Джурджич се разболя от ангина и няма да може да играе утре, както впрочем и Шмидтгал и Приб. Освен това е наказан капитана Мерджим Маврай.

Разбира се, наивно е дори да си помислим, че това ще е оспорван мач. Гостите ще правят всичко възможно да крадат точки през втората част на сезона, но точно на „Алианц Арена" мислите им ще са заети с това, как да не бъдат допуснати много голове. Идеален мач за игра на хендикап и разбира се за отбелязани попадения в срещата.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт 3:0


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.10
Равен - 10.00
Гройтер Фюрт - 19.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.10
Равен - 8.50
Гройтер Фюрт - 23.00


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 19.01.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер

Вердер Бремен имаше трудна половина на сезона и особено зависими се оказаха „музикантите" от Арнаутович и от смяната на поколенията, която протича в тима. В последните си пет мача тимът записа само една победа и не успя да победи като домакин Нюрнберг и Байер Леверкузен. Така с 22 точки Вердер се намира на 12-то място и макар да е отдалечен на голяма дистанция от опасната зона, в Бремен има защо да се притесняват.

Борусия отчаяно се опитва да постигне своите цели - да се изкачи на второто място в таблицата и там да финишира. Отборът на Юрген Клоп може само да мечтае за титлата, но едва ли неговите футболисти мечтаят за това. След спечелване на две поредни „Сребърни салатиери", сега е ред да бъде атакувана Шампионска лига. Борусия има потенциала и възможностите и ще хвърли всички усилия в тази посока.

Томас Шааф няма да може да разчита на контузените Баргфрайд, Волф и Фюлкруг, но най-голяма загуба е отсъствието на Арнаутович заради натрупани картони. По всичко изглежда, че Хънт ще отиде на десния фланг, а Петерсен ще застане начело на атаката.

Гостите нямат кадрови проблеми и с изключение на контузения Суботич, което е малко смущаващо, тъй като тимът остана само с двама централни защитници, но вероятно Клоп ще успее да реши този въпрос.
Очакванията са за отворен мач, в който гостите могат да оставят инициативата на противника си и да контраатакуват опасно. Не е изключено обаче шампиона да се опита да доминира от самото начало на срещата - изборът на тези два варианта ще бъде изцяло според указанията на Клоп, но така или иначе се очаква отворен футбол, с повече от 2.5 гола в мача.

Прогноза за: Вердер - Борусия Дортмунд 1:2


Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 5.00
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 5.25
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.65

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184