Шийбер се готви за силна есен с Дортмунд


А. Павлов

Шийбер се готви за силна есен с Дортмунд

Заради мачовете на националните отбори тези дни е доста самотно в Дортмунд. В момента наставникът на немския шампион Юрген Клоп може да разчита на само 13 играчи. Затова пък сега е времето Клоп да отдели по-голямо внимание на вторстепенните футболисти в отбора. Сред тези играчи е и Юлиан Шийбер, който през лятото бе привлечен от Щутгарт за 5,5 милиона евро. Предсезонната подготовка за Шийбер протече вяло, като нападателят сподели, че тепърва е трябвало да си поеме въздух и след това да надгради върху това. Все пак постепенно Шийбер навлиза в ритъм.

Стрелецът на Дортмунд заяви пред "Кикер" след победата със 7:0 в контролата със седмодивизионния Пройсен Брогхорст, че иска да играе повече. Все пак Шийбер си дава сметка, че повечето игрови минути в Дортмунд няма да дойдат веднага. Бившият играч на Щутгарт не остави никакво съмнение, че се чувства добре в отбора на Юрген Клоп.

Действително подготвителният период не премина така, както Шийбер искаше. Нападателят се разписа само веднъж по време на проверките и в контролата с Пройсен Боргхорст той вкара едва второто си попадение за "жълто-черните". Въпреки това, когато всички звезди се върнат в отбора, мястото на Роберт Левандовски в титулярния състав няма да изстине. "Знам, че трябва да чакам своя шанс в Дортмунд. Когато ме пускат в игра, трябва да бъда готов за това. В началото появите ми на терена ще бъдат кратки", отбеляза Юлиан Шийбер. Дотук 23-годишният футболист е записал 79 двубоя за Щутгарт и Нюрнберг в Бундеслигата, в който той успя да реализира 13 гола.

22-те минути за купата (при успеха с 3:0 над Обернойланд) и 19-те минути в първенството (при равенството 1:1 с Нюрнберг) се движат в рамките на това, което Шийбер бе очаквал като игрово време в началото на своя прейстой в актуалния немски първенец. Освен това формата на стрелеца се подобрява.

Клоп е сигурен, че у новия му нападател се крие още много потенциал. "При толкова много мачове, които сега предстоят, треньорът ще върти състава на една или друга позиция. Мисля, че тогава ще получа повече минути", изрази своята надежда Шийбер, че ще започне да играе повече за тима от "Сигнал Идуна Парк". Ако Дортмунд отстрани Аален във втория кръг за Купата на Германия, то "жълто-черните" ще изиграят още 23 срещи до Коледа. В тези двубои участието на някои от основните играчи на отбора със сигурност ще отпадне, макар че в предишния сезон Левандовски не показа никакви признаци на умора.

  Сподели
114