Анонс на 9 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 9 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - Хамбургер

Аугсбург има само шест точки от осем мача в своя актив и заема 16-то място в класирането. Ако баварците искат да оцелеят в елита и тази година, трябва да започнат да печелят домакинствата си. Добрата новина за феновете на тима, е че последният мач на „СГЛ Арена" завърши с победа над Вердер, а като цяло, Аугсбург е без загуба в последните си три мача.

Хамбургер изненадващо загуби домакинството си срещу Щутгарт в миналия кръг, след като преди това беше спечелил десет точки в четири мача. Последните резултати изпратиха „северняците" на десето място в класирането с актив от десет точки и сега „динозаврите" ще се постараят да направят всичко възможно да възвърнат доверието си към себе си, което предполага, че ще станем свидетели на много здрав и интересен мач.

Двата тима имат идентични кадрови проблеми: домакините са без контузените Филип, Кооо и Верхаег. Ййенч се завръща на вратата, което означава, че Амсиф отива на пейката. Мусона вероятно ще отиде на лявото крило, а Оерл отново ще получи шанс да играе като атакуващ полузащитник. Схемата на игра ще е 4-2-3-1. Със същата постройка ще излязат и гостите, които са без намиращите се в лазарета Лам, Ньоргаард и Йрачек. Янсен ще запази мястото си защитата, въпреки че Денис Аого е готов за игра. Бейстер ще замени Ирачек на лявото крило. Атаката ще се води отново от Рудневс.

Очакванията са за оспорван и интересен двубой, в който двата тима ще играят преса, така че всичко ще се реши от това кой ще овладее центъра на терена. Хамбургер е по-качественият тим, но в момента Аугсбург не бива да бъде подценяван.

Прогноза за: Аугсбург - Хамбургер 1:0

 

Шалке 04 - Нюрнберг

Шалке 04 спечели три от последните си четири мача в Бундеслигата, включително и гостуването си в рурското дерби и в момента заема трето място в таблицата за класиране на седем точки от лидера Байерн Мюнхен. През седмицата в мач от Шампионската лига „миньорите" победиха с 2:0 Арсенал на „Емирейтс" и всичко това придава допълнителна увереност на отбора воден от Хуб Стивънс.

След добрия си старт в шампионата, Нюрнберг се намира в много лошо състояние и от последните си пет мача записа само едно равенство. Това изпрати отбора на 15-то място в класирането на две точки от опасната зона. В миналият кръг за равенството 0:0 срещу Аугсбург „майсторите" показаха, че имат проблеми не само с отбраната, но и с оползотворяване на създаваните положения за гол.

Домакините ще бъдат без контузения Кирякос Пападопулос, така че Джоел Матип ще играе на неговото място в центъра на отбраната. Дрекслер се завръща от контузия, но той най-вероятно ще започне на пейката, тъй като Афелай се намира в много добра форма напоследък. Схемата на игра ще е 4-2-3-1.

За гостите няма да играят контузените Мендлер, Хлусек и Шефер, а Мак се възстанови от травмата, но не бе включен в групата за мача. Шефер отива на пейката и Патрик Раковски ще започне на вратата. Пекхарт и Полтер се конкурират за място отпред. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с вариант Пинола да изпълнява по-атакуващи функции, което означава и по-широк периметър на действия от страна на Клозе.

На пръв поглед това е двубой с предизвестен край - срещат се палача на шампиона срещу борещия се за своето оцеляване. И въпреки всичко, в този мач има интрига и тя може да дойде от мача на Шалке 04 в средата на седмицата. Гилзенкирхенци са много изморени и едва ли ще са се възстановили от пътуването си до Острова. Те са фаворит за спеч1елване на утрешния мач, но е добре човек да има едно наум.

Прогноза за: Шалке 04 - Нюрнберг 2:1

 

Фрайбург - Борусия Дортмунд

Фрайбург за първи път от началото на сезона постигна две поредни победи (едната доведе до уволнението на Магат) и с 11 точки „соколите" заемат седмо място в класирането. За всички е ясно, че хората на Щрайх нямат потенциала да се преборят за място в евротурнирите, но за разлика от миналата година, на фона на досегашното си представяне може да твърдим, че Фрайбург е в състояние да изненада някой от лидерите и едва ли някой може да бъде спокоен за присъствието си на „МЕЙДЖ СОЛАР Щадион".

След осем кръга Борусия Дортмунд изостава от лидера Байерн Мюнхен на дванадесет точки. За петдесетгодишната история на Бундеслигата подобна дистанция никога не е била заличавана. Разбираемо е, че след двете шампионски титли, в условията на остра конкуренция с мотивираните мюнхенци и при желанието за достойно представяне в Шампионска лига, Борусия няма как да не загуби точки в шампионата на Германия. Заслужават ли си успехите по европейските терени? Определено да, особено след победа над съперник като Реал Мадрид. Най-вероятно Борусия ще продължи своя поход за европейска слава и ще се стреми да попадне в тройката на най-добрите отбори в Бундеслигата.

