Анонс на 33 кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 33 кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен - Хановер 96

Байер Леверкузен преживя един кошмарен март, но през април подобри представянето си и спечелените осем точки в четири мача върнаха „аспирините" в битката за евротурнирите. На практика отборът под ръководството на Сами Хюпия е без загуба и ходът с треньорската смяна се оказа повече от успешен. Извън строя поради контузии се намират Аугусто, Сам, Да Коща и Швааб, а Ролфес е с червен картон. Рейнратц се завърна от контузия и може да започне в опорната зона, вероятно Ортега ще получи шанс и ще играе зад Стефан Кислинг. Схема на игра 4-2-3-1.

Хановер 96 се намира само на три точки от Байер Леверкузен и също желае да сбъдне своите европейски амбиции. В последните си четири мача тимът от Долна Саксония редува домакински победи и загуби навън и именно слабата форма навън е една от причините хановерци в момента да се намират извън топ 6. Маме Бирам Биуф е контузен, а Константин Раух е дисквалифициран. Егиман и Погатец се конкурират за място в центъра на защитата. Черундоло и Чахед се състезават за място на десния бек, завърналият се от наказание Серджо Пинто вероятно ще започне в централната част на халфовата линия. Шлаудраф може да замени контузения Диуф отпред.

Хановер 96 загуби полувремето и целия мач в последните си 5 гостувания, докато Байер Леверкузен спечели последните си 4 домакински мача, както и първите полувремена в тях. Очакванията са домакините да притиснат съперника си от самото начало на срещата и да не изпуснат инициативата до края. Ако Хановер 96 успее да открадне нещо тук, това ще е наистина голям успех за тях, но вероятно „аспирините" ще завършат с победа последния си мач пред родна публика.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Хановер 96 2:1

 

Байерн Мюнхен - Щутгарт

Байерн Мюнхен си осигури второто място и след триумфа в Мадрид баварците се намират на гребена на вълната. Срещата в сряда на „Бернабеу" със сигурност е изцедила силите на мюнхенци и вероятно те няма да се намират в най-добрата си форма срещу силно мотивирания Щутгарт, който от своя страна е без загуба от края на февруари и има теоретични шансове да попадне в топ 4.

Домакините са без контузените Ван Буйтен и Брено, а за гостите няма да играят намиращите се в лазарета Аудел, Ташчи, Буларуз и вероятно Челоци. Бадщубер се завърна от изтърпяване на наказание и може да започне в центъра на защитата, а в същото време Швайнщайгер да получи почивка и в опорната зона да видим Тимошчук и Кроос. За гостите, ако Сакай отиде на десния фланг на защитата, Молинаро може да започне като ляв бек. Тогава Кузманович и Гентнер ще се конкурират за място в опорната зона.

Байерн ще доминира във владеенето на топката, докато Щутгарт ще търси своя шанс чрез контраатаки. Емоционалното и физическо изтощение на домакините ще се отрази на тяхната игра и може би е разумно в този мач да не използваме в играта си знак „1".

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Шутгарт 2:2

 


Кайзерслаутерн - Борусия Дортмунд


Изпадналият във Втора Бундеслига тим посреща новите шампиони на Германия, които спечелиха 14 от последните си 16 мача в първенството - изходът на битката изглежда предрешен! Отборът на първия българин, треньор в немския елит победи като гост Херта през миналата седмица и това беше първи успех на „червените дяволи" от 22 октомври насам. Борусия Дортмунд от своя страна победи Борусия М'гладбах и на родна земя отпразнува спечелването на титлата, което доведе до неописуема радост на „Идуна Парк" и улиците на рурския град. Мачът срещу „кончетата" бе трети пореден успех срещу отбор от топ 4 и сякаш нарочно идва да покаже, че всякакви съмнения относно победата на Клоп и компания в шампионата на Бундеслигата.

Куемаха и Симунек са контузени от домакините, Балъков няма други кадрови проблеми. Тиферт се завърна от изтърпяване на наказание и ще започне в централната част на халфовата линия. Вагнер, Пасу и Уутън се конкурират за място в нападението. Схема на игра 4-1-4-1. Гостите са без Себастиан Кох. Кел и Бендер спорят за място в опорната зона, а Гроскройц и Перишич спорят за място на лявото крило. Схема на игра 4-2-3-1.

На пръв поглед изходът на двубоя изглежда предрешен - един срещу друг отбор спечелил само 4 победи в първенството посреща шампиона на на Германия, който заработи 16 точки от последните си 6 мача и е без загуба от 18 септември! Но интригата в двубоя идва от желанието на домакините да се представят добре пред своята публика в последните си мачове в елита, а от друга страна гостите може да си позволят да се забавляват.

Прогноза за: Кайзерслаутерн - Борусия Дортмунд 1:1


Шалке 04 - Херта

Шалке 04 е трети на две точки от Борусия М'гладбах, а това означава, че битката за директна виза за Шампионска лига догодина ще се води до последния кръг. Кой каза, че шампионата на Германия не е интересен? „Миньорите" в последните си шест мача спечелиха осем точки, вкараха девет гола и допуснаха осем - противоречиво представяне, неприсъщо за тим, който се опитва да завърши трети.

