Ройс и Клоп - футболист и треньор на годината в Германия


Н. Гавазов

Ройс и Клоп - футболист и треньор на годината в Германия

Полузащитникът и старши-треньорът на Борусия Дортмунд Марко Ройс и Юрген Клоп бяха избрани съответно за играч и треньор на година по версията на авторитетното футболно издание Kicker. Ройс зае първото място с голяма разлика пред своите съотборници Матс Хумелс и Роберт Левандовски. В петицата попаднаха също така Шинджи Кагава, който сега защитава цветовете на Манчестър Юнайтед и полузащитника на Реал Мадрид Сами Кедира.

Треньор на годината отново стана наставника на Борусия Дортмунд Юрген Клоп. Той спечели с явно преимущество, събирайки 496 точки. За сравнение, вторият Люсиен Фавр от Борусия Мьонхенгладбах събра 138 точки. Наставникът на Байерн Мюнхен се оказа шести с едва 10 пункта, а Йоаким Льов е девети с пет точки.

Титлата футболист на годината в Германия се присъжда от 1960 година. Победителят се определя от гласовете на немските футболни журналисти, които са членове на Асоциацията на спортните журналисти и техните колеги от списание Kicker. Наградата може да се получава както от немски футболисти играещи зад граница, така и от чужденци представящи се в Бундеслигата.

 

  Сподели
168