Анонс на 4-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 4-ия кръг в Бундеслигата

Нюрнберг - Айнтрахт
Стадион: "Изи Кредит Щадион", Нюрнберг
Дата: 21.09.2012 г.
Час: 21:30 часа
Съдия: Феликс Цвайер

Нюрнберг домакинства на Айнтрахт в първия двубой от 4-ия кръг в Бундеслигата. След първите три рунда в първенството и двата тима могат да бъдат доволни от резултатите, които записаха. Домакините постигнаха два успеха и регистрираха едно реми, като в момента се намират на шестото място със седем точки. Гостите от Айнтрахт пък засега могат да се похвалят със стопроцентова успеваемост и след първите три кръга имат три победи на сметката си. Така момчетата на Армин Фее заемат втората позиция в подреждането, отстъпвайки на водача Байерн единствено заради по-лошото си голово съотношение. В предходния рунд "орлите" се наложиха с 3:2 над Хамбургер, а Нюрнберг порази Гладбах със същия резултат. Въобще очертава се да гледаме един равностоен двубой на "Изи Кредит Щадион", затова нашият съвет е да се спрете на хикса.

 

Шалке - Байерн
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Кнут Кирхер

Шалке посреща Байерн в централния мач от този 4-и кръг. Двата отбора са сред трите представителя на Германия в Шампионската лига и през седмицата записаха първите си двубои в групите на най-силната евронадпревара. "Кралскосините" измъкнаха победата при визитата си на гръцкия шампион Олимпиакос, надделявайки с 2:1 в двубой от Група B, докато мюнхенци сломиха Валенсия със същия резултат на своя "Алианц Арена" в среща от Група E. По този начин Шалке и Байерн продължиха доброто си представяне от началото на сезона, като двата тима нямат загуба досега през кампанията.

Гелзенкирхенци изиграха първата си официална среща през настоящия сезон в средата на миналия месец, когато разбиха третодивизионния Саарбрюкен с 5:0 в мач от първия кръг за Купата на Германия. След това отборът записа и три двубоя в Бундеслигата, от които завоюва общо седем точки. В миналия рунд Шалке срази Гройтер Фюрт с 2:0 и запази четвъртата си позиция в таблицата на немския шампионат.

Играчите на Хууб Стевенс се намират на два пункта зад предстощия си опонент Байерн, който бе лидер преди началото на кръга. "Червените" бяха безпогрешни в първите си три срещи, постигайки три победи при обща голова разлика 12:2. Байерн се наложи последователно над Гройтер Фюрт с 3:0, над Щутгарт с 6:1 и над Майнц с 3:1. По-рано през кампанията пък момчетата на Юп Хайнкес разгромиха Ян Регенсбург с 4:0 в двубой от първия кръг за купата и надвиха Дортмунд с 2:1 в спора за суперкупата. Така "баварците" спечелиха всичките си шест мача от старта на сезона, но това, което може повече да радва привържениците на този славен клуб, е фактът, че в играта на Байерн се забелязва видимо подобрение в сравнение с миналата година.

Тимът действа с по-голяма лекота и стабилност, за което заслуга имат играчите, които пристигнаха през лятото в Бавария. С прибавянето на десет нови футболисти през летния трансферен период съставът на Байерн придоби по-голяма дълбочина и неслучайно отсъствието на важни фигури като Марио Гомес и Давид Алаба не се отразява по никакъв начин върху изявите на отбора. Гомес и Алаба продължават да лекуват контузии, като в лазарета на "баварците" са още Диего Контенто и третият вратар Лукас Редер. Всичките тези играчи, както и болният от грип Даниел Ван Буйтен, ще пропуснат дуела с Шалке.

От друга страна, Клаас-Ян Хунтелаар и Джърмейн Джоунс от тима на "миньорите" остават под въпрос за срещата в Гелзенкирхен. Хунтелаар се оплаква от болежки в хълбока, докато Джоунс страда от контузия в капсулата. Сблъсъка с Байерн пък със сигурност ще пропусне румънският нападател Чиприан Марика, който все пак не е основен футболист в отбора на Стевенс.

