Хамбургер - Байерн Мюнхен: Интензивен и оспорван мач


Н. Гавазов

Хамбургер - Байерн Мюнхен: Интензивен и оспорван мач

Хамбургер - Байерн Мюнхен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 03.11.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Кирхер

Хамбургер посреща Байерн Мюнхен в един от най-интересните двубои на кръга. „Динозаврите" постепенно приведоха своите неща в ред и резултатите не закъсняха. Отборът на Торстен Финк спечели три от последните си четири мача в Бундеслигата, а статистиката на отбелязаните и допуснатите голове е 4:1. Седмото място в турнирната таблица стана за северняците рекордно при Финк. За последно отбора беше тук след 33-я кръг на сезон 2010/11.

Байерн Мюнхен след две поредни години без трофеи постигна осем победи на старта на този сезон. Победната серия на мюнхенския колектив беше прекъсната в миналия кръг на „Алианц Арена", където неочаквано връх взе Байер, който е смятан за най-удобния съперник на баварците. Леверкузенци се отнесоха сериозно към своите задачи, а по време на срещата бяха подпомогнати от кадровите грешки на Юп Хайнкес и игровите отстрана на футболистите на Байерн Мюнхен. Рикошетът при победния гол пък доведе до досадна загуба за мюнхенци, които не познаваха горчивия вкус на поражението от 11 април миналата година в Дортмунд. След неуспеха Байерн свали стреса в мача от Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн и не може да кажем, че настроението в лагера на лидера е лошо - кошмарът Борусия Дортмунд е далече, а новакът Айнтрахт не се приема на сериозно. По петите на мюнхенци е само Шалке 04.


Йрачек и Норгаард са контузени и няма да могат да помогнат на Хамбургер. Райкович вероятно ще бъде включен в групата, но по-вероятно е да започне от пейката, отколкото в стартовия състав. Ринкон се завърна от контузия миналата седмица и може да бъде използван в центъра на халфовата линия и ако това се случи Арслан ще отиде на лявото крило, а Бейстер на пейката.

Ван Буйтен и Бадщубер са контузени, а ето, че Марио Гомес напусна лазарета. По-добрата новина е завръщането на Робен в строя, а това означава, че Томас Мюлер може да отстъпи мястото си на лявото крило. Хави Мартинес и Луис Густаво се конкурират с Швайнщайгер за позиция в опорната зона, Алаба със сигурност ще започне като титуляр.

Това ще е много интензивен и напрегнат мач, с много борба между двата отбора. Посещенията на баварците в Хамбург през последните години винаги са били много оспорвани и тази година също може да се получи подобно нещо, но за да стане това, Хамбургер ще трябва да подобри действията си в отбрана.

Прогноза: Хамбургер - Байерн Мюнхен 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Хамбургер:

29 септември Хамбургер - Хановер 96 1:0 (Бундеслига)
03 октомври Лех Познан - Хамбургер 2:1 (Приятелска среща)
06 октомври Гройтер Фюрт - Хамбургер 0:1 (Бундеслига)
21 октомври Хамбургер - Щутгарт 0:1 (Бундеслига)
26 октомври Аугсбург - Хамбургер 0:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

11 октомври Байерн Мюнхен - Унтерхахинг 2:0 (Приятелска среща)
20 октомври Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен
0:5 (Бундеслига)
23 октомври Лил - Байерн Мюнхен 0:1 (Шампионска лига)
28 октомври Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:2 (Бундеслига)
31 октомври Байерн Мюнхен - Кайзерслаутерн 4:0 (Купа на Германия)

Досегашни срещи:

Хамбургер - Байерн Мюнхен

97 срещи
19 победи за Хамбургер
21 равенства
57 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 203:97 за Байерн Мюнхен

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 7.50
Равен - 5.00
Байерн Мюнхен - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 7.75
Равен - 4.60
Байерн Мюнхен - 1.38

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161