Анонс на 1-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 1-ия кръг в Бундеслигата

Аугсбург - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Кнут Кирхер


Аугсбург приема Фортуна Дюселдорф в среща от 1-ия кръг в Бундеслигата. Домакините, които благодарение на силните си изяви в края на миналия сезон се спасиха от изпадане, имат леко предимство преди този мач. През настоящия сезон двата тима вече записаха по един официален двубой, като в първия кръг за Купата на Германия Аугсбург порази Вилхелмсхавен с 2:0, докато Фортуна Дюселдорф се наложи над Вакер Бургхаузен с 1:0. През тази кампания аугсбургци ще бъдат водени от нов треньор, след като Йос Лухукай оглави столичния Херта. Новият наставник на Аугсбург се казва Маркус Вайнцирл. През това лято отборът от Бавария се подсили и с няколко нови футболисти, сред които личи бившият голмайстор на Майнц Аристиде Бонзе.

От друга страна, Фортуна Дюселдорф ще играе в немския елит за първи път от 15 години насам и това ще бъде голямо предизвикателство за хората на Норберт Майер. През лятната пауза в редиците на дюселдорфци настъпиха сериозни промени, като 19 играчи бяха привлечени в клуба, а други 13 си тръгнаха от "Есприт Арена". В отбора на Майер пристигна украинецът Андрий Воронин, който бе взет под наем за една година от Динамо Москва. 33-годишният нападател има солиден опит по терените в Германия, след като прекара цели 13 години от своята кариера в тимовете на Гладбах, Майнц, Кьолн, Леверкузен и Херта.

В новия си отбор обаче Воронин ще действа не като чист нападател, а като атакуващ полузащитник. Украинецът е един от малкото футболисти в състава на Фортуна, който има мачове на ниво Бундеслига преди днешното гостуване на Аугсбург. Все пак ентусиазмът на гостите от завръщането в елита би могъл да им помогне, затова равенството изглежда постижима цел за тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Аугсбург - 2.00/2.05
Равен - 3.50/3.35
Фортуна Дюселдорф - 3.60/3.50

Прогноза: Аугсбург - Фортуна Дюселдорф 1:1


Фрайбург - Майнц
Стадион: "Маге Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Дениз Айтекин


Фрайбург е домакин на Майнц във втората среща от първия кръг, която ще отразим в своя анонс. Възпитаниците на Кристиан Щрайх завършиха на 12-а позиция през последната кампания, докато гостите от Ренания-Пфалц заеха 13-о място в крайното класиране на първия ешелон. През лятото двата тима не бяха особено дейни в привличането на нови попълнения. Макс Крузе, който дойде от Санкт Паули за 750 хиляди евро, е най-важната покупка за Фрайбург, докато привлеченият за 1,2 милиона евро Чинеду Еде от Унион Берлин е най-доброто попълнение за Майнц. В същото време през лятната пауза Фрайбург и Майнц се разделиха с няколко ключови фигури. Фрайбургци например бяха напуснати от преминалия във Фортуна Дюселдорф Щефан Райзингер, а съставът на Томас Тухел бе отслабен след раздялата с Мохамед Зидан и Сами Алаги.

Тепърва ще можем да преценим по какъв начин ще се отрази пасивността на Фрайбург и Майнц върху техните резултати. В тази връзка двата отбора вече изиграха първия си официален двубой за сезона, след като участваха в първия кръг за купата. Фрайбургци победиха с 2:1 Виктория Хамбург. Играчите на Тухел пък разбиха Росбах с 4:0. Така или иначе, очакванията са, че Фрайбург и Майнц са изправени пред тежка кампания, която би могла да приключи успешно, ако двата клуба свършат необходимата работа.

От тази гледна точка за Фрайбург и Майнц ще бъде много важно да стартират сезона с успех, което ще повиши тяхната мотивация и вероятно ще остави срещата без победител.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фрайбург - 2.50/2.50
Равен - 3.30/3.15
Майнц - 2.75/2.80

Прогноза: Фрайбург - Майнц 2:2


Гройтер Фюрт - Байерн
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Петер Гагелман


Мечтан дебют за Гройтер Фюрт в Бундеслигата. "Детелините", които през изтеклата кампания завършиха на първо място във Втората Бундеслига и по този начин спечелиха промоция за първия ешелон, домакинстват на Байерн в първия си мач от Бундеслигата в своята история. Момчетата на Майк Бюскенс са пълен аутсайдер срещу именития си опонент, който е рекордьор по спечелени титли на Германия, и всеки един резултат, различен от загуба за домакините, ще бъде възприет като невероятна сензация.