Евентуалното отсъствие на Клаас-Ян Хунтелаар и Джърмейн Джоунс обаче определено ще окаже своето влияние върху представянето на домакините. Така или иначе, Байерн е твърдо решен да си тръгне с трите точки от "Фелтинс Арена", което бе потвърдено и от Ариен Робен: "Отиваме в Гелзенкирхен, за да спечелим". Гостите разполагат с много качествен състав, който се намира и в доста силна форма, затова двойката изглежда добро решение в този случай.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Шалке - 4.00/3.75
Равен - 3.40/3.40
Байерн - 1.90/1.95

Прогноза: Шалке - Байерн 0:2

 

Волфсбург - Гройтер Фюрт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Маркус Шмит

Волфсбург домакинства на Гройтер Фюрт и това е следващата среща от кръга, която ще представим на Вашето внимание. След първите три рунда в шампионата домакините заемат 10-ото място в подреждането с актив от четири пункта. Гостите пък са 13-и с три точки. В предходния кръг "вълците" завършиха при нулево равенство с Аугбург, докато Фюрт падна с 0:2 от Шалке. Тук фаворитът е Волфсбург, който е с много по-голям опит от новака Гройтер Фюрт, а и с по-добри изпълнители в редиците си, тъй че победата за домакините не изглежда толкова невъзможна.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Волфсбург - 1.80/1.80
Равен - 3.50/3.40
Гройтер Фюрт - 4.50/4.50

Прогноза: Волфсбург - Гройтер Фюрт 3:1

 

Майнц - Аугсбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Михаел Вайнер

Майнц - Аугсбург е един мач между съседи в класирането. Подопечните на Томас Тухел са 14-и, а аугсбургци - 15-и в подреждането. Двата отбора са спечелили само по една точка от първите си три срещи в Бундеслигата. В предишния рунд Майнц отстъпи с 1:3 пред Байерн, в същото време пък Аугсбург взе точка от домакинството си на Волфсбург. Мачът на "Кофас Арена" се очаква да бъде равностоен, но все пак Майнц, който играе традиционно силно у дома, има добри шансове да излезе като победител от двубоя.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Майнц - 1.72/1.72
Равен - 3.60/3.50
Аугсбург - 4.75/4.75

Прогноза: Майнц - Аугсбург 2:1

 

Хамбургер - Дортмунд
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Гюнтер Перл

Хамбургер се изправя на свой терен срещу Дортмунд в един от най-интересните мачове в този 4-и кръг. "Ротхозен", които все още не са завоювали точка през сезона, се нуждаят отчаяно от успеха в предстоящия сблъсък с шампиона на Германия. Тази задача обаче ще бъде доста трудна за възпитаниците на Торстен Финк, защото Дортмунд ще търси победата в не по-малка степен от своя съперник.

В тази връзка спокойно можем да кажем, че предимството е на страната на гостите, които се намират в добро състояние и ще влязат със самочувствие в двубоя на "Имтех Арена". "Жълто-черните", които във вторник биха Аякс с 1:0 в Група D на Шампионската лига, ще се опитат да стигнат до третата си победа за сезона в немския елит. Дотук тимът на Юрген Клоп има записани два успеха и едно равенство, което му отрежда петата позиция в таблицата. Миналата седмица дортмундци спечелиха с класическото 3:0 срещу Леверкузен и "аспирините" дори се отърваха от поражение с по-голям резултат.

В Хамбургер със сигурност съзнават колко тежък тежък мач ги чака, но в момента положението за северняците е изключително тежко, затова те просто ще сторят всичко по силите си, за да завоюват поне равенство в днешния двубой. В предния кръг отборът не бе толкова далеч от това, но в крайна сметка понесе загуба с 2:3 при гостуването си на Айнтрахт. В този мач Петър Ирачек получи червен картон и заради това чешкият национал ще пропусне дуела с Дортмунд. Извън сметките на Финк за срещата в Хамбург са още Денис Аого (грипно заболяване), Томас Ринкон (възпаление в пищяла), Гойко Качар (операция в стъпалото) и Паул Шарнер (травма в коляното). Участието на централния бранител Джефри Брума пък е под съмнение заради дразнене в коляното.

В стана на Дортмунд пък няма да могат да ползват единствено страдащия от вирусно заболяване Илкай Гюндоган и Патрик Овомойела, който е измъчван от мускулни проблеми. Овомейела, така или иначе, не попада често в стартовия състав на "жълто-черните", докато Гюндоган, който е с доста по-значима роля в тима, най-вероятно ще бъде заместен от Свен Бендер.

Това означава, че съставът на гостите няма да бъде отслабен, и макар че Хамбургер ще иска да да сложи край на серията си от слаби резултати, Дортмунд надали ще пропусне да добави още три точки към сметката си.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Хамбургер - 5.25/5.50
Равен - 4.20/3.60
Дортмунд - 1.57/1.62

Прогноза: Хамбургер - Дортмунд 0:2

 

Фортуна Дюселдорф - Фрайбург
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Бастиан Данкерт

