Борусия Дортмунд ще се окаже голям залък за Гройтер Фюрт


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд ще се окаже голям залък за Гройтер Фюрт

Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 20.03.2012г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Гройтер Фюрт приема Борусия Дотмунд в полуфинална среща от Купата на Германия. „Зелените" се борят от няколко години за повишаване на статута си и по всичко изглежда, че през настоящия сезон ще постигнат целите си, защото заемат първото място във Втора Бундеслига на точка пред втория Айнтрахт, но само този факт е показателен какви са намеренията на клуба от малкото баварско градче. Отборът играе разнообразно, мощно и много често нелогично. С активни флангове и често използване на „ромб" в центъра на терена. Като цяло, баварците обичат да атакуват, а мобилната средна линия почти винаги намира начин да снабдява нападателите с топки. През уикенда хората на старши-треньора Михаел Бюскенс унищожиха при гостуването Мюнхен 1860 с 4:1 и то дори без да се изпотят. А на предишните стадии в Купата на Германия „зелените" се справиха с елитните Хофенхайм и Нюрнберг, както и Аймсбютелер и Падербон.

В интерес на истината Борусия Дортмунд имаше по-леки съперници - Холщайн, Фортуна, Динамо Дрезден и Зандхаузен. Шампионите без проблеми се добраха до полуфинала като особено впечатляваща беше победата в Кил на четвъртфинала, където попаденията на Левандовски, Кагава, Бариос и Перишич обезпечиха успеха на „жълто-черните". През уикенда хората на Юрген Клоп спечелиха мача си срещу Вердер Бремен в рамките на 26-я кръг на Бундеслигата и по този начин запазиха разликата от 5 точки пред Байерн Мюнхен. В последните си срещи дортмундачани показаха, че най-после се научиха да пестят силите си и да се потят толкова, колкото е необходимо да победят.

Домакините вероятно ще излязат със същия отбор, който през уикенда се изправи с Мюнхен 1860, което означава че атаката ще се води от Оушън и Ноте, с Клаус, Сарарер, Фурстнер и Приб в средата на терена. Схема на игр 4-2-2-2, която често ще виждаме да прераства в 4-4-2.

Бендтнер се завърна от лазарета и вероятно ще заеме своето място в опорната зона, което означава, че Гюндоган отива на пейката. Не е ясно какъв състав ще използва Юрген Клоп и дали ще направи някои експерименти с поставянето на вратата на Лангерак и Перишич в средата на терена. Каквото и да реши треньора, схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Днес наставника на домакините Бюскенс навърши 44 и може би неговите възпитаници ще се опитат да му поднесат един закъснял подарък. Едва ли обаче Борусия е на това мнение и вероятно гостите ще се опитат да вкарат гол веднага след първия съдийски сигнал и по такъв начин да успокоят малко нещата. Още повече, че в края на седмицата предстои пътуване и до Кьолн. Лидерът във Втора Бундеслига вече показа зъбите си срещу елитните Нюрнберг и Хофенхайм, но шампионите на Германия ще се окажат твърде голя залък за тях и едва ли бранителите на „зелените" ще успеят да се справят с атакуващия квартет на Дортмунд.

Последни 5 изиграни срещи:

Гройтер Фюрт:

19 февруари Инголщад - Гройтер Фюрт 0:0 (Бундеслига 2)
25 февруари Гройтер Фюрт - Бохум 6:2 (Бундеслига 2)
02 март Дуисбург - Гройтер Фюрт 0:2 (Бундеслига 2)
09 март Гройтер Фюрт - Аахен 1:0 (Бундеслига 2)
17 март Мюнхен 1860 - Гройтер Фюрт 1:4 (Бундеслига 2)

Борусия Дортмунд:

18 февруари Херта - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
26 февруари Борусия Дортмунд - Хановер 96 3:1 (Бундеслига)
03 март Борусия Дортмунд - Майнц 05 2:1 (Бундеслига)
10 март Аугсбург - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
17 март Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 5.25
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.60

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 5.50
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177