Анонс на 3-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 3-ия кръг в Бундеслигата

След двуседмичното прекъсване заради мачовете на националните отбори отборите в Бундеслигата отново ще се завърнат към нормалното си ежедневие, а именно тренировки и мачове всяка седмица. До момента са минали само два кръга от сезона и по време на паузата в първенството някои от тимовете изиграха контроли, за да обиграят по-добре своите състави. Така например Хамбургер се изправи в спаринг срещу шестодивизионния Шварценбек и победи с изразителното 12:0. В тази среща новото попълнение на "ротхозен" Рафаел ван дер Ваарт записа първите си минути за Хамбургер след преминаването си от Тотнъм в края на летния трансферен период. Холандският национал бе привлечен срещу сумата от 13 милиона евро и така той се върна в Северна Германия, след като между 2005 и 2008 година бе играл за хамбургци. На Ван дер Ваарт се възлагат големи, дори можем да кажем огромни, надежди за възраждането на Хамбургер, който се представи разочароващо през последните две кампании, а и началото на тази засега е изключително лошо за клуба. Играчите на Торстен Финк отпаднаха още в първия кръг за Купата на Германия, отстъпвайки с 2:4 на третодивизионния Карлсруе, и загубиха първите си два мача от Бундеслигата съответно от Нюрнберг с 0:1 и от Вердер с 0:2. Понастоящем отборът заема 15-ата позиция в таблицата (тимът се намира на това място само благодарение на това, че Аугсбург, Хофенхайм и Щутгарт, които също са без спечелен пункт, имат по-лошо голово съотношение) и трите точки в неделната визита на Айнтрахт ще бъдат задължителни за Финк и неговите подопечни.

По съвсем различен начин обаче протекоха първите два рунда в лигата за предстоящия съперник на Хамбургер, който спечели с 2:1 срещу Леверкузен и с 4:0 срещу Хофенхайм и в момента е втори в подреждането, изоставайки от първия Байерн заради по-лошата си голова разлика. Действително преди това "орлите" понесоха поражение с 0:3 от втородивизионния Ерцгебирге Ауе в първия кръг за купата, но въпреки това възпитаниците на Армин Фее изглеждат труден за преодоляване опонент, и от тази гледна точка "ротхозен" ще трябва да положат максимални усилия, ако искат да си тръгнат с успех от "Комерцбанк Арена". Изобщо срещата между Айнтрахт и Хамбургер се очетава да бъде една от най-интригуващите тази седмица, но без съмнение голямото дерби на кръга е двубоят Дортмунд - Леверкузен, като предпоставки за зрелищно представление ни предлага и мачът между Хановер и Вердер.


Аугсбург - Волфсбург
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 14.09.2012 г.
Час: 21:30 часа
Съдия: Гуидо Винкман


Петъчният двубой тази седмица ще противопостави тимовете на Аугсбург и Волфсбург. Домакините, които продължават да бъдат без спечелена точка, са 16-и в класирането с голова разлика 1:5. В първия кръг аугсбургци паднаха на свой терен от Фортуна Дюселдорф с 0:2, след което дойде и загубата с 1:3 при гостуването на Шалке. В предния рунд "вълците" също претърпяха поражение, и то доста тежко, след като бяха разгромени от Хановер с 0:4 в дербито на Долна Саксония. Все пак хората на Феликс Магат имат три точки в актива си благодарение на успеха с 1:0 над Щутгарт в първия кръг и понастоящем Волфсбург се намира на 12-ата позиция в подреждането. Като качества гостите определено имат предимство спрямо своя противник, но желанието на Аугсбург да вземе първи точки през кампанията най-вероятно ще остави срещата без победител.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Аугсбург - 2.75/2.60
Равен - 3.30/3.35
Волфсбург - 2.50/2.55

Прогноза: Аугсбург - Волфсбург 1:1

 

Дортмунд - Леверкузен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Феликс Брих

Дортмунд - Леверкузен е срещата, която предизвиква най-засилено внимание към себе си в този кръг. Това е така, защото двата отбора са едни от традиционните сили в немския футбол, като и понастоящем техните амбиции продължават да бъдат все така високи.

Действително тези на Дортмунд са малко по-високи, защото след двете поредни спечелени титли момчетата на Юрген Клоп се превърнаха във водещ фактор в първенството. Макар от лагера на "жълто-черните" да не говорят за салатиерата, заявявайки, че просто ще гонят място в Шампионската лига, то за всички, които са запознати с футбола в Германия, е ясно, че отборът ще се опита да стане шампион за трети път поред.

