Анонс на 2-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 2-ия кръг в Бундеслигата

Миналия петък бе дадено началото на юбилейния 50-и сезон в Бундеслигата. Както през 1962 година, така и този път отборите на Дортмунд и Вердер получиха честта да открият кампанията в първенството. В най-интересния двубой от първия кръг "жълто-черните" пребориха бременци с 2:1 след голове на Марко Ройс и Марио Гьотце, докато точен за Вердер бе Теодор Гебре Селасие. В другите две по-вълнуващи срещи от предния рунд Щутгарт загуби от Волфсбург с 0:1, докато Хановер завърши наравно 2:2 с Шалке. Загубата за "швабите" бе особено болезнена, защото в 88-ата минута на двубоя Ведад Ибешевич пропусна дузпа, а след това не успя да се разпише и след спасяването на стража на "вълците" Диего Беналио. Две минути по-късно обаче Волфсбург нанесе своя смъртоносен удар, след като холандският нападател Бас Дост вкара гол с глава. Така хората на Феликс Магат стартираха сезона с победа и сега могат да гледат уверено към дербито на Долна Саксония, в което ще се изправят срещу Хановер. Както вече споменахме, възпитаниците на Мирко Сломка записаха реми 2:2 с Шалке, като попаденията за хановерци бяха дело на Фелипе и Адриан Никчи, докато Клаас-Ян Хунтелаар и Люис Холтби вкараха за "кралскосините".

В останалите шест мача от кръга Аугсбург загуби с 0:2 от Фортуна Дюселдорф, Гройтер Фюрт отстъпи с 0:3 на Байерн, Гладбах преодоля Хофенхайм с 2:1, Фрайбург направи равен 1:1 с Майнц, Хамбургер падна с 0:1 от Нюрнберг и Айнтрахт сломи Леверкузен с 2:1. По този начин начело в класирането излезе Байерн заради по-добрата си голова разлика от другите шест тима, които също се поздравиха с успех на старта на кампанията в шампионата. От друга страна, на последното място в таблицата пък се озова Гройтер Фюрт заради по-лошото си голово съотношение спрямо останалите шест отбора, които също претърпяха поражения в първия рунд.

Все пак момчетата на Михаел Бюскенс ще могат да се реваншират за загубата от Байерн още утре вечер, когато гостуват на Майнц в първата среща от втория рунд в Бундеслигата. Без съмнение дербито на Севера между Вердер и Хамбургер ще бъде най-очакваният мач от кръга, като предстоящият дуел между бременци и хамбургци се очертава да бъде двойно по-интригуващ и заради настоящата ситуация в двата отбора. Понастоящем Вердер и Хамбургер страдат от различни проблеми. Наскоро "зелено-белите" изпаднаха в противоречие със своите фенове, след като подписаха спонсорски договор с птицевъдната фирма "Вийзенхоф". Привържениците на Вердер критикуват компанията за начина, по който се отнася с птиците. Затова много фенове вече прекратиха членството си в клуба и създадоха специална група във Фейсбук, където своето несъгласие с подписания контракт изразиха повече от 20 хиляди потребители. Положението на "Имтех Арена" пък е още по-тежко след слабото начало на сезона и загубата с 0:1 от Нюрнберг. В немските медии вече се спекулира усилено с това, че Надзорният съвет на клуба ще уволни спортния директор Франк Арнесен. И трябва да признаем, че в тези информации има немалък резон, защото Арнесен бе само наблюдател на случващото се около закупуването на Петър Ирачек от Волфсбург и евентуалния трансфер на Рафаел ван дер Ваарт от Тотнъм.

Все пак Вердер - Хамбургер няма да бъде единственият двубой от кръга, който заслужава по-голямо внимание от наша страна. Друго регионално дерби, това на Долна Саксония между Волфсбург и Хановер, също би могло да зарадва любителите на играта, а, естествено, не бива да забравяме и класическия сблъсък между Щутгарт и Байерн, в който хубав футбол и горещи емоции винаги има в достатъчно количество.

Майнц - Гройтер Фюрт
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 31.08.2012 г.
Час: 21:30 часа
Съдия: Тобиас Щийлер

По традиция започваме своя анонс с петъчния двубой от кръга. Изключение няма да направим и този път, в който Майнц и Гройтер Фюрт ще застанат един срещу друг. На пръв поглед мачът не предвещава кой знае колко вълнуващи събития, но ако хвърлим един по-задълбочен поглед, тогава ще установим, че това не е така.

