Кайзерслаутерн уволни Балъков


Н. Гавазов

Кайзерслаутерн уволни Балъков

Кайзерслаутерн уволни Красимир Балъков от поста старши-треньор на отбора, съобщава Rheinpfalz. С българина си отива и неговият помощник Илия Груев. Тази новина идва само 57 дни след като специалистът пое „червените дяволи". Изданието твърди, че вече тече процес по търсене на нов треньор, който да възроди проекта по възстановяване на елитния статут на Кайзерслаутерн.

На практика Краси остава да се води на работа до 30 юни 2013 година за да се избегне изплащането на неустойки - практика, която е обичайна в Германия.

Едва ли 46-годишният специалист е изненадан от решението, след като на практика се провали в опита си да спаси „червените дяволи" - под негово ръководство „лаутерите" загубиха седем от осемте си мача в Бундеслигата. Една от причините за неуспеха на Балъков обаче е това, че той не успя да спечели доверието на лидерите на тима и по-специално на капитана Кристиан Тиферт, който през лятото ще смени клубната си принадлежност.

Другата причина за провала на Краси е, че той се прекалено много е довери на млади играчи, а и в някои от мачовете използваше тактически постройки, които не дадоха нужния резултат.

 

  Сподели
193