Вердер загуби още един основен играч


А. Павлов

Вердер загуби още един основен играч

Вердер загуби още един основен играч, като след вратаря Тим Вийзе, нападателя Клаудио Писаро и крилото Марко Марин с бременци се раздели и Налдо. Днес бразилският защитник премина във Волфсбург. Замесените страни не разкриха точни данни относно финансовите условия на трансфера. Все пак е ясно, че с екипа на "вълците" Налдо ще получава далеч по-голяма заплата, отколкото в Бремен.

29-годишният Налдо дойде във Вердер преди седем години от бразилския Жувентуд и с немския отбор бранителят зае две втори и две трети места в класирането на Бундеслигата. В последно време обаче кариоката бе измъчван от сериозни здравословни проблеми. Заради контузия в коляното той пропусна целия сезон 2010/2011, а през последната кампания пък защитникът стигна до едва 18 участия в немския шампионат.

"С Налдо ни свързват много на брой положителни моменти. Неговото напускане представлява огромна загуба за нас и ние не можем да бъдем доволни от това, но трябва да запълним създалата се пробойна в защита. Въпреки трансфера на Налдо, ще имаме голяма конкуренция за местата в титулярния състав", каза треньорът на Вердер Томас Шааф след раздялата с бразилския бранител.

"Това не бе никак лесно решение и за мен е изключително трудно да напусна Бремен. Прекарах успешни години тук и в този клуб израснах във футболно отношение и заради феновете. Офертата от Волфсбург обаче беше много добра. На всичкото отгоре благодарение на нея имам възможност да остана в Германия, което бе важно за мен и моето семейство", коментира Налдо преминаването си на "Фолксваген Арена".

  Сподели
149