Домакините от Майнц, които може и да не разполагат с огромен бюджет и с много класни играчи, са отбор с ясно изразен стил, който е подчинен преди всичко на бързите и агресивни действия. Отборът е изключително силен на контраатака и затова гостите от Фюрт при всички случаи няма да се втурнат в нападение още от самото начало на срещата. "Детелините", които тази година играят първата си кампания в немския елит, ще избягват рисковете в своята игра и това ще бъде напълно нормално от тяхна страна, тъй като всяка една спечелена точка ще бъде важна за тях по пътя към оцеляването.

Още повече че в предния рунд момчетата на Михаел Бюскенс бяха победени от Байерн с 3:0, макар че този резултат надали изненадва някой, който следи немския футбол. За разлика от Фюрт, хората на Томас Тухел не загубиха срещата си от първия кръг, завършвайки наравно 1:1 при визитата си на Фрайбург. Майнц определено е фаворит преди мача с новака, но това по никакъв начин не гарантира успеха на домакините. Те ще трябва да си го извоюват и предвид факта, че имат възможностите да се справят с това, то тогава можете да потърсите единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 1.80/1.85
Равен - 3.50/3.35
Гройтер Фюрт - 4.50/4.20

Прогноза: Майнц - Гройтер Фюрт 3:1


Шалке - Аугсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Даниел Зийберт


Шалке стартира сезона с равенство 2:2 като гост на Хановер, което не е толкова лош резултат за гелзенкирхенци, защото долносаксонците са отбор с добри качества. Тази събота обаче подопечните на Хууб Стевенс ще имат още един шанс да запишат първата си победа в лигата, като Шалке приема Аугсбург на своята "Фелтинс Арена". Несъмнено големият фаворит в този двубой са домакините, докато шансовете на гостите, които миналия кръг понесоха загуба с 0:2 от Фортуна Дюселдорф, изглеждат прекалено малки. Нещо повече, Шалке има високи цели за този сезон, които "кралскосините" ще преследват яростно, затова Ви съветваме да заложите на тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 1.36/1.36
Равен - 4.75/4.60
Аугсбург - 8.50/8.50

Прогноза: Шалке - Аугсбург 2:0


Леверкузен - Фрайбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Флориан Майер


В предходния рунд Леверкузен преклони глава пред Айнтрахт, след като "орлите" обърнаха резултата от 0:1 до 2:1. Леверкузен поведе чрез гол на Щефан Кислинг в 30-ата минута, преди Щефан Айгнер в 57-ата и Мартин Ланиг в 82-ата минути да донесат трите точки за новака. Разбира се, за всеки един отбор в Бундеслигата е важно да започне сезона с успех, но все пак "аспирините" тепърва ще могат да печелят точки, тъй че те едва ли ще се отчаят толкова много от допуснатото поражение срещу Айнтрахт. Следващият съперник на тима се казва Фрайбург. Южняците, които миналата седмица регистрираха реми 1:1 с Майнц, ще се опитат да си тръгнат с поне точка от "БайАрена", но домакините едва ли ще позволят това да се случи.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Леверкузен - 1.57/1.60
Равен - 4.00/3.60
Фрайбург - 5.50/5.75

Прогноза: Леверкузен - Фрайбург 2:1


Вердер - Хамбургер
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Кнут Кирхер


Вердер - Хамбургер е най-интересният мач не само в съботната следобедна сесия, а и изобщо в целия втори кръг. Зад този сблъсък се крият много история и паметни моменти, които завинаги ще останат във витрината на немския футбол. Двата тима от Северна Германия са едни от традиционните в страната и имат доста спечелени трофеи. В последните сезони обаче Вердер и Хамбургер определено отстъпват от позициите си, не успявайки дори да си осигуряват участие в евротурнирите.

Нормално е това да отнеме известна част от блясъка на дербито, но за истинските фенове на Бундеслигата то продължава да бъде все така очарователно и завладяващо. Относно привържениците на двата отбора, можем да кажем, че те по никакъв начин не са намалили подкрепата си към своите любимци, въпреки по-слабите резултати.

Напрежението вътре в клубовете обаче расте, защото очакванията са си очаквания и те трябва да бъдат изпълнявани. Така например в Хамбургер загубата в първия рунд от Нюрнберг с 0:1 буквално разтресе клуба, от което изглежда ще пострада спортният директор Франк Арнесен. 55-годишният датчанин вече започна да бъде осмиван от играчите на Хамбургер, а президентът Карл Едгар Ярхов изцяло иззе неговите правомощия, уреждайки трансфера на Петър Ирачек от Волфсбург и движейки потенциалната сделка за Рафаел ван дер Ваарт от Тотнъм.

