Ван Бомел: На мястото на Робен щях да си тръгна от Байерн


Н. Гавазов

Ван Бомел: На мястото на Робен щях да си тръгна от Байерн

Полузащитникът на националния отбор на Холандия и Милан Марк ван Бомел коментира инцидентът с участието на запалянковците на Байерн Мюнхен, които освиркваха Ариен Робен по време на снощния приятелски мач между немския вицешампион и тима на „лалетата".

Двубоят на „Алианц Арена", който завърши 3:2 за баварците, бе компенсация от страна на Холандската футболна федерация към Байерн заради контузия, която преди време Ариен Робен бе получил по време на среща за националния отбор и заради която дълго време не игра за Байерн. Холандецът влезе в игра за представителния тим на страната си в последните минути на мача и моментално бе освиркан от част от феновете на мюнхенци.

„Подобно поведение е позорно. Достатъчно е да погледнем, какво е постигнал Робен в кариерата си. Той помогна на отбора си в полуфинала на Шампионската лига в Мадрид. Байерн трябва да бъде щастлив, че в своя състав има играч като Робен. Ариен подписа тригодишен договор, но аз на негово място сериозно щях да се замисля над своето бъдеще. Не знам той какво ще прави. Но аз бих се замислил да си тръгна. Никой от клуба не го подкрепя. Но той е много силен духом. Всеки път, когато се случва нещо лошо, той става още по-силен", цитира авторитетното издание за футболни новини Goal.com. думите на Ван Бомел.

 

  Сподели
122