Новакът Фортуна Дюселдорф се представя много добре от началото на кампанията. Хората на Норберт Майер имат пет пункта в актива си, след като победиха веднъж и два пъти завършиха наравно. В последния кръг дюселдорфци регистрираха нулево реми при визитата си на Щутгарт и след първите три рунда в лигата се намират на 7-ото място в класирането. Само две позиции по-надолу в таблицата пък откриваме Фрайбург, който ще застане срещу Фортуна в днешния следобед. Южняците се изкачиха с цели пет места в класирането, след като в предния рунд сразиха Хофенхайм в голова канонада (5:3). По този начин Фрайбург вече има четири точки и няма да бъде изненадващо, ако след мача с Фортуна Дюселдорф момчетата на Кристиан Щрайх увеличат актива си с още един пункт.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.15/2.20
Равен - 3.40/3.20
Фрайбург - 3.30/3.25

Прогноза: Фортуна Дюселдорф - Фрайбург 1:1

 

Леверкузен - Гладбах
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 23.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Петер Гагелман

Леверкузен приема Гладбах в първия мач от неделната програма. Както домакините, така и гостите изиграха в четвъртък двубои от групите на Лига Европа. В Група K "аспирините" стигнаха само до нулево равенство при домакинството си на Металист Харков, а същия резултат записаха "кончетата" при гостуването си на АЕЛ Лимасол в Група C. Тези резултати определено не могат да бъдат считани за особено успешни предвид качеството на съставите, които Леверкузен и Гладбах имат на свое разположение. Общо взето, двата отбора не оправдават очакванията и в досегашните три кръга в Бундеслигата. Леверкузенци са 12-и с три точки, докато Гладбах е 9-и с точка повече на своята сметка. В последния рунд футболистите на Сами Хюпия бяха напълно надиграни от Дортмунд и в крайна сметка претърпяха поражение с 0:3, докато "кончетата" се провалиха у дома срещу Нюрнберг, отстъпвайки с 2:3. Очевидно Леверкузен и Гладбах не се намират в оптималната си форма и те ще искат, колкото се може по-бързо да навлязат в ритъм, затова стремежът им към победа в неделния двубой ще бъде голям. Всичко това ни кара да смятаме, че не бихте сбъркали, ако се доверите на хикса.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Леверкузен - 1.90/2.00
Равен - 3.60/3.40
Гладбах - 3.80/3.60

Прогноза: Леверкузен - Гладбах 2:2

 

Вердер - Щутгарт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 23.09.2012 г.
Час: 18:30 часа
Съдия: Гуидо Винкман

Вердер загуби по драматичен начин от Хановер в предходния кръг и след като водеше с 2:0, накрая бе обърнат до 2:3. С това възптаниците на Томас Шааф допуснаха втората си загуба през кампанията, заради което Вердер се смъкна от 10-ата до 11-ата позиция в подреждането. Ситуацията за Щутгарт, който ще се изправи срещу "зелено-белите" в този рунд, е все пак далеч по-неприятна от тази в Бремен. След първите три кръга в първенството "швабите" са завоювали само една точка, дошла след равния 0:0 с Фортуна Дюселдорф миналата събота. Отборът на Бруно Лабадия, който в четвъртък завърши наравно 2:2 със Стяуа в Група E на Лига Европа, ще търси позитивен резултат от мача с Вердер. В края на краищата, имайки предвид съотношението на силите между двата противника, най-логичният изход от срещата е равенството.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Вердер - 1.90/1.90
Равен - 3.60/3.40
Щутгарт - 3.75/3.75

Прогноза: Вердер - Щутгарт 1:1

 

Хофенхайм - Хановер 96
Стадион: "Рейн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 22.09.2012 г.
Час: 18:30 часа
Съдия: Марко Фриц

Завършваме анонса за 4-ия кръг в Бундеслигата с двубоя между Хофенхайм и Хановер. Този мач се очертава да бъде много интригвуащ, защото, от една страна, домакините възнамеряват да спечелят първите си точки през сезона, а, от друга, гостите ще се постараят да продължат силните си игри от началото на шампионата. Състезателите на Маркус Бабел заемат последната 18-а позиция в подреждането без спечелена точка, докато Хановер е трети с девет пункта. В миналия рунд Хофенхайм загуби с 3:5 от Фрайбург. От своя страна пък, хановерци направиха невероятен обрат срещу Вердер и след като изоставаха с два гола в резултата, стигнаха до крайния успех с 3:2. В четвъртък момчетата на Мирко Сломка бяха близо до още един такъв подвиг, но в крайна сметка се добраха само до реми 2:2 срещу Твенте в мач от Група L на Лига Европа. Все пак последните два двубоя бяха доста изтощителни за "червените" и те може би ще срещнат проблеми с това да сломят съпротивата на Хофенхайм.

Коефициенти от bet365/Offsidebet:
Хофенхайм - 2.50/2.45
Равен - 3.40/3.35
Хановер - 2.70/2.65

Прогноза: Хофенхайм - Хановер 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153