Байерн вече загря добре за този двубой, побеждавайки Дортмунд с 2:1 в дуела за суперкупата и разгромявайки Ян Регенсбург с 4:0 в среща от първия кръг за Купата на Германия. От своя страна, Фюрт отстъпи с 0:2 на третодивизионния Кикерс Офенбах и по този начин отпадна още от първия си противник за купата. Въобще разликите между двата клуба от Бавария са големи във всяко едно отношение. Байерн е по-богат, по-силен и по-опитен отбор не само от Фюрт, но и от почти всички останали клубове в първенството. Нарочно не казахме от всички клубове в първенството, защото през последните два сезона мюнхенци останаха без спечелен трофей за сметка на Дортмунд, който, от своя страна, грабна две титли и една купа за този период от време. Това накара ръководството на "червените" да вземе нужните мерки и така на "Зебенер Щрасе" на работа беше назначен Матиас Замер. Доскорошният мениджър на Бундестима замести Кристиан Нерлингер като спортен директор на баварския клуб. Същевременно с това Байерн привлече и девет нови играчи, сред които Марио Манджукич от Волфсбург, Джердан Шакири от Базел и Данте от Гладбах.

Гройтер Фюрт пък прибави цели 12 футболисти към своя състав през текущото лято. "Детелините" парафираха контракт с халфа на датския първенец Тобиас Микелсен, който бе част от състава на Дания за Евро 2012, и с унгареца Золтан Щийбер от Майнц. Това са двете нови попълнения, на които във Фюрт ще разчитат най-много през тази година.

От друга страна, отборът се раздели с голмайстора на Втората Бундеслига за изминалата кампания Оливие Оксеан. 30-годишният канадец бе продаден на Айнтрахт за 1,3 милиона евро и неговата липса в тима със сигурност ще се усети. Това ще бъде и една от причините, заради които Фюрт няма да успее да се противопостави на своя баварски съперник.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Гройтер Фюрт - 8.50/7.75
Равен - 4.75/4.33
Байерн - 1.36/1.40

Прогноза: Гройтер Фюрт - Байерн 0:2



Хамбургер - Нюрнберг
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Марко Фриц

Това е един дуел между два от традиционните представители на немския футбол. В последно време обаче те не се представят толкова успешно и в шампионата често завършват на позиции, които са разположени във втората половина на таблицата. Изключение не направи и последната кампания, когато Нюрнберг финишира на 10-о, а Хамбургер - едва на 15-о място. И докато за нюрнбергци този резултат не е особено разочароващ предвид потенциала на състава и финансовата мощ, с която разполага клубът, то за "ротхозен" 15-ата позиция в Бундеслигата бе абсолютен провал. На "Имтех Арена" се подвизават доста качествени състезатели, немалко от които са и национали на своите страни, начело на треньорския щаб пък е Торстен Финк, който си изгради добра репутация в швейцарския Базел. Спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен се радва на още по-голям авторитет и от този на Финк, натрупан след шестгодишен престой в настоящия европейски шампион Челси. Както виждаме, способни хора в Хамбургер не липсват и затова е странно, че тимът се представи толкова неубедително в последното издание на Бундеслигата.

Естествено, северняците ще започнат новата кампания с нова надежда, като причина за това са и привлечените попълнения през лятната пауза. На "Имтех Арена" акостираха пет нови състезатели. Бившият вратар на немския национален отбор Рене Адлер, дошъл от Леверкузен, и капитанът на Динамо Загреб Милан Бадел са двете най-впечатляващи попълнения за Хамбургер.

От друга страна, Нюрнберг също подсили своя състав през настоящия трансферен период. В клуба дойдоха шестима нови футболисти, а сред тях личат купеният за един милион евро от Щутгарт Тимо Гебхарт и преотстъпеният за една година от Волфсбург Себастиан Полтер.

