Клоп: Борусия Дортмунд вече е в пълен състав


А. Павлов

Клоп: Борусия Дортмунд вече е в пълен състав

Днес Борусия Дортмунд пристигна в спокойното швейцарско селище Бад Рагац, където "жълто-черните" ще проведат тренировъчен лагер. В групата на немския шампион бяха включени и играчите, които най-късно се завърнаха в отбора след участието си на Евро 2012. Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп изглеждаше доволен, въпреки двете поражения, които неговите подопечни записаха от началото на предсезонната си подготовка. Клоп обаче бе изумен от новия облик на левия бек Марсел Шмелцер.

В момента съставът на "жълто-черните" наброява 25-има футболисти, като в лицето на Марио Гьотце, Матс Хумелс, Марко Ройс и Марсел Шмелцер се завърнаха останалите немски национали, които участваха на европейското първенство. Илкай Гюндоган, който също бе част от селекцията на Германия за Евро 2012, попадна вчера в групата за бенефиса на Марек Минтал, но дребничкият полузащитник не се появи в игра срещу старите си приятели от Нюрнберг.

За Гьотце, Хумелс, Ройс и Шмелцер в Бад Рагац, където Борусия Дортмунд ще остане до 29-и юли, веднага бе предвиден медицински преглед. "Почивката бе достатъчно дълга", каза Гюндоган, който нямаше проблеми с прегледа. С изключение на четиримата новопристигнали останалата част от тима тренира нормално. Юрген Клоп изрази радостта си от това, че дортмундци вече са в пълен състав. "Щастлив съм, че най-накрая всички футболисти са в отбора. Момчетата изглеждат наистина отпочинали. Хубаво бе да се види, че всички те са здрави и че очакваха с нетърпение началото на тренировката", обяви 45-годишният наставник за официалния уебсайт на Борусия Дортмунд.

Само левият защитник Марсел Шмелцер изненада своя треньор. "Изобщо не съм знаел, че Шмелцер има брада. През последните четири години никога не го бях виждал да изглежда по този начин", учуди се Клоп, който, от своя страна, е известен като брадат мъж.

Далеч по-спокойно Клоп прие загубата от Нюрнберг с 2:4 във вчерашната проверка, която "жълто-черните" изиграха с нюрнбергци. Срещата бе бенефис на словашкия полузащитник Марек Минтал и в нея дортмундци регистрираха второто си поредно поражение в лятната си подготовка, след като миналата седмица отстъпиха на Брюж с 1:3. Действително бившият наставник на Майнц е искал да види повече от своите възпитаници. Той обаче взема под внимание силата на противниците, срещу които неговите възпитаници ще се изправят по време на подготвителния период. "Планирахме подготовката си така, че наистина да имаме проблеми. Така, че един играч да види грешката си, която след това да може да бъде отстранена. Нямаме съперник, срещу който можем да си почиваме. Съзнателно избрахме противниците си в контролите", отбеляза Юрген Клоп. Следващият опонент на Борусия Дортмунд в проверките ще бъде швейцарският Санкт Гален, с който хората на Клоп ще премерят сили в сряда. Тогава се очаква и новото попълнение на Борусия Дортмунд Марко Ройс да дебютира за новия си отбор.

  Сподели
196