Дербито на Рур ще бъде спечелено от Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Дербито на Рур ще бъде спечелено от Борусия Дортмунд

Борусия Дортмунд - Шалке 04
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 20.10.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Борусия Дортмунд посреща Шалке 04 в едно от най-интересните дербита на Германия. Съперничеството между двата най-големи и популярни футболни клубове във Вестфалия се развива с течение на времето, но в момента надхвърля обикновената спортна конкуренция. Една от причините е близостта на двата града, а другата е, че феновете на Борусия и Шалке 04 често се срещат и контактуват помежду си в ежедневието. Това не е испанското или френското „Ел Класико" или битките между Юнайтед и Ливърпул, а по-скоро „Дербито на Рур" може да бъде сравнено със сблъсъците между Милан и Интер.

Шампионите не се намират в добра форма. В последните си четири мача те загубиха седем точки, а равенствата срещу Айнтрахт и Хановер 96 дойдоха след като възпитаниците на Юрген Клоп водеха в резултата. Всичко това засега оставя „жълто-черните на четвърто място в таблицата за класиране на цяла пропаст от лидера Байерн Мюнхен - девет точки делят двата тима и повечето специалисти побързаха да отпишат Борусия от сметките за титлата. Впрочем, както го бяха направили в началото на миналия сезон.

Шалке 04 влиза в този мач само с една загуба. Това се случи в края на септември срещу Байерн Мюнхен, когато в рамките на три минути баварците се възползваха от разсеяността на защитниците на „миньорите" и ги наказаха с две попадения. По подобен начин за гилзенкирхенци се разви и срещата в Дюселдорф, където домакините заличиха пасива от два гола отново след мимолетни грешки в защитата на Шалке 04. След седем изиграни мача, хората на Стивънс се намират на трето място в таблицата за класиране, на две точки пред своя местен съперник.

Домакините са без контузените Овомоела, Дучш, Гьотце и Блажиковски. Хумелс се завърна в строя и ще може да помогне на отбора си при защитата на титлата. Кел и Бендер се конкурират за място в средата на терена, като Гюндоган със сигурност ще започне титуляр с мисълта да се заложи повече на атакуващия стил на игра. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Перишич и Гроскройц по фланговете и Марко Ройс в центъра.

Гостите са без контузените Дрекслер и Пападополус. Това означава, че Матип ще замести Кирякос в съцето на защитата и с Хьоведес ще оформи двойката централни защитници. Афелай ще заеме място на левия фланг, а Фарфан на противоположния. При схема на игра 4-3-2-1 Хунтелаар ще води атаката.

Очакванията са за много борба на терена. И двата отбора ще търсят победата, което предполага да хвърлят сили в атака, така че вероятно ще видим много открит футбол и не е изключено да станем свидетели на четири-пет гола. Лек фаворит са домакините, но заради отсъствието на някои водещи футболисти в състава на Клоп не бива да изключваме възможността гостите да откраднат нещо в този мач.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Шалке 04 3:2

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

25 септември Айнтрахт - Борусия Дортмунд 3:3 (Бундеслига)
29 септември Борусия Дортмунд - Борусия М'гладбах 5:0 (Бундеслига)
03 октомври Манчестър Сити - Борусия Дортмунд 1:1 (Шампионска лига)
07 октомври Хановер 96 - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
10 октомври Кобленц - Борусия Дортмунд 1:2 (Приятелска среща)

Шалке 04:

25 септември Шалке 04 - Майнц 05 3:0 (Бундеслига)
28 септември Фортуна Дюселдорф - Шалке 04 2:2 (Бундеслига)
03 октомври Шалке 04 - Монпелие 2:2 (Шампионска лига)
06 октомври Шалке 04 - Волфсбург 3:0 (Бундеслига)
11 октомври Рот-Вайс Оберхаузен - Шалке 04 1:2 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Шалке 04

133 срещи
47 победи за Борусия Дортмунд
33 равенства
55 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 261:206 за Шалке 04

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.61
Равен - 4.00
Шалке 04 - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.65
Равен - 3.75
Шалке 04 - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136