От друга страна, Леверкузен, който през последната кампания завърши пети в класирането, ще се стреми да попадне в топ 4, с което да си осигури участие в най-силния евротурнир. Трябва да признаем, че възпитаниците на Сами Хюпия имат добри шансове да осъществят това си намерение, след като през лятото успяха да задържат водещите си футболисти, а освен това привлякоха и няколко добри попълнения като Филип Волшайд от Нюрнберг, Даниел Карвахал от втория тим на Реал Мадрид и Жуниор Фернандес от Универсидад де Чили.

"Аспирините" все пак започнаха леко разочароващо кампанията в шампионата и след първите два кръга събраха едва три точки в сметката си. Тимът допусна загуба от Айнтрахт в първия кръг, след като бе обърнат от 1:0 до 1:2, докато във втория рунд се наложи с 2:0 над Фрайбург. Така Леверкузен в момента заема десетото място в подреждането, изоставайки с четири позиции от Дортмунд, който е шести с актив от четири пункта.

"Жълто-черните" победиха Вердер с 2:1 в мача на откриването на юбилейния 50-и сезон в Бундеслигата, за да дойде равенството 1:1 с Нюрнберг във втория кръг в първенството. В момента дортмундци имат две точки по-малко от лидера в таблицата Байерн и въпреки че сезонът едва е започнал, футболистите на Клоп трябва да търсят победата във всеки един двубой, тъй като борбата за титлата се очертава да бъде изключително оспорвана.

От тази гледна точка Юрген Клоп може да бъде доволен, че, освен на страдащия от мускулни проблеми Патрик Овомойела, за дербито с Леверкузен ще може да ползва всичките си останали футболисти. Не се очакват промени в стартовата единайсеторка на шампиона спрямо двубоя с Нюрнберг, което означава, че на вратата ще бъде Роман Вайденфелер, пред него в отбрана ще бъдат поставени Пишчек, Суботич, Хумелс и Шмелцер (от дясно на ляво), двойката дефанзивни полузащитници ще бъде изградена от Гюндоган и Кел, а Блашчиковски, Ройс и Гроскройц ще играят зад единствения чист нападател Роберт Левандовски.

В стана на гостите също не могат да се оплачат от големи кадрови проблеми. Единствено крилото Сидни Сам отпада със сигурност от сметките за дуела на "Сигнал Идуна Парк" заради изоставане в подготовката. Капитанът на "заводския отбор" Симон Ролфес пък засега остава под въпрос, но най-вероятно ще излезе като титуляр в мача. Така титулярният състав, който Сами Хюпия ще избере за гостуването в Дортмунд, би трябвало да изглежда по следния начин: вратар - Бернд Лено, в защита - Карвахал, Волшайд, Топрак и Кадлец (от дясно на ляво), тройка опорни халфове - Ларс Бендер, Райнарц и Ролфес, двойка атакуващи полузащитници - Кастро и Шюрле, и на върха на нападението - Щефан Кислинг.

В крайна сметка можем да кажем, че всички предпоставки за вълнуващ и завързан двубой са налице, и макар дортмундци да имат предимство заради фактора домакинство, то Леверкузен определено има силите да се противопостави на съперника си и да грабне поне точка от визитата на емблематичния "Сигнал Идуна Парк".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Дортмунд - 1.44/1.50
Равен - 4.33/3.75
Леверкузен - 7.00/7.25

Прогноза: Дортмунд - Леверкузен 2:2


Байерн - Майнц
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Маркус Шмит

Байерн приема Майнц в двубой от 3-ия кръг в Бундеслигата. Домакините са ясният фаворит в този двубой, но трябва да имаме предвид, че през последните три сезона състезателите на Томас Тухел записаха общи три успеха над именития си противник. През миналата кампания Майнц дори остана непобеден в двубоите си с Байерн, след като записа победа с 3:2 у дома и завърши наравно 0:0 на "Алианц Арена". Затова мюнхенци, които са начело в класирането с пълен актив от шест точки, ще подходят по-внимателно към предстоящото си изпитание.