Миналата седмица новите играчи в двата клуба имаха възможност да се изявят в официални срещи и по-точно в двубои от първия кръг за Купата на Германия. Интересното е, че и двата отбора вече отпаднаха от надпреварата, като Хамбургер падна с 2:4 от третодивизионния Карлсруе, докато Нюрнберг загуби с 3:2 след продължения от четвъртодивизионния Хавелзе.

Все пак сезонът в Бундеслигата започна едва вчера и двата тима ще имат достатъчно възможности да заличат провала за купата. От тези възможности при всички случаи ще искат да се възползват Гебхарт и Полтер. Двамата футболисти най-вероятно ще бъдат включени в стартовия състав на Нюрнберг за визитата на Хамбургер. Наставникът на гостите Дитер Хекинг ще разчита на Гебхарт и Полтер да тормозят защитата на домакините и да помогнат за постигането на добър резултат в Северна Германия. Все пак Хамбургер е фаворит преди двубоя с Нюрнберг не само заради фактора домакинство, а най-вече заради факта, че остави далеч зад гърба си кошмара от предходния сезон. Така че не би било особено рисковано да се заложи на победа за домакините.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Хамбургер - 2.05/2.10
Равен - 3.40/3.25
Нюрнберг - 3.50/3.40

Прогноза: Хамбургер - Нюрнберг 3:1



Гладбах - Хофенхайм
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 16:30 часа
Съдия: Петер Зипел


Гладбах ще се изправи срещу Хофенхайм четири дни, след като отстъпи с 1:3 на Динамо Киев в първи двубой от плейофния кръг на Шампионската лига. В този мач "кончетата" поведоха с 1:0, но впоследствие бяха обърнати от украинския вицешампион, и сега шансовете им за класиране за групите на най-качествения евротурнир изглеждат нищожни. Подопечните на Люсиен Фавр обаче ще имат възможност да се реваншират за поражението от киевчани с добра игра и успех над Хофенхайм на старта на кампанията в Бундеслигата.

Безспорно Гладбах, който изнесе блестящ сезон през миналата година, финиширайки на четвърто място в подреждането, има предимство преди тази среща. В добавка към това през лятото клубът похарчи повече средства за нови попълнения в сравнение с всички останали отбори от шампионата. Договори с Гладбах подписаха Лук де Йонг от Твенте, Гранит Джака от Базел, Алваро Домингеш от Атлетико Мадрид, Пениел Млапа от Хофенхайм и Бранимир Хъргота от шведския Йонкьопинг. Голяма част от сумата, която "кончетата" отделиха за лятна селекция, все пак бе възстановена посредством продажбата на Марко Ройс в Дортмунд за сумата от 17,1 милиона евро. Наистина Ройс бе много ценен играч за мьонхенгладбахци, но в състава на Фавр има достатъчно качествени футболисти, които ще могат да неутрализират отсъствието на 23-годишното крило.

В Хофенхайм също направиха няколко добри покупки, като за общо 11 милиона и 750 хиляди евро в клуба бяха привлечени Хоселу от втория тим на Реал Мадрид, Ерен Дердиок от Леверкузен и Филип Малбашич от Рад Белград. Щефан Шрьок от Гройтер Фюрт, Тим Вийзе от Вердер, Матийо Делпиер от Щутгарт и Крис от Волфсбург пък бяха взети като свободни агенти, докато Такаши Усами дойде под наем от Гамба Осака.

Момчетата на Маркус Бабел вече изиграха първия си официален мач за сезона, след като загубиха с 0:4 от четвъртодивизионния Берлинер в мач от първия рунд за купата. Гладбах пък срази Алемания Аахен с 2:0 и стигна до втория кръг на турнира. По всичко личи, че началото на новия сезон ще бъде трудно за отбора на Бабел, от което "кончетата" не биха пропуснали да се възползват.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 1.91/2.00
Равен - 3.40/3.30
Хофенхайм - 4.00/3.60

Прогноза: Гладбах - Хофенхайм 2:0


Айнтрахт - Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 19:30 часа
Съдия: Торстен Кинхьофер



