Байерн разочарован от Мьонхенгладбах


И. Ангелов

Байерн разочарован от Мьонхенгладбах

Борусия Мьонхенгладбах разочарова Байерн Мюнхен като гост, след като тима поведе още рано в мача и трябваше Шакири да спасява баварците в процеса на срещата. Първенецът в Бундеслигата не се пребори за победата, но комплиментите днес са за гостите, които си тръгват от столицата на Бавария с точката.

Байерн доминираше във владението и печеленето на терен, като Франк Рибери бе особено активен. Но против развитията на терена на "Алианц Арена" в 21-ата минута падна гол за гостите. Цигерчи опита подаване, но топката удари ръката на Боатенг и това бе дузпа, реализирана от Маркс.

Домакините бяха бесни за това решение и си го изкараха на своя опонент с каскада от удари. Вратарят Щеген направи няколко знаменити спасявания, едно от които по изключителен начин с една ръка. В крайна сметка Шакири донесе едно попадение в 59-ата минута, като имаше шанс и за второ малко след това. Последните 30 минути се развиха пред една врата, но до повече не се стигна.

По този начин Байерн затвори най-успешния полусезон в историята си като лидер с 42 точки. Борусия засега е на 6-о място с 25 пункта.

1. Байерн Мюнхен
42т.
2. Байер Леверкузен
30т.
3. Борусия Дортмунд
27т.
4. Айнтрахт
27т.
5. Шалке 04
25т.

  Сподели
196