Атлетик ще съди Байерн заради трансфера на Мартинес


А. Павлов

Атлетик ще съди Байерн заради трансфера на Мартинес

Атлетик Билбао се готви да заведе дело срещу Байерн Мюнхен заради трансфера на Хави Мартинес. Днес, по време на пресконференция, президентът на баския клуб Хосу Урутия се оплака от това, че испанският национал Мартинес е преминал медицински тестове в Мюнхен без знанието на Атлетик. Припомняме, че през миналата седмица "баварците" заплатиха постановените 40 милиона евро на баските за опорния полузащитник, като по този начин Мартинес се превърна в най-скъпия футболист в историята на Бундеслигата.

"Играчът имаше валиден договор с нас и въпреки това без знанието на отбора той се подложи на медицински прегледи в Байерн. Затова установяваме дали можем да предприемем съдебни мерки срещу немския клуб", съобщи Урутия.

За разлика от Мартинес, през летния трансферен прозорец Атлетик Билбао не напусна друг испански национал в лицето на Фернандо Йоренте, чийто контракт с баските изтича след края на сезона. 27-годишният нападател вече разкри, че не възнамерява да продължи своя договор, но Урутия се надява, че ще успее да го убеди да остане на "Сан Мамес".

  Сподели
137