Дортмунд с нова важна крачка към титлата, резултати от Бундеслигата


В. Мухарски

Дортмунд с нова важна крачка към титлата, резултати от Бундеслигата

Шампионът на Германия Борусия Дортмунд постигна важна победа у дома над Вердер Бремен. "Жълто-черните" се наложиха над своя съперник с минималното 1:0 в среща от 26-ия кръг на Бундеслигата, като по този начин направи нова важна крачка към защитата на титлата си. Играчите на Юрген Клоп стартираха по отличен начин срещата. Трибуните на „Сигнал Идуна Парк” се изправиха на крака още в 8-ата минута. Тогава Кевин Гроскройц центрира, а Гюндоган на далечната греда я подаде към Шинджи Кагава, който с глава я прати в мрежата за 1:0.

Dortmund's Polish Midfielder Jakub Blaszczykowski Reacts RESTRICTIONS / EMBARGO - DFL LIMITS THE USE OF IMAGES ON

До края на полувремето домакините бяха много близо до второ полувреме, но Кагава и Кел нацелиха страничната и напречната греда - в 24-ата и 35-ата минута. След почивката Дортмунд бяха по-активни, но до нов гол така и не се стигна. Въпреки това домакините заслужено спечелиха срещата и вече събират 59 точки - с 8 повече от Байерн, който по-късно гостува на Херта в Берлин.

Leverkusen's Stefan Kiessling, Left, And Moenchengladbach's Roel Brouwers Of The Netherlands Challenge For The Ball

В друга среща от кръга Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1. За „жребците” се разписа звездата на отбора Марко Ройс в 7-ата минута, а в 75-ата минута Щефан Кислинг оформи крайното 1:1.

Резултати от Бундеслигата:

Хамбургер - Фрайбург 1:3 
Аугсбург - Майнц 05 2:1 
Борусия Дортмунд - Вердер 1:0 
Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах 1:2 
Нюрнберг - Волфсбург 1:3

  Сподели
390