Херта се намира на предпоследно място на две точки от 16-я Кьолн и берлинчани все още не са загубили шансове да оцелеят в елита. Всъщност, шансовете на „Старата дама са огромни" - техният конкурент днес гостува на силно представящият се Фрайбург, а в последния кръг приема финалиста в Шампионската лига Байерн М'нхен. Хората на Рехагел остава само да спечелят три точки и вероятно ще оцелеят...

Шалке 04 е с много големи кадрови проблеми - Фьорман, Хидебранд, Метцелдер, Сарпей и Пападопоулос са контузени. Хьоведес ще започне в центъра на защитата, а завръщането на Фукс от наказание е добре дошло и вероятно Кристиан ще започне като ляв бек. Дрекслер и Обаси се конкурират за място на лявото крило.

Гостите са с още по-големи кадрови проблеми - Джуричин, Миятович, Нойман, Франц, Лустенберг, Кобиашвили и Нимйер са контузени. Рехагел може да използва схема на игра 4-2-3-1 със самотен нападател Ласога, а може и да върне Рамос в опорната зона и тактическата постройка да стане 4-3-2-1 - определено дефанзивна.

Вероятно домакините ще направят всичко възможно да спечелят мача. За Херта остава възможността да разчита на контраатаки, но не е ясно доколко ще издържи защитата на натиска от страна на Хунтелаар, Дрекслер, Раул и Фарфан. Лично за мен ще бъде истинска изненада, ако „миньорите" не победят.

Прогноза за: Шалке 04 - Херта 2:1

 

Борусия М'гладбах - Аугсбург

„Кончетата" се нуждаят от резултат, който да им върне третото място, което те загубиха в края на март. В същото време хората на Фавре трябва да спечелят поне една точка, ако искат да си гарантират място в топ 4. Аугсбург оцеля на практика и имайки в предвид програмата на конкурента Кьолн, баварците почти сигурно ще останат в елита.

Домакините са без контузения Марх и наказания Щранцл, който ще бъде заменен от Броуверс. Ханке и Камарго се конкурират за място отпред. Схема на игра 4-4-2. Гостите са без контузените Де Йонг, Бах, Гогиа и Мьолдерс, както и наказания Хосогай. Треньорът Лухукау вероятно ще използва схема 4-2-3-1, като Рафаел и Оерл се конкурират за място отпред.

И двата тима имат еднакъв стил на игра, разчитайки на контраатаки в своите действия. На пръв поглед изглежда, че домакините не трябва да имат проблеми срещу един от аутсайдерите, но в последните си три домакински мача Борусия спечели само 4 точки, докато баварците в последните си три гостувания заработиха също 4 точки.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Аугсбург 1:1

 


Фрайбург - Кьолн

„Соколите" нямат загуба от 25 февруари и се намират в отлично състояние на духа. Лошите времена, когато тимът беше „фенера" на Бундеслигата сякаш отминаха и Фрайбург заслужено запази елитния си статут. Това не важи за Кьолн - отборът е 16-ти, на две точки от предпоследния Херта - битката за оцеляване ще се води до последния кръг, в който „козлите" приемат Байерн Мюнхен и това прави положението на хората на Франк Шафер много несигурно.

За домакините няма да играят контузените Брандщетер, Шустер и Флум. Щрайх вероятно ще използва отново 4-4-1-1 с Розентал зад Фрейс в нападение, но тук треньорът има и няколко други опции. За гостите няма да играят Андрезиньо, Утх, Чичи и Серено, които са контузени. Макена може да замени Серено в центъра на защитата, Пешко и Ишак се конкурират за място на крилото. Схема на игра 4-4-1-1.

Вероятно ще се получи оспорван мач, в който гостите ще направят всичко възможно да откраднат нещо. Фрайбург е четвърти според спечеленото в последните си шест мач, докато Кьолн е последен в Бундеслигата по този показател, без победа, с голова разлика 4-17! Лично аз обаче ще играя срещу логиката и ако трябва да избера мач, в който може да се получи изненада, ще се спра точно на този.

Прогноза за: Фрайбург - Кьолн 1:2


Останалите срещи от кръга:

Волфсбург - Вердер Бремен
Хофенхайм - Нюрнберг
Хамбургер - Майнц 05

Единствената интрига е на „Имтех Арена", където „динозаврите" са шампиони по загубени точки. Някои от отборите в тези три сблъсъка постигнаха целите - Майнц 05, Нюрнберг и Хамбургер оцеляха в елита, а други като Вердер и Хофенхайм не успяха да осъществят мечтите си да играят в евротурнирите. Волфсбург си остава голямата загадка и един от непостоянните тимове, а според слуховете, Магат прави всичко възможно да убеди шефовете си да развържат кесиите си за покупката на поне 3-4 нови играчи - нищо ново в стила на „Железния Феликс".

Прогноза за: Волфсбург - Вердер Бремен 2:1
Прогноза за: Хофенхайм - Нюрнберг 1:1
Прогноза за: Хамбургер - Майнц 05 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170