Марко Ройс: Искам да стана като Росицки


А. Павлов

Марко Ройс: Искам да стана като Росицки

Новото попълнение на Дортмунд Марко Ройс натиска газта до дупка. Днес немският шампион ще се изправи срещу Хамбургер в двубой от предсезонния турнир Лига Тотал Къп. В тази среща, която ще се изиграе в Хамбург, Ройс ще трябва да докаже, че е способен да замени преминалия в Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава.

Немският полузащитник, който дойде в Дортмунд от Гладбах, ще трябва да задава темпото на игра на "жълто-черните". Задача, за която Ройс вече има един отличен образец.

"Томаш Росицки винаги е бил любимият ми играч. Опитвах се да науча възможно най-много от него. Неговото интелигентно отношение към играта и лекотата, с която борави с топката, ми импонираха по невероятен начин", сподели немският национал.

Както знаем, 31-годишният Росицки игра за Дортмунд от 2001 до 2006 година, като през 2002 година той спечели титлата на Германия с фланелката на "жълто-черните". Централната позиция, която заемаше чехът преди години в Дортмунд, се харесва и на Ройс. "Там се чувствам добре. Този пост не се различава много от ролята ми в Гладбах", каза още Марко Ройс.

  Сподели
203