Байерн размаза Щутгарт в дебюта на Мартинес (видео)


А. Павлов

Байерн размаза Щутгарт в дебюта на Мартинес (видео)

Байерн размаза Щутгарт с 6:1 в среща от 2-ия кръг в Бундеслигата, като в този мач дебют за "баварците" направи новото попълнение Хави Мартинес. Испанецът замени Бастиан Швайнщайгер в 77-ата минута, когато резултатът за Байерн вече бе 6:1.

Леко изненадващо обаче Щутгарт беше първият отбор, който успя да вкара гол в двубоя. След центриране от свободен удар на Артур Бока Мартин Харник стреля от въздуха, топката мина през ръката на Мануел Нойер и влетя в мрежата - 0:1 в 25-ата минута.

Само седем минути трая авансът на гостите, след като в 32-ата минута Томас Мюлер изравни резултата. Марио Манджукич отправи остро центриране отдясно към Мюлер, който шутира веднага от воле, първоночално Свен Улрайх спаси удара, но Мюлер не сгреши при добавката и отбеляза спокойно за 1:1. 60 секунди след тази сцена домакините осъществиха пълен обрат. Щутгарт сгреши при изнасянето на топката, Луиш Густаво изведе Тони Кроос на стрелкова позиция и немският национал не остави шансове на Улрайх с мощния си удар.

Бързият обрат в резултата оказа сериозно въздействие върху развоя на срещата. Вследствие на това Байерн изцяло пое контрола върху мача, докато "швабите" срещаха все по-големи затруднения при изграждането на своите акции. Две минути преди почивката мюнхенци стигнаха и до трети гол, който бе реализиран от Густаво. Бразилецът шутира силно от 25 метра, топката чукна страничната греда и влезе във вратата на "швабите". В последната минута от първата част Байерн можеше още да увеличи преднината си, но Свен Улрайх се намеси добре при изстрела на Мюлер, и така почивката на мача дойде при резултат 3:1.

След нея Байерн натисна още по-здраво своя противник и в рамките на само четири минути домакините буквално решиха изхода от двубоя. В 47-ата минута Марио Манджукич се разписа на празна врата за 4:1, след като преди това Томас Мюлер бе пропуснал срещу Улрайх. Две минути след този епизод мюнхенци вкараха пети гол, а негов автор стана Мюлер, който се разписа, след като Свен Улрайх бе отразил удар на Манджукич. Възпитаниците на Бруно Лабадия бяха загубили всякакъв баланс в своята игра и атаките на Байерн се развиваха като на тренировка. При едно от тези нападения на мюнхенци Мюлер центрира хубаво към Швайнщайгер, който вкара сигурно с глава за 6:1.

До края на срещата Байерн имаше още няколко удобни ситуации за гол, но те така и не бяха материализирани. В 77-ата минута обаче публиката на "Алианц Арена" прикова вниманието си към Хави Мартинес, който смени Бастиан Швайнщайгер и записа дебюта си за "баварците". За около 15 минути игра испанският национал направи няколко точни подавания, като в крайна сметка ознаменува своя дебют на рождения си ден с изразителен успех 6:1. Благодарение на тази си победа Байерн остана на върха в Бундеслигата, след като спечели и мача от втория кръг в шампионата, докато Щутгарт се озова на последното място с нула точки и голова разлика 1:9.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142