Айнтрахт посреща Леверкузен в първия двубой от вечерната сесия в съботния ден. В предишния сезон "орлите" успяха да се завърнат в Бундеслигата, след като миналата година отпаднаха по доста абсурден начин. Както е известно, Айнтрахт бе седми на полусезона, но в крайна сметка завърши 17-и и изпадна във Втора Бундеслига. Сега пред отбора се задава мисията по оставане в елита и тя определено няма да бъде лека. За целта франкфуртци решиха да се подсилят с 15 нови играчи. Оливие Оксеан, Карлос Самбрано и Кевин Трап са най-значимите попълнения за тима. В същото време клубът бе напуснат от 11 футболисти, като сред тях бе и хърватският национал Гордън Шилденфелд, който бе трансфериран в Динамо Москва срещу сумата от 1,5 милиона евро. Миналата неделя новите попълнения на Айнтрахт изиграха първия си официален двубой за сезона, който завърши с неприятен резултат за "орлите". Айнтрахт претърпя поражение с 0:3 от Ерцгебирге Ауе в двубой от първия кръг за Купата на Германия.

На същия етап от надпреварата Леверкузен удари Карл Цайс Йена с 4:0 и се класира за втория рунд, но не само заради това Леверкузен е фаворитът в срещата с франкфуртци. "Аспирините" също така разполагат с по-качествен и по-обигран състав от Айнтрахт, като в редиците им можем да открием много силни единици. Това означава, че дори и мачът да се закучи, гостите са способни да намерят начин да се измъкнат от ситуацията. През това лято Леверкузен привлече седем нови състезатели. 13 милиона и 600 хиляди евро бяха платени за Даниел Карвахал, Филип Волшайд, Жуниор Фернандес и Карлиньош, докато Никлас Ломб, Самед Йесил и Доминик Кор се присъединиха към първия отбор от юношите на Леверкузен. В обратната посока пък поеха девет играчи. Най-голямата загуба за тима е продажбата на Ерен Дердиок в Хофенхайм за пет милиона евро. На мястото на швейцареца ще трябва да играе чилиецът Жуниор Фернандес, който бе привлечен от Универсидад де Чили. Конкретно за срещата с Айнтрахт Фернандес няма да бъде попадне сред титулярите на Леверкузен, тъй като наваксва изоставането си в подготовката, но и без чилиеца гостите могат да пречупят съпротивата на Айнтрахт.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Айнтрахт - 2.80/2.80
Равен - 3.40/3.25
Леверкузен - 2.40/2.45

Прогноза: Айнтрахт - Леверкузен 1:2


Щутгарт - Волфсбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 25.08.2012 г.
Час: 21:45 часа
Съдия: Тобиас Велц



Щутгарт - Волфсбург е последният двубой от първия кръг, който ще се изиграе в събота и който може би е най-интересният за деня. В този равностоен сблъсък и двата тима ще искат да вземат победата и да стартират успешно новата кампания в Бундеслигата. "Швабите" и "вълците" вече изиграха своя първи официален двубой за сезона. Щутгарт опука Фалкензее с 5:0, а Волфсбург се наложи със същия резултат над Шьонберг в първия кръг за купата. Четири от попаденията за волфсбургци в срещата с Шьонберг бяха реализирани от новите попълнения Бас Дост и Ивица Олич, като хърватинът се разписа три пъти, а холандецът - веднъж. Един гол добави и Диего, който се завърна в отбора след страхотен сезон под наем в Атлетико Мадрид. От тези трима играчи Феликс Магат ще очаква силно представяне през тази година. В титулярния състав на Волфсбург ще бъдат включени други три от осемте нови попълнения на тима. Бразилецът Фагнер, закупен от Вашко да Гама, ще играе като десен бек, привлеченият от Вердер Налдо и вече бившият футболист на Хановер Емануел Погатец пък ще играят като централни бранители. Иначе в първия отбор на Волфсбург пристигнаха още Кевин Паневиц от Ханза с трансфер за 300 хиляди евро, Патрик Древес от дублиращия тим на "вълците" и чешкият национал Вацлав Пиларж от Храдец Кралове за 1,5 милиона евро, който обаче наскоро скъса кръстни връзки и ще бъде извън игра за минимум половин година.