Положението във Вердер също не е особено добро, след като клубът подписа договор за спонсорство с птицевъдната компания "Вийзенхоф". Това породи недоволството на запалянковците, които са възмутени от начина, по който фирмата третира пернатите. Все пак игрово Вердер изглежда по-добре от своя съперник и срещата с Дортмунд от предишната седмица е красноречив пример за това. Въпреки това бременци, както и своя опонент, загубиха първата си среща за сезона и трите точки от утрешния дуел ще бъдат не по-малко необходими за Томас Шааф и неговите състезатели. "Зелено-белите" ще разчитат и на вярната си публика за постигането на победа над Хамбургер, чийто треньор Торстен Финк заяви, че иска тимът му да вземе поне равен от срещата на "Везерщадион". За целта Финк ще предприеме седем промени в стартовия състав на Хамбургер в сравнение с двубоя срещу Нюрнберг. Така сред титулярите на "ротхозен" ще попаднат новите попълнения Милан Бадел и Петър Ирачек, които едва онзи ден записаха първата си тренировка с отбора. Двамата футболисти ще си партнират като двойка дефанзивни халфове. Това означава, че капитанът Хайко Вестерман ще се върне в центъра на защитата, докато холандският бранител Джефри Брума ще действа като десен бек, което трябва да осигури допълнителна стабилност на отбраната. Зад нападателя пък ще играе Иво Иличевич, а за сметка на това Хюн Мин Сон отново ще бъде поставен на дясното крило. Новото попълнение Артьомс Рудневс пък ще получи шанса да се изявява като единствено острие.

От друга страна, във Вердер засега не разкриват дали ще има рокади в състава спрямо двубоя с Дортмунд. Добрата новина за Томас Шааф е, че може да разчита на всичките си налични футболисти.

Така Шааф ще може да пусне в игра оптимален състав за съботния мач, който ще бъде много важен и за двата отбора. Това ще повиши до краен предел тяхната мобилизация, а при положение че силите изглеждат изравнени, то хиксът се очертава като най-логичния знак в тази ситуация.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Вердер - 1.72/1.75
Равен - 3.75/3.50
Хамбургер - 4.50/4.60

Прогноза: Вердер - Хамбургер 2:2



Нюрнберг - Дортмунд
Стадион: "Изи Кредит Щадион", Нюрнберг
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Тобиас Велц


Предната събота Нюрнберг изненадващо би Хамбургер с 1:0 и тръгна с победа през новия сезон в Бундеслигата. Този успех ще вдъхне допълнителна увереност на футболистите на Дитер Хекинг и те ще излязат за добър резултат срещу Дортмунд. Първенецът на Германия стартира защитата на титлата си с трудна победа над Вердер с 2:1 и следващият противник на "жълто-черните" надали ще бъде много по-лек. Възпитаниците на Юрген Клоп обаче неведнъж през последните две години показваха, че могат да пречупват съпротивата на корави отбори.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Нюрнберг - 6.00/6.00
Равен - 4.00/3.75
Дортмунд - 1.55/1.57

Прогноза: Нюрнберг - Дортмунд 1:3



Хофенхайм - Айнтрахт
Стадион: "Рейн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Михаел Вайнер


Хофенхайм е домакин на Айнтрахт в последната среща от съботния следобед, която ще представим на Вашето внимание в анонса. Хофенхаймци ще влязат в този мач с желанието да заличат загубата от Гладбах, която записаха в предния кръг. Играчите на Маркус Бабел загубиха от "кончетата" с 2:1 и това остави тима без спечелена точка след първия кръг.

От друга страна, Айнтрахт направи пълен обрат срещу Леверкузен и успя да се поздрави с победа с 2:1 над класния си съперник. Щефан Айгнер и Мартин Ланиг бяха голмайсторите за "орлите", които ще се опитат да надградят този свой успех с добър резултат от "Райн Некар Арена". И ако не за победа, то хората на Арми Фее имат всички сили, за да измъкнат равен от Хофенхайм.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Хофенхайм - 2.00/2.05
Равен - 3.40/3.25
Айнтрахт -  3.75/3.60

Прогноза: Хофенхайм - Айнтрахт 1:1


Фортуна Дюселдорф - Гладбах
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 01.09.2012 г.
Час: 19:30 часа
Съдия: Торстен Кинхьофер



