Вердер отчете рекордни финансови загуби


Н. Гавазов

Вердер отчете рекордни финансови загуби

Германският елитен футболен клуб Вердер Бремен отчете рекордна загуба от 13,9 милиона за сезон 2011/2012, съобщават местните медии. Според информациите, оборотът на отбора от Бундеслигата вече е под границата от 100 милиона евро, което е сигнал за тревога. Понижението е с 24,2 милиона евро и означава, че Вердер е превъртял средства за малко над 95,6 милиона евро.

Подобно нещо в Германия предизвиква истински шок, имайки предвид строгата финансова дисциплина, която спазват клубовете.

Причината за отрицателния финансов резултат е слабото представяне на Вердер в първенството. През изминалата кампания тимът от Бремен се бореше за мястото си в елита и завърши на 13-о място в класирането, заради което пропусна участие в европейските клубни за втори пореден сезон, а това от своя страна намали приходите от реклами и постъпления от телевизионни права.

Според информациите, ръководството на клуба вече е предприело мерки за намаляване на разходите, като най-напред е редуциран фондът за заплати - на футболистите и ръководители.

 

  Сподели
164