Кьолн - Борусия Дортмунд: Без илюзии


Н. Гавазов

Кьолн - Борусия Дортмунд: Без илюзии

Кьолн - Борусия Дортмунд
Стадион: "РейнЕнерги", Кьолн
Дата: 25.03.2012г.
Час: 18:30
Съдия:

Кьолн посреща Борусия Дортмунд в среща от 27-я кръг на Бундеслигата. „Козлите" не се намират в добра форма и спечелиха само четири точки в последните си шест мача, а разгромът, който претърпяха миналата седмица в Долна Саксония е дъното на изявите на тима. В резултат на лошата си серия хората на Стале Солбакен се смъкнаха на 13-то място в класирането на три точки от опасната зона и вече може да твърдим, че „козлите" се оказаха замесени в борбата за оцеляването си.

Борусия Дортмунд продължава да върви по пътя на рекордите. Към момента шампионите са десет мача без загуба навън (седем победи и три равенства) и отборът вече успя да изравни собствения си рекорд от 1995/96, който беше поставен под ръководството на Отмар Хитцфелд. Освен това, побеждавайки с минималното 1:0 Вердер Бремен „жълто-черните" поставиха още един рекорд, довеждайки своята безпогрешна серия до двадесет срещи (16 победи и четири равенства). В момента хората на Юрген Клоп са лидери в класирането на четири точки пред втория Байерн Мюнхен.

Домакините са без контузените Утх, Бухтман, Чичи и наказания Аяло. Мартин Ланиг се завърна и вероятно ще започне в стартовия състав, което означава, че Кевин Прециози ще започне мача от пейката. Другата добра новина е завръщането и на Лукаш Подолски, което може да даде допълнителен импулс в представянето на „козлите". Схемата на игра ще е 4-4-1-1 с Новакович на върха на атаката и Пешко и Клеменс по крилата.

За гостите няма да играят контузените Юлиан Кох и Марио Гьорце, а това означава, че Себастиан кел и Гюндоган ще се конкурират за място в централната част на халфовата линия. Шансовете са на страната на Илкай, който отбеляза гол в средата на седмицата а Гройтер Фюрт. Като изключим борбата между Гроскройц и Перишич за място на левия фланг, Юрген Клоп едва ли ще направи някакви промени в състава си.

- Борусия Дортмунд спечели последните си 7 мача срещу Кьолн във всички състезания.
- Борусия Дортмунд спечели едновременно първите полувремена и целият си мач в последните си 4 мача срещу Кьолн във всички състезания.
- Борусия Дортмунд запази вратата си суха в 5 от последните си 7 мача в Бундеслигата.
- Борусия Дортмунд спечели с 1 гол марж 4 от последните си 6 мача в Бундеслигата.
- Борусия Дортмунд вкара поне 2 гола в 4 от последните си 6 мача в Бундеслигата.


Едва ли някои си прави илюзията, че домакините имат особени шансове срещу шампионите. Всъщност, единственото, на което „козлите" могат да се надяват е евентуална умора в редиците на гостите заради мача им в средата на седмицата от полуфиналите на Купата на германия. Очакванията са Борудия да контролира събитията на терена от самото начало, докато за Кьолн ще остане възможността да разчита на контраатаки.

Последни 5 изиграни срещи:

Кьолн:

18 февруари Нюрнберг - Кьолн 2:1 (Бундеслига)
25 февруари Кьолн - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
04 март Хофенхайм - Кьолн 1:1 (Бундеслига)
10 март Кьолн - Херта 1:0 (Бундеслига)
18 март Хановер 96 - Кьолн 4:1 (Бундеслига)

Борусия Дортмунд:

26 февруари Борусия Дортмунд - Хановер 96 3:1 (Бундеслига)
03 март Борусия Дортмунд - Майнц 05 2:1 (Бундеслига)
10 март Аугсбург - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
17 март Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 1:0 (Бундеслига)
20 март Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)


Досегашни срещи:

Кьолн - Борусия Дортмунд

77 срещи
25 победи за Кьолн
19 равенства
33 победи за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 121:113 за Борусия Дортмунд


Коефициенти от bet365:
Кьолн - 8.00
Равен - 4.50
Борусия Дортмунд - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
Кьолн - 7.50
Равен - 4.20
Борусия Дортмунд - 1.42

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135