Балак: Имах дълга и прекрасна кариера


Н. Гавазов

Балак: Имах дълга и прекрасна кариера

Бившият капитан на националния отбор на Германия Михаел Балак обяви, че слага край на футболната си кариера на 36-годишна възраст, съобщават европейските медии.
Полузащитникът, който е представял четири различни отбора в Шампионската лига и е изиграл 98 мача за Бундестима, реши да прекрати кариерата си, след като по-рано тази година бе освободен от Байер Леверкузен.

Балак оповести решението си чрез изявление на адвоката му, в което той благодари на всеки, който го е подкрепял докато беше активен футболист.

"На 36 години мога да погледна назад и да видя, че имах дълга и чудесна кариера в професионалния футбол, за което дори не съм мечтал като дете. За мен беше привилегия да работя с треньори от световна класа и с фантастични играчи. Очаквам с нетърпение отварянето на нова глава в живота ми", заяви Балак.

Михаел Балак започва професионалната си кариера през 1995 г. в германския Кемниц. Продължава развитието си в Кайзерслаутерн, Леверкузен и Байерн Мюнхен. Между 2006 г. и 2010 г., е единственият му опит в чужбина с Челси, където е трениран от Жозе Моуриньо. Определян от мнозина като един от най-добрите германски халфове за всички времена, Балак се оттегля от футбола, без да е спечелил голямо международно отличие, след като губи два финала в Шампионската лига.

 

  Сподели
105