Анонс на 13 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 13 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Фортуна Дюселдорф - Хамбургер
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 23.11.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Гагелман

Домакините толкова дълго време не се бяха появявали в елита и толкова неубедително изглеждат през текущия сезон, че долните цифри изглеждат фантастични, но са самата истина: за последно отбор от Хамбург е побеждавал в Дюселдорф през 1997 година, а тогава това беше Санкт-Паули. Що се отнася до „динозаврите", те спечелиха 3 точки тук през сезон 1983/84.

Относно сегашния сезон, Фортуна е без победа в седем последни мача в Бундеслигата и все още без успех в столицата на Северен Рейн-Вестфалия. Шестнадесетото място не е изненада за никого. Хамбургер играе добре в защита, но страда от нападението си и това се отразява на лъкатушещото представяне на тима - две победи, две загуби и едно равенство в последните си двубои записаха „северняците".

Соареш, Шахин и Финк са контузени, Малезас се възстанови, но няма да играе тази вечер. Гостите имат по-големи проблеми, тъй като в лазарета се намират няколко водещи играчи: Личевич, Йрачек, Ньоргаард, Янсен, Сала и Райкович.

Това ще бъде оспорван мач, в който фаворит на книга е Хамбургер, но многото контузии в състава на гостите могат да им изиграят лоша услуга. Именно това ни дава основание да очакваме огромна изненада в двубоя.

Прогноза за: Фортуна Дюселдорф - Хамбургер 2:1

Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 2.75
Равен - 3.30
Хамбургер - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.88
Равен - 3.15
Хамбургер - 2.45

 

Шалке 04 - Айнтрахт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 24.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

За първи път в историята двата клуба ще се изправят един срещу друг, намирайки се в топ 3. Шалке 04 през този сезон спечели 5 от 6-те си домакинства, губейки само от Байерн Мюнхен. Айнтрахт претърпя поражения в 3 от гостуванията си, но постигна и две победи. Миналият кръг в Бундеслигата „миньорите" бяха победени в Леверкузен, а Айнтрахт сложи край на лошата си серия с хубав успех над Аугсбург. Ако погледнем формата на тимовете, а не генералното класиране - Шалке 04 са втори по точки от последните си шест мача, а по този показател „орлите" са 12-ти.

Домакините са без контузения Хьогер и наказания Пападопоулос. За гостите не е ясно дали възстановилите се от травми Амедик и Андерсон ще играят.

Оспорван и интересен мач се очертава да видим. Гостите могат да се възползват от физическата форма на съперника си, който игра в средата на седмицата срещу Олимпиакос в Шампионска лига. Но пък Хуб Стевънс постигна 99 победи начело на Шалке 04, което е допълнителна мотивация за 100-ен успех пред собствена публика.

Прогноза за: Шалке 04 - Айнтрахт 2:1

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.44
Равен - 4.50
Айнтрахт - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.47
Равен - 4.20
Айнтрахт - 6.50

 


Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 24.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт


В четири мача под ръководството на Лоренц-Гюмтер Кьостнер „вълците" спечелиха 9 точки, в предишните 5 срещи при Магат - 8. Цифрите не говорят, те направо си крещят. Вердер в миналия кръг победи Фортуна и зае седмо място, което до този момент „музикантите" все още не бяха стъпвали.

Пилар и Хелмес остават единствените контузени от Волфсбург. Вероятно Треш ще замени Фагнер на десния фланг на защитата. Вердер е без контузения Бергфрейд и наказания Лукимия, който ще бъде заменен от Прьодл. Шааф няма да предприема никакви промени в халфовата линия, отпреди изборът му ще е измежду Петерсен и Акпала.

Очакванията са за „отворен" мач, с много възможности за гол, което предполага, че може да очакваме да се получи всякакъв резултат тук.

Прогноза за: Волфсбург - Вердер 2:2


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.25
Равен - 3.40
Вердер Бремен - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбуг - 2.25
Равен - 3.25
Вердер Бремен - 3.05

 

Байерн Мюнхен - Хановер 96
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 24.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Независимо от равенството в Нюрнберг, мюнхенци увеличиха дистанцията от второто място на осем точки. Подобно нещо след 12 кръга се случи за последно преди 14 години, когато Байерн водеше пред Байер Леверкузен. Марио Гомес и Боатенг се завърнаха от контузия, но в лазарета продължават да се намират Густаво, Кан и Робен. Вероятно Ван Буйтен ще отиде на пейката. Участието на Рибери в мача е под съмнение, така че Мюлер и Шакири са първите варианти за заместване на французина.

