Дербито на Рур ще завърши без победител


Н. Гавазов

Дербито на Рур ще завърши без победител

Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 14.04.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Шалке 04 приема Борусия Дортмунд в един от най-големите мачове през сезона, който идва след още по-голямото противопоставяне между „жълто-черните" и Байерн Мюнхен в средата на седмицата. „Миньорите" претърпяха изненадващо голяма загуба в Нюрнберг в последния кръг на Бундеслигата, но успяха да запазят третото си място, което засега им гарантира директно участие в Шампионската лига. Дистанцията от четвъртия Боруся Мьонхенгладбах е четири точки и оттук до края на първенството хората на Стивънс не бива да правят никакви грешни стъпки за да избегнат всякакви рискове около заеманата си позиция.

Откъде Борусия Дортмунд черпи своите сили? След фееричното 4:4 срещу Щутгарт, шампионите имаха тежко гостуване на Волфсбург, срещу който в герой се превърна Левандовски, отбелязвайки два гола за победата на своите. В мача срещу Байерн Мюнхен Борусия демонстрира в пълна степен своите физически и емоционални сили, а оттам и превъзходството си над своя конкурент. Шампионите показаха класа, а тази класа се формира от високата степен на организация в играта и моралното превъзходство над противника - дортмундчани постигнаха четвърта поредна победа над мюнхенци! Кога за последно се е случвало подобно нещо с Байерн Мюнхен? Именно с такова настроение хората на Юрген Клоп ще пътуват до Гелзенкирхен, изпълнени с увереност от великолепната си серия от 24 срещи без загуба и преднината си от шест точки.

За домакините няма да играят контузените Ралф Фьорман и Тимо Хилдебранд. Вероятно Хьоведес ще започне отново като десен бек, а Матип и Пападопулос ще се разположат в центъра на защитата. Стивънс няма да предприема някакви промени от последния мач, така че ще видим схема на игра 4-2-3-1 с Хунтелаар начело на атаката и Дрекслер и Фарфан по фланговете.

Гостите са без Юлиан Кох, който лекува контузия. Кел и Гюндоган се конкурират в централната част на халфовата линия, а Гроскройц и Перишич ще се борят за място на лявото крило. Гьотце може да влезе в игра през второто полувреме, след като излекува травмата си. В останалите зони на терена Клоп няма да прави никакви промени и ще заложи на тези футболисти, които играха срещу Байерн.

Очакванията са двата отбора да започнат много внимателно срещата. Няма никакво съмнение, че Клоп вече е успокоил своите футболисти и най-вече не им е позволил да летят в облаците, което предполага, че ще видим онази Борусия, която сме свикнали да гледаме през последните 24 мача на отбора - бързо изнасяне на топката в предни позиции, атакуване през средата и контролиране на играта в половината на съперника. Вероятно домакините ще се опитат да вкарат бърз гол, след който да уплътнят отбраната си. Но дали хората на Стивънс ще успеят в намеренията си? В последният мач между двата тима Борусия победи своя съперник с 2:0 и в този двубой „кобалтовите" отправиха само три удара към вратата на съперника - най-малко от всички досегашни „Рурски дербита". Тогава Раул и Хунтелаар попаднаха в клещите на противниковите защитници и това обяснява слабото им представяне. Вероятно утре вечер гостите ще се опитат да направят същото и ако успеят в намеренията си, нищо добро не очаква Шалке 04. И ако гелзенкирхенци не успеят да спрат шампиона в настоящия сезон, до края никой няма да успее да го направи.

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

29 март Шалке 04 - Атлетик Билбао 2:4 (Лига Европа)
01 април Хофенхайм - Шалке 04 1:1 (Бундеслига)
05 април Атлетик Билбао - Шалке 04 2:2 (Лига Европа)
08 април Шалке 04 - Хановер 96 3:0 (Бундеслига)
11 април Нюрнберг - Шалке 04 4:1 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

20 март Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)
25 март Кьолн - Борусия Дортмунд 1:6 (Бундеслига)
30 март Борусия Дортмунд - Щутгарт 4:4 (Бундеслига)
07 април Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:3 (Бундеслига)
11 април Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Борусия Дортмунд

132 срещи
55 победи за Шалке 04
33 равенства
46 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 260:204 за Шалке 04


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 3.30
Равен - 3.50
Борусия Дортмунд - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 3.25
Равен - 3.40
Борусия Дортмунд - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
298