Байерн Мюнхен с нов успех, Леверкузен громи Вердер (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен с нов успех, Леверкузен громи Вердер (видео)

Байерн Мюнхен направи нова важна крачка към титлата на Германия. Баварците се наложиха с 2:0 като гости на Фрайбург в мач от междинния 14-и кръг на Бундеслигата. По този начин отборът, воден от Юп Хайнкес вече има 10 точки повече от втория в подреждането - Байер Леверкузен, който се наложи като гост над Вердер Бремен с 4:1. Байерн има 37 точки, а "аспирините" са с 27. На трета позиция е шампионът Борусия Дортмунд с актив от 26 точки.

Томас Мюлер окткри резултата в 12-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Оливер Зорг срещу Франк Рибери. В 18-ата минута домакините останаха с 10 души на терена, тъй като червен картон получи Фалу Диане за нарушение срещу Джердан Шакири. Десет минути преди края на мача  резервата Анатоли Тимошчук бе изведен добре от Филип Лаам на добра позиция и той реализира за крайното 2:0.

В същото време "аспирините" се справиха с 4:1 като гост на Вердер Бремен. В 31-ата минута Кастро откри резултата, а в началото на втората част отново той бе точен за 0:2. Две минути по-късно домакините върнаха едно попадение чрез Петерсен - 1:2. До края на срещата Байер стигна до нови два гола дело на Ролфс и Хегелер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141