От своя страна пък, Щутгарт бе най-пасивният отбор в Бундеслигата откъм закупуването на играчи. "Швабите" отделиха едва 300 хиляди евро за привличането под наем на Тим Хоогланд от Шалке, а освен това си осигуриха услугите на Тунай Торун със свободен трансфер от Херта, докато останалите нови попълнения дойдоха от втория отбор на "швабите". Все пак с изключение на Юлиан Шийбер, който премина в Дортмунд срещу сумата от 5,5 милиона евро, Щутгарт задържа другите си ключови играчи и затова отборът ще бъде в състояние да се бори за участие в Лига Европа.

Такова ще гони и Волфсбург, затова битката за двата отбора започва още от самия старт на сезона. Смятаме, че между Щутгарт и Волфсбург ще се получи един атрактивен двубой, в който ще паднат повече голове, като ремито изглежда най-логичният изход от срещата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:


Щутгарт - 2.00/1.95
Равен - 3.50/3.50
Волфсбург - 3.60/3.60

Прогноза: Щутгарт - Волфсбург 2:2



Хановер - Шалке
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 26.08.2012 г.
Час: 18:30 часа
Съдия: Феликс Брих


Хановер и Шалке ще затворят първия кръг от юбилейния 50-и сезон в Бундеслигата. Двата отбора направиха силен сезон през миналата година, като достигнаха до четвъртфиналите на Лига Европа и си осигуриха участие за евротурнирите и за тази кампания. И докато Шалке ще играе в Шампионската лига, то Хановер отново ще участва в Лига Европа. Момчетата на Мирко Сломка вече стартираха участието си в надпреварата, като в третия предварителен кръг отстраниха ирландския Сейнт Патрик с общ резултат 5:0, а в първи мач от плейофния рунд надвиха полския шампион Шльонск с 5:3 като гост. По този начин "червените" имат сериозни шансове да влязат в групите на Лига Европа за втора поредна година, което ще бъде сериозен успех за клуба. В първия кръг за Купата на Германия отборът също се справи успешно, разбивайки Ньотинген с 6:1.

Шалке също записа изразителен успех за купата, след като разгроми Саарбрюкен с 5:0. Хановерци и гелзенкирхенци не привлякоха много нови играчи през лятото, но пък задържаха основните си футболисти, и се подсилиха само там, където бе необходимо. "Миньорите" привлякоха Чинеду Обаси от Хофенхайм с трансфер за пет милиона евро и Роман Нойщетер от Гладбах и Транкило Барнета от Леверкузен като свободни агенти.

Същевременно клубът бе напуснат от Раул, който реши да продължи кариерата си в катарския Ал-Сад. Все пак хората на Хууб Стевенс изглеждат способни да превъзмогнат раздялата с бившия капитан на Реал Мадрид.

От друга страна, Хановер похарчи пет милиона и петдесет хиляди евро за нови попълнения. На "АВД Арена" пристигнаха Хироки Сакай от Кашива Рейсол за 1,2 милиона евро, Фелипе от Стандарт Лиеж за 2,5 милиона евро, Шаболч Хусти от Зенит за 750 хиляди евро и Адриан Никчи от Цюрих за 600 хиляди евро. Саша Шюнеман и Нико Гийселман пък бяха присъединени към първия отбор на Хановер от втория тим на "червените", докато Яник Шулце бе взет от юношите на отбора. Най-голямата загуба за Хановер без съмнение пък е Емануел Погатец, който премина във Волфсбург за 2,5 милиона евро и който ще бъде заместен от бразилеца Фелипе. От клуба си тръгнаха още Алтин Лала, Мориц Щопелкамп, Ердал Акдари и Карлитош.

Първите няколко мача на Хановер през този сезон показаха, че отборът не е изгубил ритъма си на игра. Настроението в състава на Мирко Сломка е добро и футболистите ще направят всичко по силите си, за извлекат положителен резултат в мача с Шалке. "Миньорите" обаче са много силен противник, срещу който Хановер най-вероятно ще загуби.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер  - 2.88/2.95
Равен - 3.40/3.25
Шалке - 2.38/2.35

Прогноза: Хановер - Шалке 0:1

Заб.: В анонса не е включена срещата Дортмунд - Вердер.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129