Гостите през текущия сезон претърпяха пет поражения, докато миналата година петият неуспех сполетя хората на Мирко Сломка едва в 23 кръг. В последните си три мача Хановер 96 спечели шест точки и заема шесто място в таблицата за класиране. Фелипе и Андреасен са контузени. За мястото на левия бек се конкурират Раух и Пандер. Серджо Пинто се завръща от травма, а Диуф не е съвсем готов за мача и това значи, че Собиех може да получи шанс да започне отпред.

Очакванията са Байерн да доминира в мача. Като домакин баварците вкараха най-малко два гола в 14 от последните си 16 срещи, а в последните си 8 от 9 двубоя Байерн спечели полувремето и целия мач.

Прогноза за: Байерн - Хановер 96 3:1


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.16
Равен - 7.00
Хановер 96 - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.16
Равен - 7.50
Хановер 96 - 13.00

 

Гройтер Фюрт - Нюрнберг
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 24.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Много важен мач за отбори, живеещи под девиза: „Най-важното е да оцелеем". Ако Гройтер иска да продължи своето пребиваване в елита, трябва да направи всичко възможно да започне да побеждава поне у дома си - феновете на Фюрт все още не са станали свидетели на победа от своите любимци.

Нюрнберг извърши истински подвиг миналата седмица, когато завърши наравно с Байерн Мюнхен. Така баварците спечелиха четвъртата си точка в последните си три мача - добър резултат за отбор борещ се за своето оцеляване. Иначе, последните три гостувания на Нюрнберг завършиха със загуби, в които бяха допуснати шест гола.

Домакините няма да разчитат на контузените Тирала, Нбойе и Фал, но един от лидерите Клайне се завръща в отбора. Пекович също изтърпя наказанието си и това прави състава по-силен от този през миналата седмица.

Гостите са без Хлусек, Стефан и Мендлер, които са в лазарета. Гебхарт изтърпява наказание. В строя се завръща Балич, който отслужи санкцията си. Полтер и Пекхарт ще се борят за място в атаката.

Това ще е много оспорван и равностоен мач. Интересното е, че сблъсъкът Гройтер Фюрт - Нюрнберг е най-разпространеното дерби в Германия: 254 са дуелите, а в събота съперничество ще продължи на ниво Бундеслига. Домакините имат леко предимство, но героичното равенство на гостите срещу Байерн в миналия кръг ни кара да не избързваме с „единицата".

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Нюрнберг 1:0


Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 2.40
Равен - 3.40
Нюрнберг - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 2.45
Равен - 3.25
Нюрнберг - 2.80

 

Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 24.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Юрген Клоп 11 години играеше за Майнц 05, а когато оглави клуба, за първи път в историята успя да го вкара в елита. Другото интересно нещо е, че във всичките 12 сблъсъка между двата тима, единият отбор винаги е бил трениран от Клоп (по 6 пъти всеки тим).

Майнц 05 редува победи със загуби, но обезпокоителното за шампиона е, че „карнавалите" записаха четири поредни успеха в последните си 4 домакинства и при това не допуснаха гол във вратата си. След 12 мача отборът на Трухел е осми и има шансове да влезе в топ 6. Ако вземе трите точки утре.

В последните си четири гостувания Дортмунд регистрира две победи и две равенства, като в мачовете, в които загубиха точки, „жълто-черните" не съумяха да запазят предимството си. Успокояващото за Борусия е, че Майнц 05 никога не му е вкарвал повече от един гол в срещите помежду им.

Бунгерт и Еде са контузени от домакините, гостите са без Свен Бендер.

В 12 срещи между двата тима, само в три бяха отбелязани повече от два гола. Големият въпрос обаче е, че успее ли шампиона да победи бившият тим на Клоп? Отчитайки класата на Борусия, отговорът е да. Нека обаче не забравяме, че „жълто-черните" играха в средата на седмицата мач от Шампионска лига и има вероятност играчите все още да не са напълно възстановени от пътуването си до Амстердам. Тогава е напълно вероятно този мач да завърши без победител.

Прогноза за: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 0:1


Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 5.50
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 5.50
Равен - 3.60
Борусия Дортмунд - 1.62

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
96