Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата

Фортуна Дюселдорф - Шалке 04

Фортуна прави чудесен старт на сезона, записвайки три равенства и две победи в пет мача и е един от трите тима, който не познава горчивината за на загубата. През седмицата „червените" гостуваха на Гройтер Фюрт и постигнаха убедителна победа с 2:0. Тези резултати засега осигуряват на Фортуна девет точки и пето място в класирането.

Шалке 04 също се радва на много добро начало и въпреки, че „миньорите" регистрираха една загуба, те имат точка в повече от утрешния си съперник. През уикенда гилзенкирхенци не допуснаха изненада и благодарение на попаденията на Фарфан, Холтби и Пуки постигнаха класически успех над Майнц 05.

Домакините са без контузения Леон Балогун. Ламберц и Белингхаузен ще се конкурират за място на лявото крило. Илсьо и Воронин имат шанс да започнат зад нападателя. Дани Шахин има шанс да започне отпред,но тук опция са Рафаел и Раизингер. Схема на игра 4-2-3-1.

Само Тимо Хилдебранд остана в лазарета на Шалке 04, но Обаси и Марика едва ли ще бъдат използвани в мача тази вечер. Дрекслер ще се върне в стартовия състав, но опция за ляво крило е и Ибрахим Афелай. Схема на игра 4-2-3-1 с Хунтелаар начело на атаката, Холтби зад нападателя и Фарфван отдясно.

Ще бъде много оспорван мач, без много голове, тъй като и двата тима имат много здрави защити. Склонен съм да заложа на гостите, които на книга разполагат с по-качествени футболисти, но факторът домакинство не бива да се пренебрегва.

Прогноза за: Фортуна - Шалке 04 1:1

 

Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах

Шампионите спечелиха само една точка в последните си два мача и допуснаха шест гола. Учудващо е равенството в средата седмицата срещу новака Айнтрахт - двата гола аванс бяха пропилени, а също и преднината, която Гьотце осигури в 54-та минута. След пет изиграни мача Борусия Дортмунд се намира на шесто място в класирането с осем точки в своя актив.

Борусия М'гладбах прави труден старт на сезона с една победа, загуба и три равенства. „Кончетата" са без успех в последните си четири мача, а в средата на седмицата не само, че не успяха да се наложат при домакинството си на Хамбургер, но бяха близо до поражение. Тимът е само с шест точки, а десетата позиция едва ли удовлетворява феновете.

За домакините няма да играят контузените Овомойела и Марвин Дучш, но в строя се завърна Гюндоган, така че конкуренцията в средата на терена ще стане жестока. Вероятно Марко Ройс няма да играе срещу бившия си клуб, а това означава, че Гроскройц и Гьорце ще започнат като титуляри. Схема на игра 4-2-3-1 с Левандовски начело на атаката

Шранцл няма да може да помогне на гостите заради наказанието си и в центъра на отбраната ще видим Утърс Броуверс. Ринг и Херман се конкурират за място на дясното крило. Фавре може да изостави схемата 4-3-2-1 и да се върне към 4-4-2. Ако това стане, атаката ще се води от Де Йонг и Ханке.

Фаворит в мача е Борусия Дортмунд, но това е много относително, защото и гостите имат нужда от точки и не бива да има никакви съмнения, че „кончетата" ще се бранят яростно и в същото време ще контраатакуват опасно.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 2:1

 

Хамбургер - Хановер 96

Хамбургер започна много лошо кампанията си в Бундеслигата, допускайки три поредни поражения, но в последните си два мача „динозаврите" демонстрираха съвършено различен футбол от досегашния и който е наблюдавал играта им едва ли би се учудил на победите над Борусия Дортмунд и равенството във Франкфурт. Спечелените точки успяха да измъкнат тима по последното място и в момента Хамбургер е на 14-то място в таблицата за класиране.

Хановер 96 се представя много добре и записа три победи и равенство, а загубата с 1:3 от Хофенхайм дойде в последните десет минути на мача, като преди това Раух и Сакай можеха да поразят вратата на Кастеелс и да поставят точка на спора. Определено Мирко Сломка е изградил един боеспособен колектив, който със сигурност ще създава неприятности на онези отбори, които го подценят.

Домакините са без четирима играчи, които са контузени - Шарнър, Аого, Лам и Брума, а Качар и Ринкон все още не са набрали нужната форма и също отпадат за мача. Положението на Райкович остава под съмнение. Добрата новина е завръщането на Йрачек, който ще започне мача на мястото на Арслан. Вроятно Финк ще заложи в атака на Рудневс вместо на Бейстер и атакуващата четворка ще изглежда в заплашителния вид: Личевич, Ван дер Ваарт - Сон.

