Анонс на 5-я кръг на Бундеслигата - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на 5-я кръг на Бундеслигата - срещите във вторник

Байерн Мюнхен - Волфсбург

Байерн Мюнхен ще търси срещу Волфсбург своята пета поредна победа в Бундеслигата. Баварците се намират в невероятна форма и за четири мача отбелязаха 14 гола. Излишно е да казваме, че хората на Хайнкес са обичайните заподозрени за спечелване на титлата. Разликата от миналата година е, че сега те изглеждат много по-уверени, а Мюлер и Манджукич бързо намериха общ език и взаимно се допълват.

Волфсбург е само с една победа и тя е на старта на първенството срещу Щутгарт. След това „вълците" записаха разочароващи резултати, което показва, че нищо старо не е забравено от миналата година и често ще ставаме свидетели на непостоянство в играта на „зелените". Като например равенствата срещу по-слабите Аугсбург и Гройтер Фюрт.

Алаба, Контенто и Гомес от Байерн Мюнхен са контузени и няма да могат да помогнат на отбора си. Хайнкес вероятно ще избере постройка 4-2-3-1 и ще постави Бадщубер на левия фланг на защитата, а Данте в центъра на отбраната. Хави Мартунес може би ще започне заедно с Луис Густаво, което означава, че Швайнщайгер може влезе след почивката. Писаро и Манджукич се конкурират а място отпред, но вероятно Марио ще води нападението на своите.

Волфсбург е без Пилар, Полак и Хелмес, които са контузени. Под съмнение са още Пекрик, Хасебе, Рус, Ош, Кале и Мадлунг. Ако всички те не играят, Феликс Магат ще изпадне в огромно затруднение. Специалистът вероятно ще се върне към схема 4-2-1-3, като Олич и Шефер могат да се изтеглят и малко по-назад с цел насищане на средата на терена с повече хора. В опорната зона места ще заемат Кяер и Каленберг, а Родригес и Погатец ще се разположат на фланговете на отбраната.

Очакванията са Байерн Мюнхен да доминира от самото начало на срещата. Не е реалистично да търсим изненади тук - баварците са в топ форма, в отлично състояние на духа и много висок морал, докато нещата при „вълците" не се развиват добре, освен това Волфсбург няма потенциала да се противопостави на именития си съперник.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Волфсбург 3:0

 

 

 

Айнтрахт - Борусия Дортмунд

Новакът Айнтрахт посреща действащият шампион на Германия. Това е часът на истината! Защото франкфуртци са един от двата отбора в Бундеслигата, които имат пълен актив от точки, но сега хората на Армин Вех ще трябва да докажат, че успехите им не са случайни. Какво по-хубаво това да стане срещу миналогодишният победител в първенството?

Борусия Дортмунд ще пътува на югоизток разколебан и в недобро настроение. След загубата на две точки от Нюрнберг, през уикенда шампионите претърпяха поражение при гостуването си на Хамбургер и хората на Клоп вече изостават на пет точки от лидерите в класирането Впрочем, негативният резултат срещу „динозаврите" е първи от 22 септември миналата година, когато „жълто-черните" катастрофираха в Хановер, а любопитното е, че месец септември не е никак добър за Борусия, тъй като в същия отрязък от време през сезон 2011/12 хората на Клоп дори загубиха 6 точки.

Домакините са без Коуемаха и Амедик, които са контузени. Схемата на игра вероятно ще е 4-2-3-1 с Хофер отпред и подкрепян отзад от Унуи, Мейер и Айгнер.

Гостите са без контузените Овомоела и Гюндоган. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Левандовски начело на атаката и Блажиковски и Перишич по фланговете на полузащитата. Ройс ще атакува от дълбочина, а Кел и Лейтнер ще заемат места в опорната зона.

Мачът на „Комерцбанк Арена" се очаква да бъде празник за футбола и гвоздеят на кръга. Айнтрахт се намира в много силна форма, но срещу себе си има тим с огромен потенциал и качества.

Прогноза за: Айнтрахт - Борусия Дортмунд 1:2

 


Шалке 04 - Майнц 05

Шалке 04 прекъсна победната си серия от началото на сезона с домакинско поражение от Байерн Мюнхен и със сигурност „миньорите" ще опитат да се реабилитират пред собствената публика. Майнц 05 от своя страна записа първа победа в шампионата, побеждавайки през уикенда Аугсбург и хората на Томас Тухел ще пътуват до Гилзенкирхен с намерението да развият своя успех.

По отношение на кадровите въпроси двата тима няма проблеми и имат само по един отсъстващ - за домакините това е контузеният Хилдебранд, а по същата причина за гостите - Хейнц Мюлер. Утрешните съперници ще използват една и съща схема на игра 4-2-3-1. Атаката на Шалке 04 ще се води от Хунтелаар, подкрепян от Афелай, Хотби и Фарфан. Сзалай ще е начело на атаката на Майнц 05, а ролята на атакуващи полузащитници ще изпълняват Николах Мюлер, Иваншич и Чоупо-Мотинг.

Майнц 05 е изключително неудобен съперник за Шалке 04 и мачовете между двата тима винаги са протичали твърде оспорвано. Специално утрешният мач е идеален за търсене на изненади и тези, които не харесват шаблоните и обичат да играят с малко по-голям риск, едно евентуално равенство ще изглежда напълно разумно в техните прогнози.

Прогноза за: Шалке 04 - Аугсбург 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210