Фортуна Дюселдорф - Гладбах е един доста любопитен двубой. Дюселдорфци, които се завърнаха в първия ешелон след 15 години отсъствие, изненадаха Аугсбург в предходния рунд и взеха трите точки от "SGL Арена" след победа с 2:0. Това несъмнено може да даде допълнителен тласък на домакините преди съботния мач с Гладбах, който също започна кампанията с победа, надделявайки над Хофенхайм с 2:1. В сряда момчетата на Люсиен Фавр победиха със същия резултат и Динамо Киев в среща реванш от плейофния кръг на Шампионската лига, но тази победа се оказа недостатъчна за "кончетата", след като загубиха с 1:3 в първия двубой с киевчани. Въпреки това Гладбах няма от какво да се срамува, защото тимът се завърна в евротурнирите след голямо прекъсване, а и все пак сега ще може да се включи в групите на Лига Европа. Същевременно с това мьонхенгладбахци ще се стараят и да поддържат добро темпо във вътрешното първенство, което значи, че отборът ще търси победата и в Дюселдорф. Гладбах има добри шансове да я постигне и това е основателна причина да изберем двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фортуна Дюселдорф - 2.90/3.00
Равен - 3.30/3.20
Гладбах - 2.40/2.35

Прогноза: Фортуна Дюселдорф - Гладбах 0:1


Волфсбург - Хановер
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 02.09.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Волфганг Щарк


Волфсбург - Хановер е среща, която със сигурност може да се окаже едно приятно изживяване в неделния следобед. Това издание на дербито на Долна Саксония се очаква да се превърне в истински празник, защото и двата тима се намират в силна форма.

Домакините от Волфсбург поразиха Щутгарт с 1:0 в първия кръг благодарение на гола на Бас Дост и така започнаха успешно борбата за класиране в евротурнирите. Евентуален успех над местния противник ще подобри още повече настроението в отбора и стремлението към постигане на поставената цел.

Хановер обаче няма да бъде никак лесен за преодоляване, като през изминалите два сезона футболистите на Мирко Сломка се утвърдиха като един стойностен отбор. През последната кампания Хановер стигна до четвъртфиналите на Лига Европа, а и тази година тимът започна добре участието си във втория по сила евротурнир. Хановерци вече се класираха за групите на Лига Европа, след като отстраниха полския шампион Шльонск с общ резултат 10:4 в плейофния кръг на надпреварата.

Защитникът Емануел Погатец, който до този сезон носеше екипа на Хановер, изрази увереност, че "вълците" ще победят долносаксонския си съперник. Погатец добави също така, че Волфсбург иска да се класира за евротурнирите, а в отбора добре си дават сметка, че това ще стане със записването на добри резултати.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 1.95/1.95
Равен - 3.50/3.50
Хановер - 3.75/3.60

Прогноза: Волфсбург - Хановер 3:2



Байерн - Щутгарт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 02.09.2012 г.
Час: 18:30 часа
Съдия: Торстен Кинхьофер


Вторият кръг завършва с класическия дуел между Байерн и Щутгарт. Както винаги, очакванията са да видим вълнуваща продукция от тези два отбора и този път предпоставките за това отново са налице.

Байерн ще подходи към този двубой с увереност и задоволство от добре проведената предсезонна подготовка и ползотворната работа, която бе свършена на трансферния пазар. Тимът вече приключи лятната си селекция, след като вчера Байерн официално привлече халфа на Атлетик Билбао Хави Мартинес за сумата от 40 милиона евро. Днес наставникът на "баварците" Юп Хайнкес се похвали, че съставът му е идеален и готов да атакува трите фронта, на които Байерн ще воюва през тази кампания. Отборът вече стартира сезона, след като изигра по един двубой в Бундеслигата, за Купата на Германия, а още преди това участва и във финала за суперкупата. Там Байерн записа победа с 2:1 над Дортмунд, за купата пък мюнхенци биха Ян Регенсбург с 4:0, докато Гройтер Фюрт трябваше да претърпи загуба с 0:3 в първия мач на Байерн в Бундеслигата.

В същото това време Щутгарт загуби двубоя си от първия кръг в първенството, отстъпвайки с 0:1 над Волфсбург. Това поражение бе доста неприятно за "швабите", които изпуснаха дузпа чрез Ведад Ибишевич в 88-ата минута, за да инкасират гола на Бас Дост 120 секунди след този епизод. Все пак досега футболистите на Бруно Лабадия се справят далеч по-успешно в другите турнири, в които участват. За купата Щутгарт разнебити Фалкензее с 5:0, а в плейофния кръг на Лига Европа тимът преодоля Динамо Москва с общ резултат 3:1 и вече се класира за груповата фаза на втората по значимост евронадпревара.

Така че спокойно можем да кажем, че гостите няма да пътуват до Мюнхен за почетна загуба. Въпреки това домакините, които са в добро настроние и с невероятно качествен състав, ще се окажат непреодолимо препятствие за Щутгарт.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Байерн - 1.25/1.28
Равен - 6.00/5.50
Щутгарт - 11.00/9.00

Прогноза: Байерн - Щутгарт 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159