Байерн ще отстрани Борусия по пътя си към финала


Н. Гавазов

Байерн ще отстрани Борусия по пътя си към финала

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 21.03.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Борусия Мьонхенгладбах приема Байерн Мюнхен в полуфинална среща от Купата на Германия. Това ще бъде третата битка между двата отбора в рамките на този сезон и отново мюнхенци са фаворити - не заради статута на баварците, а заради това, че тимът на Юп Хайнкес в последните си мачове играе много леко и резултатно, мощно и изобретателно. И слабите места в Байерн - единоборствата на Алаба или новата травма на Швайнщайгер вече престанаха да бъдат забелязвани. Просто съперниците на мюнхенци, залисани в това да вадят топките от мрежите си не им остава време да се възползват от слабостите на своя противник.

Истината обаче е, че Борусия е първият силен противник, с който Байерн ще се сблъска по време на своя „ренесанс". Именно „кончетата" са с най-добрата отбрана в Бундеслигата и именно те засега са единственият отбор, който два пъти е побеждавал мюнхенци в един сезон - първо като гост благодарение на гола на Камарго за 1:0, а след това у дома си „кончетата" просто разпиляха Байерн на контраатаки за крайното 3:1. В този мач дубъл оформи Патрик Херман, чието отсъствие значително отслаби м'гладбахци. Именно контузията на лидера на Борусия говори в полза на фаворизирането на Байерн.

Отсъствието на Херман ще бъде компенсирано от Оскар Вендт, който ще започне на десния фланг на полузащитата. Данте, който ще заеме място в центъра на отбраната е свързван с преминаване в Байерн през лятото и ако трябва да вярваме на медиите в Германия, тази новина ще бъде обявена официално утре вечер след срещата на „Борусия Парк". Другият централен защитник ще бъде определен между Брауерс и Щранцл.

Даниел Ван Буйтен, Брено и Бастиан Швайнщайгер отпаднаха заради контузии. Вероятно Филип Лам ще започне като десен бек, позволявайки на Алаба да играе отляво на защитата. Луис Густаво и Тони Кроос ще заемат места в опорната зона. Робен, Мюлер и Рибери вероятно ще застанат зад марио Гомес, което означава, че Байерн ще излезе с цялата си атакуваща мощ.

- Байерн Мюнхен спечели 14 от последните си 15 мача за Купата на Германия.
- Байерн Мюнхен вкара поне 2 гола в 19 от последните си 21 мача за Купата на Германия.
- Байерн Мюнхен запази вратата си суха в 4 от последните си 6 мача за Купата на Германия.
- Байерн Мюнхен спечели едновременно първите полувремена и целия мач в 4 от последните си 6 мача за Купата на Германия.

Очакванията са, че гостите ще доминират от самото начало на мача, а домакините ще се защитават срещу набралото скорост нападение на своя противник. Но не бива да отписваме с лека ръка Борусия от сметките. Шанс за „кончетата" е факта, че Байерн все още има намерение да спечели Бундеслигата и Шампионска лига, а Купата на Германия е на трети план за мюнхенци - все пак силите на един отбор не са безгранични. Ако пък домакините успеят първи да вкарат, то за възпитаниците на Юп Хайнкес ще стане много трудно и напълно е възможно да загубят контрол върху мача. В този ред на мисли няма нищо по-логично да използваме в нашите залози трите знака, ако разбира се имаме тази възможност. В противен случай няма нищо неразумно от това да се доверим на Байерн.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия М'гладбах:

18 февруари Кайзерслаутерн - Борусия М'гладбах 1:2 (Бундеслига)
24 февруари Борусия М'гладбах - Хамбургер 1:1 (Бундеслига)
04 март Нюрнберг - Борусия М'гладбах 1:0 (Бундеслига)
10 март Борусия М'гладбах - Фрайбург 0:0 (Бундеслига)
17 март Байер Леверкузен - Борусия М'гладбах 1:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

26 февруари Байерн Мюнхен - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
03 март Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:0 (Бундеслига)
10 март Байерн Мюнхен - Хофенхайм 7:1 (Бундеслига)
13 март Байерн Мюнхен - Базел 7:0 (Шампионска лига)
17 март Херта - Байерн Мюнхен 0:6 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен

89 срещи
20 победи за Борусия М'гладбах
26 равенства
43 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 172:111 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 5.00
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 4.75
Равен - 3.60
Байерн Мюнхен - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234