Хьонес: Борусия Дортмунд е клуб от регионално ниво


Н. Гавазов

Хьонес: Борусия Дортмунд е клуб от регионално ниво

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес се изказа неуважително по отношение на действащия шампион на Германия, с което почти сигурно ще си навлече съответната гневна реакция от „Сигнал Идуна Парк". Според футболния бос, „жълто-черните" си остават клуб от регионално ниво, докато Байерн Мюнхен ще продължава да бъде по-популярен от своя конкурент за титлата.

„Лично аз не мисля, че Дортмунд ни изпреварва по отношение на маркетинга. Борусия е по-скоро регионален клуб, докато Байерн Мюнхен е глобална марка", заяви Хьонес пред Bild.

„Когато вървиш по улицата в Пекин и питаш произволен човек за името на най-знаменития германски футболен клуб, отговорът винаги ще бъде Байерн Мюнхен, а не Борусия от Дортмунд", продължава с язвителните си забележки босът на Байерн.

„Дортмунд никога няма да успее да ни настигне с невероятния успех, който сме постигнали в миналите 30 годините и традициите, които идват с това. Ако Борусия иска да бъде по-популярен от Байерн, тогава те ще трябва да спечелят минимум десет поредни шампионата на Германия", каза Хьонес.

 

  Сподели
123