Балъков призна, че поема Кайзерслаутерн


Н. Гавазов

Балъков призна, че поема Кайзерслаутерн

Красимир Балъков официално обяви, че ще поеме треньорския пост в Кайзерслаутерн. Както е известно, на 20 март ръководството на „червените дяволи" уволни Марко Курц заради неудовлетворителните резултати, които показа отбора - тимът е без победа в 16 поредни мача и в момента заема последното място в Бундеслигата на пет точки от спасителния бряг. Според немските медии, за вакантното място претендират Франко Фода и Красимир Балъков, но след мача между вече бившия му отбор Хайдук и Риека, завършил 3:0 за тима от Сплит, българският специалист призна, че ще продължи кариерата сив Германия.

„За мен бе чест да бъда треньор на Хайдук. Работих с голямо удоволствие тук, всеки от тима ще остане дълбоко в сърцето ми. Пожелавам здраве и успех на всички. Съжалявам и е малко трудно, че оставям момчетата в този момент, но това е животът във футбола. Благодаря ви за коректността, работихме конструктивно, критиките са хубаво и позитивно нещо", заяви Балъков на прощаване.

„Във футбола няма гаранции за нищо, само трябва да играеш добре и да имаш вяра в успеха. Мисля, че нещата могат да протекат добре. Ситуацията не е лесна", каза още българският специалист.

 

  Сподели
153