Анонс на някои срещи от 34 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от 34 кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Фрайбург

Борусия Дортмунд вече спечели титлата, но шампионите ще искат да продължат победната си серия и да завършат сезона с успех. Срещу себе си обаче хората на Юрген Клоп ще имат за съперник тим, който е непобеден в последните си десет мача. Фрайбург успя да запази елитния си статут и гостуването в задния двор на първенеца в Бундеслигата е добра възможност за „соколите" да покажат спокойна игра и да изпробват силите си срещу тим като Борусия Дортмунд.

Домакините са без контузените Кох и Овомойела. Не е ясно с какъв състав ще излезе Клоп, но схемата на игра със сигурност ще бъде 4-2-3-1. Марио Гьотце може да започне на десния фланг и да замени Блажиковски. Кагава ще играе в центъра зад Левандовски и този мач може да се окаже последен за японеца.

Гостите са без Юлиян Шустер. Щрайх може да използва схема на игра 4-4-1-1 с Фрейс начело на атаката, въпреки че тук наставникът има няколко опции. Флум се завърна в състава и вероятно ще започне в центъра на полузащитата.

Борусия спечели 15 от последните си 17 мача в Бундеслигата, така че очакванията са шампионите да овладеят инициативата от самото начало. Гостите ще се отбраняват упорито и ще разчитат на контраатаки. Фаворит за победа в този мач е отборът воден от Юрген Клоп.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Фрайбург 2:1

 


Кьолн - Байерн Мюнхен

Кьолн се нуждае само от победа за да си осигури участие в плейофите за оставане в елита. Това обаче ще бъде много трудна задача срещу участника във финала на Шампионска лига - „козлите" спечелиха само две точки в последните си седем мача и мотивацията няма да бъде достатъчна срещу отбор като Байерн Мюнхен. Баварците ще завършат втори в класирането и на пръв поглед двубоят е без значение за тях, но отборът се нуждае от увереност пред финала за Купата на Германия и най-вече този в Мюнхен на 19 май, което означава, че хората на Юп Хайнкес едва ли ще проявят милост към своя противник.

Андрезиньо, Утх, Чичи и Серено са контузени от Кьолн. Вероятно Макена ще замени Серено в центъра на защитата. Схема на игра 4-4-1-1 с Подолски начело на атаката. Гостите са без контузените Ван Буйтен и Брено. Бастиан Швайнщайгер може да се завърне в стартови състав и да играе заедно с Тони Кроос. Тактическа постройка 4-2-3-1 с Мюлер зад Марио Гомес.

Очакванията са Байерн да доминира във владеенето на топката, докато домакините ще се отбраняват в очакване на своите шансове при контраатака. За всички е ясно, че ако „козлите" започнат да се надиграват с именития си съперник рискуват да получат няколко гола. Истински риск обаче ще бъде, ако се доверим на Кьолн в нашите залози. Фаворит за победа в мача е Байерн Мюнхен.

Прогноза за: Кьолн - Байерн Мюнхен 1:2


Херта - Хофенхайм

Херта отаяно се нуждае от победа, за да изпревари Кьолн, който в момента се намира на мястото даващо втори шанс за оставане в елита. Берлинчани са на две точки от „козлите" и всякакъв друг резултат освен победа срещу Хофенхайм ще означава, че отборът воден от Ото Рехагел ще изпадне. Тимът от Баден-Вюртемберг няма за какво да се бори, но любопитното в този двубой е, че наставникът на Хофи Маркус Бабел вероятно ще се опита да си отмъсти на бившия си клуб.

Джуричин, Миятович, Нойман, Франц и Лустенберг са контузени от домакините. Това ще принуди Рехагел да използва схема на игра 4-2-3-1 с Ласога начело на атаката. Кобиашвили и Нимайер се завръщат от наказания и ще започнат в централната част на халфовата линия. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Фирмино. Вайс, Уилямс и Ясл. Ворса ще отстъпи мястото си в центъра на защитата на Вестергаард, а Руди и Салихович могат да започнат в центъра на полузащитата. Бабел ще замени Формино на крилото.

Мачът ще бъде много отворен. Херта няма друга алтернатива освен победата. Хофенхайм е по-опитният и обигран отбор, така че гостите често ще отнемат топката от своите съперници в собствената си половина и чрез постепенни атаки ще се опитат да достигнат до вратата на Крафт. Цяло чудо ще бъде, ако „Старата дама" успее да победи своя съперник - берлинчани трябва да положат много повече усилия, отколкото в предишните си мачове, ако искат да успеят. Логиката сочи, че двата тима няма да се победят. Лично аз ще потърся изненадата.

Прогноза за: Херта - Хофенхайм 3:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147