Ян Розентал е контузен от домакините, а състоянието на Матиас Гинтер макар и да се подобри, той също ще пропусне мача, така че в центъра на защитата ще видим Имануел Ньохн. Путсила и Калигиури се конкурират за място на лявото крило. Добрите новини са завръщането на Гуеде и Крузе - първият от наказание, а втория от контузия. Схема на игра 4-4-2.

Гостите са без Блажиковски и Овомоела, което значи, че Гроскройц и Перишич ще се конкурират за място на лявото крило. Борусия преживя тежка седмица в Шампионската лига, но въпреки това е малко вероятно Клоп да направи някакви промени и вътрешни ротации, така че ще видим традиционната схема 4-2-3-1 с Левандовски отпред, Гьотце и Ройс зад поляка и Кел и Бендер в опорната зона.

Любопитен мач. Тези, които си мислят, че шампионите ги очаква лесна победа, много се лъжат. Най-напред, дортмундци са изморени от сблъсъка си с Реал, докато техния съперник не само е отпочинал, но и подсилен от завърналите се в тима футболисти. Другото е, че досега Борусия не е печелил двубой след мач в Европа през този сезон. В срещата има много интрига и ако шампионите искат да победят, те ще трябва да хвърлят огромни усилия за това.

Прогноза за: Фрайбург - Борусия Дортмунд 1:2

 

Майнц 05 - Хофенхайм

Майнц 05 е без загуба в последните си три мача и спечели седем точки в тях. По всичко изглежда, че отбора намери своята добра форма, а положителните резултати го изпратиха на девето място в класирането с 11 точки в своя актив. След ужасния си старт, представянето на Хановер 96 вече предизвиква усмивки, а доброто настроение не може да бъде помрачено дори от поражението от Байерн Мюнхен в началото на месеца. Осем точки спечелиха „селяните" в последните си пет мача, което им позволи да се измъкнат от опасната зона и да заемат 14-та позиция в класирането.

Домакините са без контузените Бунгерт, Мотинг, Мюлер и Полански. Класнич се излекува, но няма да играе в двубоя. Схемата на игра ще е 4-3-2-1, като Свенсон и Кирхоф се конкурират за място в сърцето на отбраната. Калигиури ще замени Полански. Гостите пристигат с по-малко проблеми в кадрово отношение, тъй като извън строя са само Крис, Салихович и Вукчевич. Първият е в лазарета, вторият изтърпява наказание, а третия излекува травмата си, но не е включен в групата за мача. Схемата на игра ще е 4-2-3-1, като Уилямс ще замени Салихович в центъра на халфовата линия. Бабел няма да прави никакви други промени с изключение на това, че трябва да реши кой да използва като нападател - Хоселу или Дердийок.

Очакванията са за открит и динамичен футбол, в който двата тима ще имат много шансове за отбелязване на гол. Домакините са с предимство заради по-добрата си форма, но пък страдат от отсъствието на ключови играчи. Гостите пък имат огромен потенциал в нападение, но трябва да подобрят отбраната си.

Прогноза за: Майнц 05 - Хофенхайм 2:2

 

 Гройтер Фюрт - Вердер

Гройтер Фюрт спечели само един мач досега и след осем изиграни кръга се намира на предпоследно място в класирането. Миналият уикенд обаче новаците показаха много воля и измъкнаха точката при гостуването си на Хофенхайм, благодарение на попадението на Собиех в 90-та минута.

Вердер Бремен претърпя две поредни загуби, но в последния кръг „музиканите" отнесоха с 4:0 Борусия М'гладбах. Сега остава да видим, дали те ще приложат своя атакуващ потенциали и при днешното си гостуване. Бременци се намират на 10-то място в класирането с 10 точки в актива и с много добри шансове да се намерят в местата за Европа.

Есен, Тирала и Петсос са контузени от Фюрт. Вероятно Едгат Приб ще започне като титуляр в халфовата линия, тъй като е по-офанзивен вариант от изпозлването ма Милорад Пекович. На левия фланг вероятно Щайбер ще измести Клус. Схема на игра 4-4-2.

Гостите са само без травмирания Клеменс Фриц. Продл се завърна от контузия и вероятно ще замени в отбраната Лукимия. Шмиц ще замести Фриц на левия фланг на отбраната, а пред него ще играе Елия. Схема на игра 4-1-4-1.

Очакванията са за отворен мач от самото начало. Гостите са с по-качествен състав и с по-добри шансове за успех. Фюрт от своя страна ще се опита да се противопостави на фаворита и да зарадва своята публика, което води до мисълта, че ми очаква равностоен двубой.

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Вердер Бремен 1:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266