Борусия Дортмунд ще продължи по пътя на победата


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще продължи по пътя на победата

Борусия Дортмунд - Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 03.11.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Борусия Дортмунд посреща Щутгарт в мач от десетия кръг на Бундеслигата - на „Сигнал Идуна Парк" пристига възможно най-неудобния съперник на шампионите, защото на свой терен срещу тима от своя роден град Юреген Клоп (роден е в Щутгарт) има само една победа в седем мача! Отделно от това, Ведад Ибишевич на нито един отбор не е вкарвал повече голове, отколкото на Борусия Дортмунд (6).

Борусия Дортмунд се върна на пистата след едно добро представяне в последния уикенд срещу Фрайбург, а успехът е много навременен, защото „жълто-черните" преди това завършиха наравно с Хановер 96 и загубиха рурското дерби. След девет изиграни мача шампионите са четвърти на девет точки от лидера Байерн Мюнхен.

Щутгарт отново се намира в добра форма, след като спечели десет точки в последните си четири мача. Успехът срещу Айнтрахт през миналия уикенд обаче не дойде никак лесно, а крепостта на гостите рухна едва в 84-та минута след гола на Ибишевич, който впрочем има пет попадения в последните си четири срещи.

Контузени са Бендер, Марвин, Блажиковски и Овомоела, а Мустава Амини изпълнява интернационални си дълг. Илкай Гюндоган най-вероятно ще започне заедно със Себастиан Кел в центъра на халфовата линия. Еришич и Гроскройц се конкурират за място на лявото крило. Клоп няма да прави други промени и ще използва схема 4-2-3-1 с Левандовски отпред.

За гостите няма да играят Дидави, Какай, Хоогланд, Торун и Бока, които са контузени и остават в лазарета. Кристиан Молинаро ще получи шанса да играе като ляв бек. Траоре е по-вероятно да започне на лявото крило вместо Шинджи Оказаки. Почти сигурно е, че швабите ще използват постройка 4-3-3, като Квист може да играе изтеглен по-назад, а може да играе и в центъра полузащитата, където е неговата обичайна позиция.

Очакванията са за оспорван мач и той се очертава да бъде такъв не само заради статистиката, но и заради това, че гостите пристигат в много добра форма. Все пак изглежда, че в състава на домакините има повече качествени футболисти, което ги прави фаворити за спечелване на срещата.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Щутгарт 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

10 октомври Кобленц - Борусия Дортмунд 1:2 (Приятелска среща)
20 октомври Борусия Дортмунд - Шалке 04 1:2 (Бундеслига)
24 октомври Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
27 октомври Фрайбург - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
30 октомври Аален - Борусия Дортмунд 1:4 (Купа на Германия)

Щутгарт:

07 октомври Щутгарт - Байер Леверкузен 2:2 (Бундеслига)
21 октомври Хамбургер - Щутгарт 0:1 (Бундеслига)
25 октомври Щутгарт - ФК Копенхаген 0:0 (Лига Европа)
28 октомври Щутгарт - Айнтрахт 2:1 (Бундеслига)
31 октомври Щутгарт - Санкт Паули 3:0 (Купа на Германия)

Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Щутгарт

88 срещи
28 победи за Борусия Дортмунд
22 равенства
38 победи за Щутгарт
Голова Разлика: 152:135 за Щутгарт

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.33
Равен - 5.00
Щутгарт - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.36
Равен - 4.75
Щутгарт - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153