Иначе в предния кръг Байерн разпердушини Щутгарт с 6:1 на свой терен, докато Майнц отстъпи с 0:1 на Гройтер Фюрт. В момента гостите са 13-и с една точка, дошла след равенството 1:1 с Фрайбург в първия рунд, и затова те ще се постараят да извлекат добър резултат срещу Байерн, но хората на Юп Хайнкес надали ще се съгласят с това.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Байерн - 1.16/1.18
Равен - 7.00/6.75
Майнц - 15.00/13.00

Прогноза: Байерн - Майнц 2:1

 

Гладбах - Нюрнберг
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Кристиан Дингерт

Гладбах и Нюрнберг имат абсолютно еднакви показатели след първите два кръга в шампионата. "Кончетата" и "франките" са спечелили по четири точки до момента, като головата им разлика е 2:1. В първия рунд Гладбах сломи Хофенхайм с 2:1, във втория пък записа нулево реми с Фортуна Дюселдорф. От своя страна, Нюрнберг на старта на сезона постигна победа с 1:0 над Хамбургер, която бе последвана от равен 1:1 с шампиона Дортмунд. Така двата отбора, които днес следобед ще се срещнат на "Борусия Парк", си разделят седмата позиция в класирането. Все пак домакините имат предимство спрямо своя опонент, тъй като разполагат с по-добър състав, който след като се представи добре в първите два кръга, може да прибави нови три точки към сметката си.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Гладбах - 2.00/1.95
Равен - 3.40/3.35
Нюрнберг - 3.75/3.75

Прогноза: Гладбах - Нюрнберг 2:0

 

Щутгарт - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Роберт Хартман

Осемнайсетият Щутгарт е домакин на петия Фортуна Дюселдорф. "Швабите" претърпяха поражения и в двата кръга от началото на кампанията съответно от Волфсбург с 0:1 и от Байерн с 1:6 и така отборът се озова на последното място в таблицата. По коренно различен начин се развиха двубоите на Фортуна досега през кампанията. Подопечните на Норберт Майер изненадаха Аугсбург в първия рунд, побеждавайки го с 2:0. След това пък дюселдорфци завършиха наравно 0:0 с Гладбах. От тази гледна точка гостите определено не изглеждат обречени преди гостуването си в Баден-Вюртемберг и ако не за победа, то те определено имат сили за хикс.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Щутгарт - 1.61/1.62
Равен - 3.80/3.75
Фортуна Дюселдорф - 5.50/5.25

Прогноза: Щутгарт - Фортуна Дюселдорф 1:1

 

Хановер - Вердер
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Дениз Айтекин

Хановер и Вердер ще застанат един срещу друг в един от най-интересните двубои тази седмица.
Домакините, които през последните два сезона изживяват истински разцвет, ще искат да победят отбора на бременци.

Като заговорихме за разцвета на Хановер, трябва да уточним, че той продължава, и то с пълна сила. През тази кампания тимът вече влезе в групите на Лига Европа и се представи силно в първите два кръга от Бундеслигата. Играчите на Мирко Сломка регистрираха равен 2:2 с Шалке в първия и разбиха Волфсбург с 4:0 във втория рунд от немския елит. По този начин Хановер зае третата позиция с четири пункта.

Точка по-малко пък завоюва Вердер дотук през сезона. В първия кръг "зелено-белите" бяха победени от Дортмунд с 1:2, но във втория рунд Вердер срази Хамбургер с 2:0 в дербито на Севера. Така бременци делят 10-ото място в класирането заедно с Леверкузен.

Треньорът на бременци Томас Шааф и неговите играчи ще се опитат да надградят успеха над хамбургци с победа на "АВД Арена". Плюс за Вердер в това отношение е фактът, че Шааф ще може да разчита на всичките си футболисти. Според очакванията треньорът на бременци ще заложи на следната единайсеторка: на вратата - Милиц, в отбрана - Гебре Селасие, Прьодъл, Сократис и Фритц (от дясно на ляво), двойка опорни халфове - Юнузович и Хънт, тройка офанзивни полузащитници - Арнаутович, Де Бруйн и Елия, чисто острие - Петерсен.

От друга страна, в Хановер не могат да разчитат единствено на Кристиан Пандер, Кристиан Шулц и Маме Диуф, които все още лекуват контузии. Най-вероятно наставникът на хановерци Мирко Сломка ще избере следния титулярен състав: вратар - Цилер, в защита - Черундоло, Аги, Егиман и Рауш (от дясно на ляво), в халфовата линия - Щиндъл, Андреасен, Пинто и Хусти, двойка в атака - Шлаудраф и Собиех.

