Хофенхайм уволни Маркус Бабел


Н. Гавазов

Хофенхайм уволни Маркус Бабел

Немският елитен Хофенхайм уволни Маркус Бабел от длъжността старши-треньор на отбора, съобщи официалният сайт на клуба. Специалистът имаше договор със „селяните" до 2014 година, но през уикенда Хофи претърпя унизително домакинско поражение с 1:4 от Вердер Бремен и чашата на търпението на собственика на отбора Дитмар Хоп преля.

В момента Хофенхайм се намира на 16-то място в класирането на Бундеслигата, след като претърпя четири поредни загуби. Това определено не се е харесало на клубната управа, която преди началото на кампанията заяви, че отбора ще се бори за участие в евротурнирите.

До края на полусезона отборът ще бъде воден от Франк Крамер. Хофенхайм има гостуване на Хамбургер и домакинство на един от най-добрите гости: Борусия Дортмунд.

Според немската преса, един от големите фаворити за поста е помощникът на Йоги Льов в националния отбор на Германия - Ханзи Флик. Именно той беше наставник на тима от 2000 до 2005 година. Флик живее Баментал - градче, което се намира близо до Хофенхайм.

 

  Сподели
93