Волфсбург - Борусия Дортмунд: В битка за точки


Н. Гавазов

Волфсбург - Борусия Дортмунд: В битка за точки

Волфсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "ФОЛКСФАГЕН АРЕНА", Волфсбург
Дата: 07.04.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Волфсбург приема Борусия Дортмунд в среща от 29-я кръг на Бундеслигата. Двубоят се очертава да бъде дербито на седмицата, а основание да твърдим това ни дава блестящата форма на „вълците", които записаха четири поредни победи, включително над Байер Леверкузен в мач, в който хората на Феликс Магат показаха много воля и най-вече вяра в собствените си сили. Добрите резултати на „зелените" ги изпратиха в горната половина на таблицата за класиране, където делят петото място с Щутгарт, Байер и Вердер - борбата за евротурнирите се очертава да бъде жестока.

Борусия Дортмунд е без загуба в 22 мача от Бундеслигата. Отборът е изпълнен с увереност и се опитва да направи всичко възможно да остави Байрен след себе си. Тези планове бяха объркани с равенствата срещу Аугсбург и особено срещу Щутгарт миналата седмица, когато зрителите на „Сигнал Идуна Парк" станаха свидетели на истински спектакъл, който обаче не донесе така желаните три точки за хората на Юрген Клоп. Борусия продължава да заема лидерската позиция, а победата срещу Волфсбург е от решаващо значение в навечерието на големия мач с Байерн другата седмица.

За домакините няма да играят контузените Хицлспергер, Тоелке и Медожевич. Под въпрос е участието на Хървое Кале. Вероятно Патрик Хелмес ще получи още един шанс да започне заедно с Манджукич в нападение и при схема на игра 4-4-2. Жосуе и Йрачек се конкурират за място в централната част на халфовата линия.

Гостите са без Сантана и Кох. Гюндоган и Кел се конкурират за място в централната част на халфовата линия, но вероятно този път избора на Клоп ще падне върху бившия младежки национал на Германия, който срещу Щутгарт блестеше. Гроскройц и Перишич се борят за място на лявото крило, а в останалите позиции треньорът едва ли ще предприеме някакви особени промени.

Това е важен мач за двата тима. Апетитът на „вълците" очевидно е голям, след като само преди два месеца отбора се намираше близо до опасната зона, а сега има възможност да се пребори за евротурнирите. Гостите от своя страна ще се опитат да запазят преднината си от три точки спрямо Байерн Мюнхен, преди сблъсъка между двата конкурента за титлата следващата седмица. Очакванията са Борусия да се опита да поеме контрола върху играта от самото начало, докато Волфсбутрг ще се защитава дълбоко, изчаквайки своите шансове при контраатаките.

Волфсбург

03 март Кайзерлаутерн - Волфсбург 0:0 (Бундеслига)
10 март Волфсбург - Байер Л. 3:2 (Бундеслига)
17 март Нюрнберг - Волфсбург 1:3 (Бундеслига)
23 март Волфсбург - Хамбургер 2:1 (Бундеслига)
31 март Херта - Волфсбург 1:4 (Бундеслига

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

10 март Аугсбург - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
17 март Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 1:0 (Бундеслига)
20 март Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)
25 март Кьолн - Борусия Дортмунд 1:6 (Бундеслига)
30 март Борусия Дортмунд - Щутгарт 4:4 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Волфсбург - Борусия Дотмунд
29 среща
16 победи за Борусия
7 равенства
6 победи за Волфсбург
Голова разлика 55:35 за Борусия Дортмунд

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 5.50
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 5.50
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237