След всичко, което изписахме относно двубоя на "АВД Арена", можем да заключим, че Хановер е фаворитът преди този сблъсък заради укрилението, което се усеща в играта на отбора. Като добавим и подкрепата на публиката, то не би било особено рисковано да се доверите на Сломка и неговите футболисти.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Хановер - 2.30/2.35
Равен - 3.40/3.30
Вердер - 3.00/2.90

Прогноза: Хановер - Вердер 3:2

 

Гройтер Фюрт - Шалке
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 15.09.2012 г.
Час: 19:30 часа
Съдия: Флориан Майер

Гройтер Фюрт домакинства на Шалке, след като в миналия кръг записа първия си успех в най-горното ниво на немския футбол. Дебютантът в Бундеслигата излъга Майнц с 1:0 и се изкачи до 12-ото място в таблицата. Този път обаче препятствието за хората на Михаел Бюскенс е далеч по-сериозно и "миньорите", които в предишния рунд удариха Аугсбург с 3:1, най-вероятно ще вземат своето от "Троли Арена".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 3.75/3.60
Равен - 3.50/3.35
Шалке - 1.95/2.00

Прогноза: Гройтер Фюрт - Шалке 0:2

 

Фрайбург - Хофенхайм
Стадион: "Маге Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 16.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Феликс Цвайер

Фрайбург и Хофенхайм ще се изправят един срещу друг в първия мач от неделния ден. Южняците се намират на 14-о място с един пункт на сметката си, който бе спечелен при равния 1:1 с Майнц в първия кръг. В предния рунд обаче Фрайбург отстъпи с 0:2 на Леверкузен. В същото време Хофенхайм все още не е завоювал точка от началото на сезона, след като загуби досегашните си две срещи в шампионата. Хофенхаймци се намират на 17-а позиция в подреждането с голова разлика 1:6 (поражения от Гладбах с 1:2 и от Айнтрахт с 0:4). Независимо от това наставникът на Хофенхайм Маркус Бабел заяви, че тимът му няма да се откаже от целта си да се класира за евротурнирите, и един успех в Южна Германия няма да бъде лошо начало за хофенхаймци по пътя към постигането на това намерение.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Фрайбург - 2.40/2.40
Равен - 3.40/3.15
Хофенхайм - 2.80/2.90

Прогноза: Фрайбург - Хофенхайм 0:1

 

Айнтрахт - Хамбургер
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 16.09.2012 г.
Час: 18:30 часа
Съдия: Волфганг Щарк

Айнтрахт е единственият отбор заедно с Байерн, който спечели и двете си срещи от старта на сезона. В първия кръг "орлите" пречупиха Леверкузен с 2:1, за да дойде и впечатляващата победа с 4:0 срещу Хофенхайм. По този начин хората на Армин Фее се намират на втора позиция зад мюнхенци единствено заради по-лошото си голово съотношение.

На другия полюс се представи Хамбургер в досегашните си два мача от Бундеслигата. В първия рунд "ротхозен" разочароваха напълно с играта си и паднаха с 0:1 от Нюрнберг, а във втория загубиха от Вердер с 0:2 в дербито на Севера.

На "Имтех Арена" обаче се надяват, че в двубоя срещу Айнтрахт ще бъде поставено едно ново начало за отбора. В тази връзка наставникът Торстен Финк ще пусне в игра трите нови попълнения в лицето на Рафаел ван дер Ваарт, Петър Ирачек и Милан Бадел. Последните двама ще действат като опорни халфове, зад Ван дер Ваарт, който пък ще получи по-голяма свобода на действие. Денис Аого обаче ще пропусне гостуването на Айнтрахт заради грипно заболяване, като първи кандидат за негов заместник е Жи Гин Лам. Иначе Финк няма да прави още промени в сравнение с мача срещу Вердер, след като изтъкна, че не възнамерява да прекроява състава си след всеки кръг. Това означава, че Артьомс Рудневс и Хьон Мин Сон отново ще заемат местата си съответно в центъра на атаката и по десния фланг на халфовата линия за сметка на Маркус Берг и Максимилиан Байстер.

Може би най-много ще се разчита на привлечения от Тотнъм Рафаел ван дер Ваарт. Холандецът се върна в Хамбургер, след като между 2005 и 2008 година носи екипа на северняците. Ван дер Ваарт е достатъчно влиятелна фигура, който заедно с другите две най-нови попълнения, Ирачек и Бадел, ще може да помогне на Хамбургер за постигането на победа на "Комерцбанк Арена".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:
Айнтрахт - 2.00/2.00
Равен - 3.40/3.40
Хамбургер - 3.75/3.50

Прогноза: Айнтрахт - Хамбургер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148