Гуардиола се съгласи да оглави Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Гуардиола се съгласи да оглави Байерн Мюнхен

Сензационна новина пристигна от Германия. Според информация на Bild, бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола се съгласи да оглави Байерн Мюнхен след края на сезона и по такъв начин ще замени на поста старши-треньор на баварците сегашният кормчия Юп Хайнкес. Изданието твърди, че испанският специалист ще подпише договор с немския гранд до 2016 година.

Както е известно, в началото на миналия месец в немската преса се появиха съобщения, че Хайнкес обмисля да сложи край на треньорската си кариера, тъй като се чувства изморен от работата и напрежението свързано с нея. Тогава никой не обърна сериозно внимание на думите на специалиста, но изглежда, че ръководителите на мюнхенци не мислят по този начин и са побързали да намерят алтернатива на Хайнкес.

Вчера стана ясно, че клубната управа ще се събере в сряда, но никъде не бе оповестено какви са причините за подобна среща. Повечето специалисти предположиха, че ще се обсъжда предстоящият старт на втората част на шампионата, а колегите от Antena Bayern успяха единствено да изкопчат отрицание на въпросите си дали ще се разглежда бъдещето на сегашния старши-треньор.

В момента Гуардиола се намира в Америка, след като в продължение на четири години спечели 14 трофея с Барселона, включително и Шампионска лига през 2009 и 2011 година. През лятото на 2012 година Пеп напусна Барселона, за да си вземе почивка.

 

  Сподели
216