Гостите са без Андреасен, Пандер, Шулц и Собиех, които са контузени. Това значи, че Раух ще получи още един шанс като ляв бек. В опорната зона Шмайдебах ще замени Андреасен, а Конан ще започне отпред при схема 4-4-2.

Очакванията са за много интензивен мач, открит футбол и много положения за гол. Тук победителят ще зависи от това в каква степен нападателите ще се възползват от шансовете си за гол. По-близо до успеха са домакините, но не бива да ни изненадва и ако гостите отмъкнат нещо.

Прогноза за: Хамбургер - Хановер 96 2:1

 

 Байер Леверкузен - Гройтер Фюрт

Байер се възстанови добре от тежката загуба в Дортмунд и се завърна на пистата с четири точки от последните си два мача. Старши-треньорът Сами Хюпия обаче има още много работа за вършене и намиране на правилния баланс, защото няма никакви съмнения, че „аспирините" имат много качествен състав, чийто потенциал трябва да бъде развит.

За Фюрт това е първи сезон в Бундеслигата и той е труден не само заради това. Отборът постигна изненадваща победа като гост на Майнц 05, но в следващите си три мача новаците взеха само една точка. Интересното е, че като домакин Гройтер Фюрт има нулев точков актив, така че ще бъде много интересно да видим изненадващата тенденция да се печелят по-лесно точки навън, отколкото у дома, дали ще бъде продължена.

Голямата загуба за домакините се казва Стефан Райнарц и вероятно Хосогай ще получи шанс да започне като титуляр. Не е ясно Даниел Швааб къде ще играе - като десен или централен защитник. Завръщането на Аугусто е добра новина, но той може да не започне от самото начало мача. Схема на игра 4-3-3 с Кислинг в центъра на атаката.

Гостите са без контузените Турала и Джиби Фал и вероятно атаката ще се води от Еду и Аземи при схема 4-4-2. Отново при тази схема на игра Феликс Клаус ще заеме позиция на лявото крило.

Очакванията са Леверкузен да доминира от самото начало на мача. По-качествените футболисти са в състава на домакините, които ще имат подкрепата на своята публика. Всеки един резултат освен победа за Байер ще бъде считан за огромна изненада.

Байер Леверкузен - Гройтер Фюрт 2:0

 

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен

Вердер Бремен преживява един противоречив старт с две победи, две загуби и равенство. На практика обаче, „музикантите" са в два поредни мача без загуба, а в средата на седмицата показаха воля при гостуването си на Фрайбург, обръщайки резултата от 0:1 до 2:1. Така Вердер събра седем точки в своя актив, който им отрежда седмо място в класирането.

Байерн Мюнхен се намира в топ форма и записа пет поредни победи, в които отбеляза 17 гола и допусна само 2 - именно това беше алихесовата пета на мюнхенци през миналия сезон, но през сегашния отрязък на сезона баварците ясно показват, че са се справили с този проблем. През седмицата Байерн победи като домакин Волфсбург с 3:0, а попаденията на Манджукич са доказателство, че хърватинът много бързо се адаптира към играта на тима, а трансферът му през лятото се оказва един успешен ход.


Наставникът на домакините Томас Шааф няма да може да разчита на наказания Лукимия. Златко Юнузович игра като самотен дефанзивен халф в последните няколко мача и вероятно утре ще го видим отново в тази роля. Акпала се връща на пейката, а това означава, че Петерсен ще играе срещу бившия си клуб.

Байерн е без контузените Алаба и Гомес, а днес тренорският щаб на мюнхенци взе решение да осътави Робен извън групата за мача, след като холандеца се контузи и не доигра двубоя с Волфсбург. Вероятно Густаво ще започне с Швайнщайгер в опорната зона, а Марттинес ще почива за да бъде готов за мача с БАТЕ от ШЛ. Манджукич и Писаро се борят за място в атаката, но Хайнкес може да даде шанс на Клаудио да играе срещу бившия си клуб.

Няма съмнение, че това ще бъде много оспорван мач. Бременци излизат срещу най-добрия отбор в Германия в момента и ще се опитат пред собствена публика да се представят достойно. От друга страна техният противник едва ли споделя мнението на „музикантите" и ще се опита да продължи победния си път. Логиката повелява да заложим на мюнхенци, но не е изключено в навечерието на гостуването на БАТЕ хората на Хайнкес да си позволят лукса да загубят две точки.

Прогноза за: Вердер - Байерн Мюнхен 2:2

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105