Борусия срещу Байерн - анонс на финала за Купата на Германия


Н. Гавазов

Борусия срещу Байерн - анонс на финала за Купата на Германия

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 12.05.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Петер Гагелман

Независимо, че сезонът в Бундеслигата завърши, един от най-големите сблъсъци в немския футбол все още е пред нас. Във финален мач за Купата на Германия през сезон 2011/12 шампионът на страната Борусия Дортмунд ще се изправи срещу Байерн Мюнхен.

Прекрасно е, че годината завършва именно с такава битка на гигантите. Двата тима има какво да си кажат един на друг, освен това нуждата от трофеи продължава да бъде голяма. Борусия вече завоюва „Сребърната салатиера", но ще бъде повече от приятно за шампионите да прибавят в колекцията си още една купа. Байерн все още не е спечелил нищо и рискът така да останат нещата е голям. Ето защо мюнхенци ще се опитат да спечелят първия си трофей, въпреки качествата на съперника си. А е напълно възможно баварците да се опитат да запазят силите си преди финала в Шампионската лига и най-вече да се предпазят от травми.

Интересна подробност е факта, че повечето специалисти смятат за фаворит Борусия Дортмунд. Първо, дортмундци няма нужда да си пазят силите. Това за тях е последният мач от годината. Второ, статистиката е безмилостна - хората на Клоп два пъти през сегашния сезон се наложиха над Байерн. През ноември победният гол отбеляза Гьотце, а през април - Левандовски. След пролетния двубой Борусия на практика спечели титлата, а мюнехнци я загубиха и възпитаниците на Хайнкес навярно прекрасно знаят и помнят това и едва ли ще искат да загубят за трети път през сезона.

„Аз не мисля, че ние ще имаме проблеми с мотивацията. Клубът за първи път е изправен пред възможността да направи златен дубъл. Аз не мисля също така, че близостта на финала в Шампионска лига ще се отрази на настройката на Байерн. Нас ни очаква един страхотен мач между шампиона на Германия и възможния победител в Шампионска лига", заяви наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп.

„Предстои ни финал за Купата на Германия срещу Борусия и в този мач смятаме да дадем всичките си сили. Но, ако трябва да съм честен, именно победа в Шампионската лига е нашата основна цел. Ако ми предложат кое да избера - Купата на Германия или Шампионска лига, аз няма да се замисля", коментира една от звездите на Байерн Ариен Робен.

Очакванията са Юрген Клоп да заложи на титулярния си състав, докато Хайнкес едва ли ще предприеме някакъв риск и в групата за мача специалистът ще включи тримата дисквалифицирани за финала в Мюнхен след седмица - Густаво, Алаба и Бадщубер и някои играчи, които се появяват по-рядко на терена. Вероятно мюнхенци ще бъдат по-внимателни в своите действия, ще приемат играта в собствената си половина и ще разчитат на контраатаки в очакване на своя шанс. Шампионите напротив - ще бъдат по-активния отбор и ще доминират от самото начало на мача. В крайна сметка, логиката сочи, че фаворит за победа в мача е наистина Борусия Дортмунд. Подобно твърдение в друго време би звучало прекалено смело, но седмица преди най-големия мач на Стария континент, вероятността Байерн да се противопостави успешно на своя съперник е твърде малка.


Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

11 април Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:0 (Бундеслига)
14 април Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:2 (Бундеслига)
21 април Борусия Дортмунд - Борусия М'гладбах 2:0 (Бундеслига)
28 април Кайзерслаутерн - Борусия Дортмунд 2:5 (Бундеслига)
05 май Борусия Дортмунд - Фрайбург 4:0 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

14 април Байерн Мюнхен - Майнц 05 0:0 (Бундеслига)
17 април Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
21 април Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
25 април Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 2:1 - 1:3 сл. дузпи (Шампионска лига)
05 май Кьолн - Байерн Мюнхен 1:4 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

91 срещи
25 победи за Борусия Дортмунд
27 равенства
39 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 168:117 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 2.80
Равен - 3.40
Байерн Мюнхен - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 2.80
Равен - 3.25
Байерн Мюнхен - 2.45

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150